torsdag 1. mars 2012

Tippeligatipset - 9. plass: Viking

Fjorårets plassering: 11. plass i Tippeligaen




Viking fortsetter å være en middelhavsfarer i Tippeliga-sammenheng. Stallen har blitt oppgradert noe foran denne sesongen og det er et par nye signeringer her som skal bli spennende å følge. Allikevel er en toppplassering for mye å forlange. Stammen i laget kommer fortsatt til å være den samme som de forrige årene og dette er da ikke et lag som skal være med å kjempe i toppen, men på midten av tabellen. Viking plasseres i tabelltipset på en 9. plass.


Jubel i Stavanger i år?: Viking har ikke imponert under Åge Hareide. Blir det annerledes i år? (Foto: Kjetil Ree)


Spillerstallen:
Trener:
Åge Hareide


Vurdering: Hareide har masse faglig kompetanse fotballmessig, men har ikke fått vist det i tiden etter at han kom til Viking. Vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som har gått feil, men Viking kan i bunn og grunn stole på at Hareide er en mann som alltid prøver å få det beste ut av spillerne sine. Har vært i Stavanger siden starten av 2010-sesongen.
Karakter: 7/10


Keepere:
1. Rune Almenning Jarstein
12. Arild Østbø


Vurdering: Stiller sterkt med vår nå faste landslagskeeper. Viste hva han var god for i treningskampen mot Nord-Irland så sent som i går, så her er Viking godt rustet. Tenningsnivået hans ser også ut til å ha havnet på et akseptabelt nivå. Har også en god reservekeeper i Arild Østbø, som har 9 kamper for Norges U-21 landslag. Har mistet Aslak Falch til rivalen Sandnes Ulf og står nå uten tredjekeeper, uten at det skal få for store konsekvenser.
Karakter: 8/10


Forsvar:
2. Trond Erik Bertelsen
3. Johan Lædre Bjørdal
4. Björn Andersson
6. Håkon Skogseid
20. Indridi Sigurdsson
NY! .. Henrik Breimyr


Vurdering: Står med den samme delen defensivt i år som i fjor, men har fått et nytt tilskudd i ung og lovende Henrik Breimyr, som kommer fra Aldershot Town i England. Høyst sannsynlig kan han ta opp en kamp om en fast plass i førsteelleveren. Bakerst er både Sigurdsson og Bjørdal solide kort og det er også Bertelsen på venstrebacken. Kunne hatt flere å velge i her, da det er litt snaut bakerst.
Karakter: 6/10


Midtbane:
8. Vidar Nisja
NY! 7. Martin Ørnskov
13. Christian Landu Landu
14. Andrè Danielsen
18. Jon-Helge Tveita
19. King Osei Gyan
22. Valon Berisha
25. Eirik Schulze


Vurdering: En god midtbane som har mistet både Tomasz Sokolowski (Brann), Andreas Ulland Andersen (Sandnes Ulf) og Tommy Knarvik (Bodø/Glimt). Har fått en spennende signering ifra danske Silkeborg, i Martin Ørnskov. Valon Berisha kan bli enda bedre i år, etter at han gikk foran og var en av de virkelig gode spillerne på Vikings midtbane ifjor. Andrè Danielsen og fjorårets overraskelse King Osei Gyan blir også viktige brikker.
Karakter: 6/10


Angrep:
9. Patrik Ingelsten
10. Erik Nevland
NY! 11. Joan Simun Edmundsson
16. Yann-Erik De Lanlay
NY! 21. Henri Anier
26. Veton Berisha
27. Trond Olsen


Vurdering: Masse å velge i på topp for Viking i år, da de fra før av har svenske Patrik Ingelsten og Erik Nevland. Ingelsten var dessverre satt ut av spill hele fjorårs-sesongen. Ut har Bengt Sæternes og Birkir Bjarnason gått. Inn kommer Joan Simun Edmundsson, landslagspiller fra Færøyene, som blant annet har spilt i Newcastle. Viking har også hentet estlandske Henri Anier, som står med 2 landskamper for det estiske landslaget. En lagdel med mye målscorer-potensiale, hvis de greier å få det ut. Spennende og se hva Yann-Erik De Lanlay kan vise i år og det samme kan sies om Trond Olsen, som ble hentat av Viking ifjor.
Karakter: 7/10


Sammenlagt vurdering: Viking vil veldig gjerne etablere seg som et topplag, men for at det skal skje må enda større forandringer til. Mange av de nyinnhentede spillerne er spennende signeringer på papiret, men det spørs nok om de ikke kan få ut hele potensialet sitt i en klubb som Viking er på nåværende tidspunkt. Mange unggutter er det også på laget i år, men disse er det større forventninger til i årets Tippeliga, da vi vet hva de står for. Viking drar til Sandnes Idrettspark i første serierunde, der alt er duket for et ekte Rogalands-oppgjør mot naboen ifra Sandnes Ulf.
Sluttkarakter: 34/50


Fortsatt en målscorer: Erik Nevland går inn i sitt trettifemte år denne sesongen, men vet fortsatt hvor målet står. Her i en kamp for Fulham mot Aston Villa i Premier League. (Foto: Flickr: Nick)


Venstreback: Trond Erik Bertelsen har nå 100 kamper på Vikings venstreback, etter overgangen fra Fredrikstad i 2007. (Foto: Jarle Vines)



Tippeligatipset 2012

2 kommentarer:

  1. Sorry kompis, men denne tabellen er helt feil etter min mening.
    1)Molde
    2)Rosenborg
    3)Tromsø
    4)Brann
    5)Enga
    6)Viking
    7)LSK
    8)ODD
    9)Haugesund
    10)Godset
    11)Aalesund
    12)Sandnes ULF
    13)Stabæk
    14)FFK
    15)Hønefoss
    16)Sogndal

    SvarSlett
  2. Hehe, selvfølgelig vil det være uenigheter over en sånn tabell. Tippeligaen er en vanskelig liga og tippe :p

    SvarSlett