søndag 11. mars 2012

Tippeligatipset - 3. plass: Vålerenga

Fjorårets plassering: 7. plass i Tippeligaen




Vålerenga har ikke mistet mange spillere, og de har i tillegg hentet en del spennende folk. Både fremover og bakover på banen er det spennende, med blant andre Marcus Pedersen på topp og lovende Simon Larsen på midtstopperplass. VIF ble ifjor nummer 7, etter at flere også spådde de på medaljeplass foran fjoråret. Vi spår at Vålerenga i år endelig greier en medalje igjen, og denne gangen en bronse. Vålerenga plasseres på 3. plass i tabelltipset.


Opptur i år?: Harmeet Singh og Vålerenga endte på 7. plass ifjor, men i år spår vi at det blir medalje. (Foto: Kjetil Ree)


Spillerstallen:
Trener:
Martin Andresen


Vurdering: Martin Andresen har vært i Vålerenga siden 2008 og har så langt fått med seg en sølvmedalje i Tippeligaen og et cupgull som manager. Ifjor skuffet laget hans noe, i forhold til hva folk forventet. Andresen har selv uttalt at klubben bør være i teten i Tippeligaen 2012, noe som fort kan skje.
Karakter: 8/10


Keepere:
1. Lars Hirschfeld
34. Gudmund Taksdal Kongshavn


Vurdering: Står med en solid førstekeeper i Lars Hirschfeld, som en av Tippeligaens mest stabile keepere. Har også unge Gudmund Taksdal Kongshavn, som har vist at han kan komme inn å gjøre gode kamper. Har det som trengs helt bakerst.
Karakter: 8/10


Forsvar:
2. Benjamin Dahl Hagen
3. Andreas Nordvik
4. Andrè Muri
5. Aleksander Solli
NY! 6. Simon Larsen
7. Fredrik Stoor
NY! 15. Joachim Thomassen
NY! .. Giancarlo Gonzalez Castro


Vurdering: Har mistet forsvarsyndlingen Stefan Strandberg til Rosenborg. Freddy Dos Santos har samtidig lagt skoene på hylla for godt. Har hentet inn solide forsterkninger skal vi tro det som sies om Simon Larsen. I tillegg er også Fredrikstads back Joachim Thomassen på plass og i sommervinduet kommer også en forsterkning fra Costa Rica, i Giancarlo Gonzalez Castro. Har fra før av solide spillere i midtstopper Andrè Muri og backene Nordvik, Stoor og Dahl Hagen.
Vurdering: 8/10


Midtbane:
13. Fegor Ogude
17. Mohammed Fellah
20. Dawda Leigh
23. Kristofer Hæstad
26. Bojan Zajic
28. Harmeet Singh


Vurdering: En lagdel som har mistet Lars Iver Strand til Strømsgodset og Adnan Haidar til Stabæk, uten at det kanskje merkes i det hele tatt. Mohammed Fellah og Harmeet Singh hadde et steg ned i fjorårsesongen, fra å være noe av det bedre i Tippeligaen årene før. Ellers er de solid rustet med Bojan Zajic, Kristofer Hæstad og Fegor Ogude som også kan spille på midtstopperplass.
Karakter: 8/10


Angrep:
NY! 8. Abdurahim Laajab
9. Sidoune Oussou
10. Veigar Pall Gunnarsson
11. Morten Berre
14. Yssouf Konè
16. Håvard Nielsen
NY! 19. Marcus Pedersen
NY! 21. Suleiman Ahmed
27. Chuma Anene


Vurdering: Fikk penger inn etter salget av "Mos", som var på utlån til Tromsø ifjor. Salget av han får derfor ikke stor sportslig betydning, selv om han hadde vært en viktig bidragsyter om han hadde blitt. Inn kommer Marcus Pedersen på utlån fra Vitesse. Han blir en spiller som kan dunke inn de målene VIF trenger. I tillegg er Suleiman Ahmed hentet inn fra Nigeria og Abdurahim Laajab hentet fra Strømmen. Sistnevnte har en fortid på landslaget i futsal og skal besitte spesielt god teknikk. Han har også vært på et utenlandsopphold i Borussi Mönchengladbach. Vålerenga har fra før av også Veigar Pall Gunnarsson, Yssouf Konè og Håvard Nielsen. Utfordringen til Vålerenga blir dermed hvem som skal spille, når de har et av Tippeligaens beste angrep foran året.
Karakter: 9/10


Sammenlagt vurdering: Vålerenga går i år inn for og komme tilbake på toppen av Tippeliga-tabellen. Med nyinnhentede spillere defensivt og offensivt står dette laget som en medalje-kandidat før sesongen er igang. Spesielt interessant skal det bli å følge Simon Larsen, som Vålerenga snappet opp foran nesa på Rosenborg, Molde og Start. På topp er det vanskelig å tippe hvem som skal bli Vålerengas toppscorer, da de har mange spisser å velge imellom. Et godt tips vil nok være Marcus Pedersen, men også Yssouf Konè kan melde seg på her om han kommer skikkelig igang i år, noe han ikke gjorde ifjor. VIF blir uansett et lag og regne med og vi gir dem en bronse og en 3. plass i vårt tabelltips. Vålerenga starter sesongen hjemme på Ullevaal Stadion, der de tar imot Haugesund i første serierunde.
Sluttkarakter: 41/50


Skal score mål: Marcus Pedersen har blitt hentet til Vålerenga på lån fra nederlandske Vitesse. VIF har også sikret seg opsjon på kjøp for spissen. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)

Fortsatt plass til talenter: Tross alle spissene i Vålerenga for tiden, de har også plass til noen talenter. Håvard Nielsen er en av dem. (Foto: Inge Knoff)

Tippeligatipset 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar