torsdag 23. februar 2012

Tippeligatipset - 15. plass: Hønefoss

Fjorårets plassering: 1. plass i Adeccoligaen



Sist Hønefoss var i Tippeligaen, var i 2010. Den gangen ble det en 14. plass og kvalifisering, der de røyk klart mot klubben fra plankebyen Fredrikstad. De har brukt ett år i Adeccoligaen på å spille seg tilbake i det gjeveste selskap, noe som egentlig er ganske imponerende. Noen nye spennende signeringer har kommet på plass, men mange av spillerne i Hønefoss-stallen holder rett og slett ikke Tippeliga nivå. Vi tror at Hønefoss blir nr. 15 i årets Tippeliga.


Mr. Hønefoss: Frode Lafton er tilbake i Tippeligaen for Hønefoss, i sin attende sesong i klubben. (Foto: Svenn Edvinsen)


Spillerstallen


Trener:
Leif Gunnar Smerud


Vurdering: Leif Gunnar Smerud er relativt fersk i treneryrket og har sittet ved roret i Hønefoss siden 1. januar 2011. Tok også Hønefoss opp på første forsøk og ble kåret til årets unge trener av Norges fotballforbund. Ved siden av fotballen er han også psykolog, og det kan helt sikkert være en fordel om ting skulle gå dårlig i Buskerud-klubben. Uansett har han en vanskelig jobb foran seg og kan måtte slite da han mangler erfaring fra dette nivået.
Karakter: 5/10


Keepere:
NY! 1. Lars Stubhaug - 21-årig keeper som ble hentet fra Strømsgodset, der han bare fikk tre kamper på to sesonger. Hadde fått mer spilletid om det ikke var for Adam Larsen i Godset-målet.
26. Steve Clark - Amerikansk keeper som var med sist gang Hønefoss var i Tippeliga-rampelyset. Det er mulig han fortsatt er tenkt som førstekeeper, men han kan vente seg solid konkurranse fra unge Stubhaug.

Vurdering: Hønefoss stiller meg to jevnt over gode keepere, der ingen av de har noen ekstreme ferdigheter. Lars Stubhaug har størst potensiale og det kan bli spennende og se om han kan bli Hønefoss sin førstekeeper allerede denne sesongen. Steve Clark er også en habil keeper, som vil gjøre sine saker greit uansett.
Karakter: 6/10



Forsvar:
2. Frode Lafton - Forsvarbautaen og kapteinen bak i midtforsvaret er fortsatt med! Går inn i sin attende sesong nå, og man kan være sikker på at han gjør det meste for laget sitt.
3. Kevin Larsen - Venstreback som har erfaring fra Tromsø fra før, og gikk til Hønefoss før fjorårets sesong. Har også erfaring fra Lyn som Tippeligaspiller.
5. Arnor Sveinn Adalsteinsson - Islandsk landslagsback som kom til Hønefoss i fjor. Har allerede ti kamper for det islandske A-landslaget og er en spennende spiller i forsvaret til HBK.
6. Kristjan Örn Sigurdsson - Var langt unna sin toppform sist han var i Tippeligaen for Hønefoss. Har et stykke igjen til den formen han viste når han var i Brann. Slurver ofte langs bakken.
NY! 14. Heiner Mora - Costa Ricaner som har fått prøve seg på landslaget 18 ganger. Ble hentet foran denne sesongen, fra klubben Saprissa i Costa Rica. Best som høyreback.
23. Alexander Groven - Nok en Lyn-gutt som har havnet i Hønefoss etter Lyns degradering. Er 20 år og bekler venstreback/venstrekant rollen best. Har en rekke kamper for Norges U-16 - U-19 landslag.
NY! ..Vegar Gjermundstad - Enda mere eks-Lyn i Gjermundstad. Kom til Hønefoss fra Sogndal i år, der han ifjor gjorde jobben bra sammen med Even Hovland.

Vurdering: Har en god kaptein og midtstopper i Frode Lafton, som kanskje ikke holder et veldig høyt nivå ellers, men som tar det igjen i vilje. Kristjan Örn Sigurdsson kan være mye bedre enn det han har vist i det siste, men om han kommer til å være det er en annen sak. Islands-kamerat Adalsteinsson er også en spiller å se opp for til året, hvis han har TL-nivået inne. Det kan bli en miks av litt nytt og gammelt her.
Karakter: 5/10


Midtbane:
6. Helge Haugen - Spiller med masse Tippeliga erfaring fra før, for henholdsvis Brann og Tromsø. Er en løpsmaskin og kan bli viktig defensivt for Hønefoss dette året.
NY! 7. Christoffer Dahl - Eks-Lyn spiller som holdt bra nivå når han spilte i Tippeligaen sist. Har vært borte fra toppfotballen et par år, sist var han i KFUM Oslo i 2. divisjon.
NY! 10. Riku Riski - Landslagspiller for Finland, som kommer fra den Polske klubben Widzew Lodz. Var på et låneopphold i Örebro i fjorårs-sesongen. Er eldre bror av Roope Riski.
16. Tor Øyvind Hovda - Spiller som har vært i Hønefoss i hele sin karriere. Fikk også noen TL-kamper sist Hønefoss var oppe. Fyller 23 år dette året.
17. Leo Olsen - Norsk fotballspiller, men født i Colombia. Gjort sakene sine veldig bra i fjorårets Adeccoliga og var en av de beste spillerne der. Så gjenstår det å se om han holder nivået på øverste trinn.
18. Rune Bolseth - Var også en av de som skulle holde Hønefoss oppe sist de var i Tippeligaen. Blir viktig på midten med sin pasningstyrke og smarte valg.
NY! 20. Mats Andrè Kaland - Kaland er på lån fra Fyllingsdalen (Løv-Ham), som strekker seg ut hele sesongen. Var fast på et Løv-Ham lag som rykket ned ifjor.

Vurdering: Det mest spennende som Hønefoss har skaffet seg av nytt på midtbanen, må være finnen Riski. Samtidig er Helge Haugen en spiller som kan trenges, når det er snakk om defensive og lange løp på midten. Rune Bolseth og Leo Olsen kan også bli viktige. Hovda, Kaland og Dahl kan falle igjennom om de må spille for mye, da disse ikke holder et altfor høyt Tippeliga-nivå.
Karakter: 4/10


Angrep:
NY! 9. Roope Riski - Yngre bror av Riku Riski og kommer på lån fra den italienske Serie A klubben Cesena. Står med 9 U-21 kamper for Finland og 6 mål.
11. Joachim Magnussen - 194 cm Magnussen kom fra Hødd foran 2010-sesongen, men har ikke imponert like mye i Hønefoss-trøya. Er et typisk oppspillspunkt med høyden sin.
21. Remond Mendy - Senegalske Mendy har gjordt fem mål på 12 kamper etter overganger fra Nybergsund ifjor. Er en spiller andre Tippeliga-lag må se opp for.
24. Kenneth Di Vita Jensen - Spiller som hele karrieren sin har vært i HBK. 3 mål på 45 kamper over seks år gjør at han ikke er noen typisk målscorer. Jensen er også en Target Man, men høyden sin (189 cm).
27. Kevin Bosse Elie Beugre - Ung ivorianer som har fått spille mye i Adeccoligaen ifjor. Har scoret 15 mål på 30 kamper i sin Hønefoss karriere.


Vurdering: Også den andre finnen som Hønefoss har skaffet seg virker spennende. Roope Riski er navnet og er opprinnelig eid av den italienske klubben Cesena. Mendy og Beugre er også spillere og se opp for på gode dager. Nordmennen på topp har ikke akkurat bøttet inn mål for Hønefoss og derfor tror vi heller ikke at de vil gjøre det nå plutselig i Tippeligaen.
Karakter: 5/10


Sammenlagt vurdering: Hønefoss rykker opp igjen etter å ha rykket ned året før, etter en utrolig jevn avslutning i Adeccoligaen. Laget preges av en blanding mellom unge spennende spillere som kan slå igjennom dette året og gamle ringrever som vet hvor skapet skal stå. Hønefoss kan, hvis alle ting går deres vei, få en mye bedre sesong enn 15. plass. Det avhenger av at de unge spillerne, spesielt på topp, leverer gang etter gang. Uansett, vi tror det blir tøft før Hønsa og at de blir det laget som må ta turen ned i Adeccoligaen igjen, sammen med Fredrikstad. Hønefoss tar imot Lillestrøm i sin serieåpning hjemme på AKA Arena i første serierunde.
Sluttkarakter: 25/50


Fra Sogn & Fjordane til Buskerud: Vegar Gjermundstad forsvinner fra Sogndal og havner hos nyopprykkede Hønefoss. (Foto: Kjetil Ree)

Løpsmaskin: Helge Haugen løper masse, noe Hønefoss kanskje trenger i årets sesong. (Foto: Jarle Vines)






Tippeligatipset 2012


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar