lørdag 10. mars 2012

Tippeligatipset - 4. plass: Brann

Fjorårets plassering: 4. plass i Tippeligaen



Brann overrasket mange ifjor da de hevdet seg i toppen av Tippeligaen, etter å ha blitt dømt nord og ned av mange eksperter. Selv om Bergens-klubben har mistet mange spillere som var sentrale ifjor, har de handlet smart og hentet spillere i akkurat de posisjonene som så svake ut etter fjoråret. Brann ser jevnt over solide ut over hele fjøla, men må belage seg på at andre lag kan komme foran dem på tabellen allikevel. Vi plasserer Brann på samme plass som i fjorårets liga, nemlig en 4. plass.


Nykommer på Brann: Tomasz Sokolowski er en av Branns nye signeringer i år. Han ble hentet fra Viking. (Foto: Kjetil Ree)


Spillerstallen:
Trener:
Rune Skarsfjord


Vurdering: Skarsfjord har vist at han har noe å gjøre som hovedtrener for et lag i Tippeligaen. Etter at han i 2010-sesongen reddet Brann fra nedrykk som midlertidig hovedtrener, tok han dem til en imponerende 4. plass ifjor. Om Skarsfjord fortsetter i samme stil går det ikke mange årene før det kan bli medaljer igjen i Bergen.
Karakter: 7/10


Keepere:
1. Jørgen Mohus
12. Øystein Øvretveit
24. Piotr Leciejewski


Vurdering: Hadde muligens Tippeligaens beste keeper ifjor, i Piotr Leciejewski. Han blir å finne mellom stengene også i år. Han blir meget viktig helt bakerst for Brann, og skulle det komme skader blir Brann veldig svekket. Reservene Mohus og Øvretveit holder ikke samme nivå som polakken. Fjorårets reserve Håkon Opdal har blitt fristilt fra kontrakten og står hittil uten klubb. Vurderingen går på at Leciejewski høyst sannsynlig står fast i mål.
Karakter: 9/10


Forsvar:
2. Birkir Màr Sævarsson
3. Christian Kalvenes
4. Lars Grorud
7. Hassan El Fakiri
NY! 18. Markus Jonsson
21. Zsolt Korcsmar
NY! 27. Erdin Demir


Vurdering: Yaw Amankwah for byttet klubb til Sandefjord og Bjørnar Holmvik har funnet veien til nyopprykkede Sandnes Ulf. To svensker kommer inn i Brann denne sesongen. Markus Jonsson er høyreback og Erdin Demir er venstreback/ venstre midtbanespiller. De kan like gjerne gå inn i en fast startoppstilling, og i tillegg har de også Birkir Sævarsson tilgjengelig. Chrstian Kalvenes bekler også venstrebacken, i tillegg til midstopperplass, der Brann har den solide ungareren Zsolt Korcsmar og Lars Grorud fra før.
Karakter: 8/10


Midtbane:
5. Rudolph Austin
8. Fredrik Haugen
10. Erik Mjelde
NY! 14. Fredrik Nordkvelle
NY! 22. Amin Askar
NY! 23. Tomasz Sokolowski
29. Kristoffer Barmen


Vurdering: Har mistet Maxi Bajter, Bjarte Haugsdal, Carl-Erik Torp og den kanskje største svekkelsen, Diego Guastavino. Han har forsvunnet grunnet savnet etter hjemlandet Uruguay. Inn har de derimot fått Fredrik Nordkvelle fra Strømsgodset, Amin Askar fra Fredrikstad og Tomasz Sokolowski fra Viking. Sokolowski og Nordkvelle styrker midtbanen til Brann veldig sentralt, mens Askar kan spille back i tillegg til ving eller kant. Har fra før av offensive Erik Mjelde og solide defensive Rudolph Austin. Det gir sammenlagt en spennende midtbane foran sesongen i Brann.
Karakter: 8/10


Angrep:
9. Kim Ojo
11. Bentley Akabueze
NY! 17. Oumar Niasse
19. Kristoffer Larsen


Vurdering: Oumar Niasse kommer på lån fra Senegalesiske US Ouakam. Han er et ubeskrevet blad, men skal besitte mye talent i seg. Litaueren Tadas Labukas er ferdig i Brann etter fjoråret, uten at det får veldig store konsekvenser. Kim Ojo overrasket mange ifjor og ble storscorer i Bergen med 15 mål. Han blir like farlig foran målet i år også. Har også Bentley som spiller best på kanten, i tillegg til det unge talentet Kristoffer Larsen.
Karakter: 8/10


Sammenlagt vurdering: Brann ser frem imot årets sesong, med å etablere seg som et topplag igjen. Har mistet spillere som var toneangivende i fjorårs-sesongen (Guastavino, Torp), men har løsnet på lommeboken og fått på plass solide erstattere (Nordkvelle, Sokolowski, Niasse). Defensivt har det også blitt hentet fornuftig, da de nye spillerne kanskje holder et høyere nivå enn de som dro. Det blir dermed nok en spennende sesong i Bergen, hvor det nesten lukter medalje. Branns svakhet er at flere av deres backup-spillere holder et helt annet nivå enn det A-laget gjør, men om laget holder seg unna skader er 4. plass et godt tips. Brann åpner sesongen med et brak, da de møter Rosenborg på Lerkendal i første serierunde.
Sluttkarakter: 40/50


Kapteinen: Erik Mjelde blir en sikker gjenganger på Branns midtbane også i år. (Foto: Wikimedia Commons: Nina-no)

Spillende midtstopper: Zsolt Korcsmar imponerte ifjor for Brann og ser frem mot en ny sesong i midtforsvaret. (Foto: Wikimedia Commons: Pilgab)



Tippeligatipset 2012

2 kommentarer:

  1. Interessant lesning, selv synes jeg kanskje Leciejewski og de andre keeperne i Brann er vurdert med litt for høye poeng, men alt i alt enig i resten. (Meget flott blogg du lager, leser hvert eneste innlegg!)

    SvarSlett
  2. Takk for det! Morro folk følger med :) Keeperkarakteren til Brann går mye på Leciejewski, da de som kommer bak er på et helt annet nivå. Så blir det jo forskjellig om hva andre folk mener om Leciejewski og hva jeg mener ;)

    SvarSlett