mandag 12. mars 2012

Tippeligatipset - 2. plass: Rosenborg

Fjorårets plassering: 3. plass i Tippeligaen




Selv om Rosenborg ikke har vært så aktive på overgangsmarkedet denne vinteren, så har de hentet akkurat det de trenger. Steffen Iversen er blant annet tilbake i Rosenborg. Fra før av har de en stall som er mikset med unge talenter og noen av Tippeligaens beste fotballspillere, i tillegg til et klokt trenerhode i Jan Jönsson. Rosenborg vil alltid være med i toppen og i år er intet unntak. Etter fjorårets 3. plass tror vi RBK tar en sølvmedalje denne sesongen. Rosenborg plasseres dermed på en 2. plass i Tippeligaen 2012.


Sølv i år?: Simen Wangberg og Rosenborg tok bronse ifjor. I år ligger alt til rette for et sølv. (Foto: Jarle Vines)


Spillerstallen:
Trener:
Jan Jönsson


Vurdering: Den tidligere Stabæk-trenere er på jakt etter sitt første gull, men vi spår at det ikke skjer i år. Er muligens Tippeligaens smarteste og klokeste trener, noe som Rosenborg drar stor nytte av. Tok over Rosenborg før sesongen ifjor, etter fem år ved roret i Stabæk. I Stabæk ble det både gull,sølv og bronse på fem sesonger, i tillegg til et cupfinale tap.
Karakter: 9/10


Keepere:
1. Daniel Örlund
26. Erik Mellevold Bråthen


Vurdering: Står med svenske Daniel Örlund i mål og Erik Mellevold Bråthen på benken. Örlund er blant toppkeeperne i Tippeligaen når han står på sitt beste og han har også med erfaring fra det svenske landslaget. Er vanligvis solid, men har noen glipper innimellom som kan få store konsekvenser. Tredjekeeper Even Barli har forsvunnet til Ranheim.
Karakter: 8/10


Forsvar:
3. Mikael Dorsin
4. Jim Larsen
5. Per Verner Vågan Rønning
14. Jon Inge Høiland
16. Simen Wangberg
NY! 24. Stefan Strandberg


Vurdering: Har mistet solide Mikael Lustig til den skotske Eliteserie-klubben Celtic, mens Osei Oviasu har gått på et utlån til Ranheim. Alejandro Lago har også tatt turen hjem for spill i Uruguay. Inn har de derimot hentet Vålerengas spennende og solide midtstopper Stefan Strandberg. Han kan også bekle en posisjon defensivt på midtbanen. Har kapteinen Dorsin som alltid er like villig fremover, i tillegg til danske Jim Larsen i midtforsvaret, som vinner det meste i lufta. Simen Wangberg vil nok også forbedre seg fra fjoråret, men har nå fått solid konkurranse i nevnte Strandberg. Svakheten må være at det er noe tynt befolket og da særlig på backplass.
Karakter: 8/10


Midtbane:
7. Mohammed-Awal Issah
8. Borek Dockal
10. John Chibuike
NY! 18. Daniel Berntsen
19. Markus Henriksen
21. Fredrik Midtsjø
22. Jonas Svensson


Vurdering: Fredrik Winsnes har lagt opp for godt, mens Gjermund Åsen har blitt utlånt til Ranheim. Har kun en nykommer i unge lovende Daniel Berntsen, som kommer fra Bodø/Glimt. Ellers er dette en veldig sterk lagdel med Issah, Dockal, Henriksen og en offensiv Chibuike som tok Tippeligaen med storm ifjor. Han kan også bekle en spissposisjon. Har også plass til talenter vi fikk se ifjor, representert ved Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Svensson var også et meget friskt pust ifjor.
Karakter: 9/10


Angrep:
9. Rade Prica
NY! 11. Steffen Iversen
25. Boti Goa
27. Michael Kleppe Jamtfall
28. Daniel Fredheim Holm


Vurdering: Har mistet Morten Moldskred til AGF i Danmark og Mushaga Bakenga til Club Brügge i Belgia. Inn har derimot Steffen Iversen kommet. En signering som kan vise seg å bli meget viktig, da RBK vil få to stykk angripere som lukter mål i hver kamp. Rapportene tilsier også at Iversen skal være i sitt livs form, når han nå vender tilbake fra Crystal Palace. Et utenlandsopphold som derimot ikke var spesielt suksessfullt. Har også storscorer'n Rade Prica som alltid er med å kjemper om toppscorertittelen. Det tror vi også han kommer til å gjøre i år, og det er ikke rart om han ender helt øverst til slutt. Daneil Fredheim Holm kan også bli dyttet innpå til tross for at sesongen ifjor bare ga 1 mål på 17 kamper.
Karakter: 9/10


Sammenlagt vurdering: Rosenborg er et lag som alltid kommer til å kjempe i toppen. I år har de ikke sikret seg mange spillere, men de har kanskje sikret seg noen av de største (Iversen og Strandberg). De har også en av Tippeligaens beste midtbanespillere i Henriksen, Issah, Dockal og Chibuike. Også i forsvaret finner vi solide spillere i Dorsin og Larsen. Rosenborg kommer til å være svært nære en gullmedalje i årets sesong, men vi tror det blir med sølv. Rosenborg plasseres dermed på 2. plass i det nest siste Tippeligatipset for i år. Rosenborg tar imot Brann hjemme på Lerkendal til storoppgjør i første serierunde.
Sluttkarakter: 43/50


Kapteinen: Mikael Dorsin har kapteinsbindet på Rosenborg-skuta. (Foto: Jarle Vines)


Ny mann: Stefan Strandberg ble hentet fra Vålerenga foran denne sesongen. Det betyr en plass lenger opp på tabellen i vårt tabelltips. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)



Tippeligatipset 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar