søndag 26. februar 2012

Tippeligatipset - 13. plass - Sandnes Ulf

Fjorårets plassering: 2. plass i Adeccoligaen




Sandnes Ulf kom som en overraskelse for mange, ut av intet i fjorårets Adeccoliga. De greide å kapre en andre plass etter å ha gått gjennom store deler av sesongen som serieleder. Foran denne sesongen har de konsentrert seg om å gjøre laget bedre, noe de også ser ut til å ha klart på papiret. Det gjenstår å se dette bli satt ut i praksis, men vi tror Sandnes Ulf blir et av årets overraskelses-lag i Tippeligaen 2012. Sandnes Ulf plasseres på en 13. plass.


Blir viktig: Bjørnar Holmvik blir en av spillerne Sandnes må forvente mye av denne sesongen. (Foto: Kjetil Ree)


Spillerstallen:
Trener:
Asle Andersen


Vurdering: Asle Andersen kom til Sandnes Ulf i 2006, som spillende trener og var svært delaktig da Ulvene sikret opprykk til Adeccoligaen i 2007. I sin spillerkarriere spilte han både for Viking,Haugesund og Bryne. I Bryne var han kanskje best og var blant annet med å rykke opp til Tippeligaen som lagets kaptein. Trener karrieren hans er ikke veldig lang, men det er likevel imponerende at det ble opprykk med laget hans ifjor. Tippeligaen kan bli en prøvelse for Andersen, som kan få sjansen til å vise seg som en positiv overraskelse.
Karakter: 6/10


Keepere:
1. Bo Andersen - 35-årig Dansk keeper som har spilt for en rekke klubber både i Norge og i utlandet. Kom til Sandnes i 2010.
NY! 12. Aslak Falch - 19-årig ungt keepertalent som kom fra Viking foran denne sesongen. Fikk sin Tippeligadebut som Viking-spiller ifjor. Står også for Norge U-19.


Vurdering: 35 år gamle Bo Andersen blir høyst sannsynlig førstekeeper her, men Falch vil kunne gi han konkurranse helt inn. Kunne stilt sterkere her, da det er usikkert hvor høyt nivået på dansken er. Kunne trengt en keeper med mer erfaring fra øverste hylle.
Karakter: 5/10


Forsvar:
4. Ronny Espedal - Midtstopper med Tippeliga-erfaring fra Bryne. Meldte overgang til Sandnes Ulf vinteren 2009/2010.
5. Edier Frejd - Svensk midtstopper som vartet opp med ganske solid spill i Kongsvinger i Tippeligaen 2010. Kom til Sandnes foran fjorårs-sesongen.
NY! 6. Avni Pepa - Nyommer fra Start foran denne sesongen. Fikk viktig erfaring fra Tippeligaen for nedrykkede Start ifjor.
NY! 10. Bjørnar Holmvik - Holmvik kommer fra Brann og var før dette i Stabæk. Et solid tilskudd til Sandnes-troppen. Kan spille langs venstrekanten, både fremover og bakover på banen.
14. Steffen Haugland - Forsvarspiller med erfaring fra Bodø/Glimt, Randaberg og Fauske/Sprint. Er 1987-modell.
15. Harald Vindenes - Vindenes har vært i Sandnes siden August 2009. Har tidligere spilt for Byåsen, Harstad, Bodø/Glimt og Steigen.
19. Vegard Aanestad - Har tidligere spilt i Tippeligaen, da han var i Viking. Gikk til Sandnes i 2010 og har siden vært der. Vært beskrevet som et stort talent lenge, men har nå blitt 25 år.
26. Kenneth Sola - Sola er best som venstre eller høyreback og kommer fra spill i amerikanske Real Maryland FC. Har også vært innom Stavanger, Viking og Skeid.

Vurdering: Nyinnhentede Pepa og Holmvik forsterker den bakerste lagdelen på Sandnes. Det kan hende Holmvik skal bekle en posisjon lenger fremover på banen. Både Aanestad, Frejd og Espedal har spilt fast i Tippeligaen før, noe som blir viktig for Sandnes. Mer enn nok av spillere og ta av med tanke på skader. Vanskelig å si om alle holder nivået inne.
Karakter: 5/10




Midtbane:
7. Fredrik Torsteinbø - 1991-modell som tidligere har spilt for Vidar.
8. Aksel Berget Skjølsvik - Straffe ekspert som tidligere har vært i både Molde og Rosenborg. Scoret 12 mål på 28 kamper ifjor fra sin midtbaneposisjon ifjor. Er også kaptein på De lyseblå.
16. Anders Westlye - Midtbanespiller som tidligere har vært i Lyn.
NY! 17. Andreas Ulland Andersen - Tidligere Viking-talent som var lånt ut til Randaberg i fjorårs-sesongen.
20. Mobi Okoli - Nigerianer som er 1987-modell. Spilt i Sandnes siden 2010.
NY! 21. Anel Raskaj - Kommer fra Halmstad og er har spilt tre kamper på Kosovos landslag. Var opprinnelig født i Jugoslavia.

Vurdering: Relativt tynt befolket med tanke på skader. Usikkert om Westlye og Torsteinbø skal holde nivået, og man kan også sette spørsmålstegn ved Okoli. Ulland Andersen er en spiller som kan gjøre det helt utrolige, men som samtidig kan være helt "av". Raskaj har erfaring fra Allsvenskan, mens Skjølsvik har spilt Tippeliga-fotball i Molde. En lagdel med både positive og negative sider.
Karakter: 5/10


Angrep:
9. Vetle Myhre - 1991-modell og spiss, som har vært hele sin karriere i Sandnes.
11. Kamal Saaliti - 32-åring som var en av de viktigste bidragsyterne ifjor, da han scoret 15 mål på 29 kamper og skøyt Sandnes opp! Har nesten 250 kamper i Hønefoss bak seg, men meldte overgang til Sandnes ifjor.
NY! 18. Gilles Ondo - Gabonske Ondo ble ingen suksess i Stabæk, der han endte sesongen med 4 mål på 25 kamper. Er en "target man" og kan bli en spiller som Sandnes kan få godt bruk for. Har 4 landskamper for Gabon.
23. Steintor Freyr Thorsteinsson - Islandsk landslagspiller som står med 6 A-landskamper siden debuten i 2009. Kom fra svenske Örgryte foran fjorårssesongen. Bekler ving og kantroller best.
NY! 25. Zymer Bytyqi - Stortalent som er på lista til mange europeiske toppklubber. Har vært på prøvespill i Newcastle United. Ungutten er bare 15 år, men Sandnes forventer allerede mye av Bytyqi.


Vurdering: Kamal Saaliti vil bli viktig i år også, hvis han holder nivået som han gjorde i Adeccoligaen. Det samme blir det islandske hurtigtoget Torsteinsson. Spennende å se hva Sandnes kan få ut av Bytyqi, selv om det kanskje kan være for tidlig. Uansett en spennende lagdel med mange forskjellige spillertyper.
Karakter: 5/10


Sammenlagt vurdering: Sandnes Ulf kan like gjerne bli årets overraskelse også. For det var de ifjor. Ingen hadde trodd at dette laget skulle lukte på en Tippeligaplass foran fjoråret. Den biffen greide de greit og laget er nå forsterket med mange navn som trekker dette laget opp. De må finne seg i å være "underdog", men det kler dem godt. Kan være årets svar på Sarpsborg 08, men uten kollaps mot slutten av sesongen. Vi tror at Sandnes Ulf kriger seg til en plassering som sikrer dem Tippeliga-spill også neste sesong, selv om det blir jevnt i bunnen. Sandnes Ulf åpner Tippeligaen hjemme på Sandnes idrettspark, der det blir vestlandsderby mot Viking.
Sluttarakter: 26/50


Erfaren danske: Bo Andersen har lang erfaring som keeper, men ikke på det høyeste nivået. Kan Sandnes Ulf regne med han? (Foto: Jarle Vines)

Eks-Allsvenskan: Anel Raskaj har spilt på landslaget til Kosovo og den nylig nedrykkede Allsvenskan-klubben Halmstad. (Foto: Wikimedia Commons: Halmstad)




Tippeligatipset 2012



2 kommentarer:

  1. Ser at du mener at Bo Andersen ikke har mye erfaring fra det øverste nivået.. Var nå ganske mange år i Viking og Tromsø..

    SvarSlett
  2. Jeg husker han fra Tromsø, men etter en sjekk nå ser jeg jo at han har hele 51 kamper for Viking! Så det du sier stemmer. Uansett har han holdt et bra nivå i seriestarten! :)

    SvarSlett