fredag 2. mars 2012

Tippeligatipset - 8. plass: Strømsgodset

Fjorårets plassering: 8. plass i Tippeligaen



Drammenserne tok ifjor til takke med en 8. plass i Tippeligaen. Noen poeng ekstra kunne gitt dem både medalje og europacup-plass, men sånn gikk det ikke. Strømsgodset har mistet noen viktige brikker defensivt, men fått inn noen gode erstattere så vel som noen offensive forbedringer. I en jevn liga tror vi Godset fortsatt kommer til å tilhøre midtsjiket/nesten-kandidatene til medalje, og dermed blir de plassert på en 8. plass. Den samme plasseringen som i fjor.


Viktig midtbanemann: Anders Ågnes Konradsen får tillit på Strømsgodset midtbane denne sesongen, etter at både Fredrik Nordkvelle og Mohammed Abu har forsvunnet. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Spillerstallen:
Trener:
Ronny Deila


Vurdering: Talentutvikleren Ronny Deila vet å sette pris på ungguttene på A-laget og flere har blitt hentet opp foran denne sesongen. Han har selv uttalt at klubben velger å satse mye på norske spillere, noe som både er positivt og negativt. Deila selv har virkelig funnet seg til rette i Strømsgodset nå, og han er en viktig brikke i klubbens satsning på langsikt. Godset stiller sterkt med en trener som vet hva han vil.
Karakter: 7/10


Keepere:
NY! 1. Borger Thomas
12. Adam Larsen Kwarasey
24. Lars Cramer
52. Hermann Rhodèn


Vurdering: Mister Lars Stubhaug til Hønefoss, men får også inn et nytt talent i Bærums tidligere keeper Borger Thomas. Adam Larsen Kwarasey vil fortsette og være førstekeeper og nå om mulig enda bedre enn før, etter gjennombruddet for Ghanas A-landslag. Har god backup i Lars Cramer også, som kommer fra spill i Asker i Adeccoligaen. Hermann Rhodèn er kjent fra NRK's TV-serie "Nummer 1" og besitter også mye talent.
Karakter: 8/10


Forsvar:
NY! 2. Mounir Hamoud
3. Lars Sætra
4. Kim Andrè Madsen
5. Krister Aunan
6. Alexander Aas
26. Lars-Christopther Vilsvik
NY! 29. Ole Amund Sveen
NY! 43. Behajdin Celina


Vurdering: Har mistet klippen i midtforsvaret Glenn Andersen, som har havnet i Start. Har også gode spillere i klubben fra før. De kan være vel så gode, og vi snakker da om Kim Andrè Madsen, Alexander Aas, Lars Sætra og Krister Aunan som alle kan bekle midtstopper. Inn kommer hurtigtoget Mounir Hamoud, som har hatt gode flere gode sesonger for Bodø/Glimt i Adeccoligaen. Ole Amund Sveen er også nykommer, etter overgangen fra Raufoss. Det siste nye kortet bakerst er Behajdin Celina, som er et av Strømsgodset egne produkter. Lars-Christoper Vilsvik må også nevnes på høyrebacken, da han var en av fjorårets mest positive overraskelser.
Karakter: 7/10


Midtbane:
NY! 14. Lars Iver Strand
NY! 18. Martin Rønning Ovenstad
19. Gustav Wikheim
22. Andrè Hanssen
23. Anders Ågnes Konradsen
25. Tokmac Nguen
27. Alfred Sankoh


Vurdering: Strømsgodset har mistet en av Tippeligaens beste skuddføtter på midtbanen. Nemlig Fredrik Nordkvelle, som har satt kursen mot Brann og Bergen. Har også måtte gi avkall på Mohammed Abu, som var et defensivt rivjern på midtbanen ifjor. Dette vil merkes iløpet av sesongen, selv om noen nye også er på plass. Har fått beholde Andrè Hanssen som egentlig var på vei til Bodø/Glimt, men som ikke fikk kontrakt grunnet skadeproblematikk. Anders Konradsen og Alfred Sankoh blir å finne på midtbanen også i år. Unggutten Martin Rønning Ovenstad kommer inn fra nærmeste nabo Mjøndalen og har vært en av MIF's beste spillere i Adeccoligaen. Lars Iver Strand har blitt hentet fra Vålerenga, hvor han ikke har vært mye på banen de siste sesongene, grunnet skader.
Karakter: 6/10


Angrep:
7. Muhamed Keita
8. Stefan Johansen
9. Øyvind Storflor
NY! 10. Peter Kovacs
11. Ola Kamara
NY! 15. Adama Diomande
NY! 20. Bardh Shala
21. Eirik Markegård
45. Mads Westlie Gundersen


Vurdering: Det mest sentrale spillerne fremover blir de samme som ifjor, da Godset har fått beholde sine beste på topp. I tillegg Kommer "tankspissen" Peter Kovacs tilbake fra Belgia, og blir å finne i Tippeligaen denne sesongen. Inn kommer også Adama Diomande, som har imponert i Hødd og Bardh Shala, som har gjort det godt i Skeid. Muhamed Keita og Øyvind Storflor blir viktige spillere på vingen og i tillegg blir Ola Kamara god og ha, da han imponerte med å score 10 mål ifjor.
Karakter: 7/10


Sammenlagt vurdering: Strømsgodset kunne, om de hadde fått beholde de viktigste midtbanespillerne sine og i tillegg fått på plass en annen spisstype enn Peter Kovacs, meldt seg inn i medaljekampen. Midtbanespillerne det er snakk om er Fredrik Nordkvelle og Mohammed Abu. Peter Kovacs er en stor og sterk spiss som var en målgarantist sist han spilte i Norge, men har nå dabbet litt av og har ikke vært den suksessen i Belgia som mange trodde han kom til å bli. Derfor er en plassering på en 8. plass det vi tror om Drammens-klubben. Strømsgodset åpner Tippeligaen borte mot fjorårets seriemester Molde.
Sluttkarakter: 35/50


Fra Glimt til Godset: Mounir Hamoud har ventet på overgangen til Godset en stund. Klubbene ble enige allerede i august ifjor. (Foto: Wikimedia Commons: Ectoras)

Tilbake i Norge: Peter Kovacs er tilbake i Tippeligaen igjen. Sist han spilte her var han Odd-spiller. I belgiske Liers ble det 5 mål på 33 kamper. (Foto: Kjetil Ree)



Tippeligatipset 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar