søndag 8. april 2012

Våre utenlandsproffer - Kjetil Wæhler (IFK Göteborg)

Den nå erfarne landslagstopperen Kjetil Wæhler, startet karrieren sin som guttespiller i Frigg. Videre gikk han til Lyn i 1989, og ble tatt opp på A-laget i 1992. Her fikk han over 100 kamper frem mot årtusenskiftet, men i 1999 meldte han overgang til den engelske klubben Wimbledon. På denne tiden ble Wimbledon også trent av landslagstrener Egil Olsen.


Kjetil Wæhler (Foto: Kjetil Ree)

Uten å få en eneste kamp i England, fortsatte ferden videre for Wæhler til Østfold. Moss var det som skulle bli hans neste klubb. Etter et år her så Vålerenga potensialet hans og snappet han opp foran 2003-sesongen. Wæhler ble en stor suksess i midtforsvaret til Vålerenga og bekledde til tider også en backposisjon i Oslo-klubben. Dette ble også lagt merke til og i 2005 fikk han også debuten sin på landslaget i en kamp mot Sveits i august. 

Den kjappe og sterke midtstopperen spilte nesten 130 kamper for VIF, før han i 2009 ble klar for Aalborg i dansk liga. Her ble han også fort fast på laget og ble en publikumsfavoritt i Danmark. Wæhler, som fylte 36 år i mars, skiftet før denne sesongen klubb nok en gang. Denne sesongen skal han spille for en gammel storhet i svensk fotball, nemlig IFK Göteborg. 

Sesongen i Sverige har akkurat startet og det ble et tap for nordmannen i sesong-debuten mot Syrianska. En kamp som endte 2-1 til sistnevnte lag. Imorgen for Wæhler og IFK sjansen til å vise hva de duger for, da de tar imot Norrköping til oppgjør i Allsvenskan. Wæhler er fortsatt akutell for spill på det norske landslaget, men har vært skadeplaget de siste gangene han har blitt tatt ut. De 29 kampene han alt har fått har uansett sørget for solid landslagspill.



Fakta
Navn: Kjetil Wæhler
Født: 16.03.1976, Oslo, Norge
Høyde: 183 cm
Posisjon: Midtstopper, Back
Utenlandsopphold: Wimbledon (England), Aalborg (Danmark), IFK Göteborg (Sverige)
Kamper i nåværende klubb: 1
Mål i nåværende klubb: 0 
A-landskamper/mål: 29/1


Siste fra spalten "Våre utenlandsproffer"
Våre utenlandsproffer - Kjetil Wæhler (IFK Göteborg)
Våre utenlandsproffer - Alexander Ødegaard (FC Metz)
Våre utenlandsproffer - Erik Tønne (York City)
Våre utenlandsproffer - Pa-Modou Kah (Qatar SC)
Våre utenlandsproffer - Ragnvald Soma (Rapid Wien)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar