torsdag 23. februar 2012

Våre utenlandsproffer - Ragnvald Soma (Rapid Wien)

Ragnvald Soma startet sin fotballkarriere på Jæren,og spilte hele 99 kamper for Brynes førstelag i perioden 1997-2000. Han var også med Bryne opp i Tippeligaen og etterhvert ble den Engelske Premier League-klubben West Ham United interessert i den spillende midstopperen, som også kunne bekle en posisjon defensivt på midtbanen. Soma ble derimot aldri noen suksess i Premier League, og alt han fikk med seg var syv kamper før han satte kursen mot Norge og Bryne igjen.

Ragnvald Soma (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)

Her spilte han så i en sesong før han meldte overgang til Brann, hvor han også spilte en sesong. Det var også her han fikk sin første landskamp med flagget på brystet. Han forsvant så videre til Stavanger og Viking, hvor han spilte i tre år. Ryktene gikk på at flere Russiske klubber ville ha Soma, men ingen konkrete tilbud ble gitt. Midstopperen fortsatte på sin side med flott spill for Viking hjemme i Tippeligaen og i August 2009 var overgangen til Rapid Wien et faktum. Merkelig nok har Ragnvald Soma ikke vært i landslagsdiskusjonen etter overgangen, da han spiller så og si fast i en liga som er ganske mye bedre enn vår egen liga. Han har fått totalt 65 kamper i Rapid Wien-trøya hittil og har også scoret to mål. Soma fortsetter og gjøre det bra i Østerrike i disse tider, på en klubb som ble nr. 5 i den Østerrikske Bundesligaen i fjor. Rapid Wien leder for øyeblikket årets liga, med 34 poeng etter 21 kamper.


Gjør sakene bra i Østerrike: Ragnvald Soma (Rapid Wien) i duell med Thomas Jun (Austria Wien) (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Fakta
Navn: Ragnvald Soma
Født: 10.07.1979, Kvernaland, Rogaland
Høyde: 189 cm
Posisjon: Forsvar, Midtstopper, Defensiv midtbane
Utenlandsopphold: West Ham United (England), Rapid Wien (Østerrike)
Kamper i nåværende klubb: 65
Mål i nåværende klubb: 2
A-landskamper/mål: 5/0

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar