onsdag 29. februar 2012

Tippeligatipset - 10. plass: Odd Grenland

Fjorårets plassering: 5. plass i Tippeligaen




Skiens-klubben Odd Grenland er et lag som også fortsetter i fjorårets spor, ved å satse mye på norske spillere. Det greier de også og få utrettet gode resultater med. I en jevn Tippeliga ifjor var Odd-laget helt oppe på 5. plass ved sesongslutt. Hadde de tatt noen poeng mindre ville de nærmet seg nedre halvdel, noe som kanskje passer Odd bedre. Spådommen fra Den Store Norske Fotballbloggen er nettopp en slik plassering i årets Tippeliga. Odd Grenland plasseres på 10. plass.


Tar ansvar: Simen Brenne og resten av Odd-midtbanen, blir de som må ta ansvaret i år. (Foto: Kjetil Ree)


Spillerstallen:
Trener:
Dag-Eilev Fagermo


Vurdering: Dag-Eilev Fagermo er en smart trener som ofte får de resultatene han prøver på. Selv om han er et sikkert og solid kort på Odd-benken så har han også et lag å ta seg av. Fagermo kunne preget et annet type lag enn Odd kanskje enda bedre. Uten Fagermo ville uansett Odd stilt svakere inn mot årets sesong.
Karakter: 7/10


Keepere:
1. Andrè Hansen
13. Andreas Lie


Vurdering: Odd stiller med to unge og lovende keepere, som har vist en fin utvikling fra de en gang var talenter. Andrè Hansen blir nok førstevalget her, da også han er spådd en framtid som landslagskeeper. Den tidligere AaFK-keeperen Andreas Lie kan også komme inn på laget og gjøre en god innsats. Odd er dermed relativt bra rustet bakover på keeperplassen.
Karakter: 7/10


Forsvar:
2. Emi Jonassen
3. Fredrik Semb Berge
4. Morten Fevang
5. Paul Addo
21. Steffen Hagen
NY! 23. Lars-Kristian Eriksen


Vurdering: Mye av det samme som ifjor danner Odds forsvar. Inn har Lars-Kristian Eriksen fra Lillestrøm kommet. Han kan kanskje være med å slåss om fast plass i en eventuell forsvarsfirer. Morten Fevang spiller alltid solid i midtforsvaret og kommer til å bli en av de viktige spillerne på Odd Grenland, også i år. Har grei backup, men kunne hatt flere spillere å velge i.
Karakter: 6/10


Midtbane:
6. Simen Brenne
NY! 7. Adem Güven
8. Jone Samuelsen
10. Magnus Lekven
16. Aleksandar Corovic
18. Herolind Shala
NY! 20. Fredrik Oldrup Jensen


Vurdering: Har mistet evighetsmaskinen Tommy Svindal Larsen, som nå har valgt å legge skoene på hylla. Håvard Storbæk, som hadde et visst gjennombrudd ifjor, har også satt kursen mot Haugesund. Inn har driblevingen Adem Güven fra Kongsvinger kommet, såvel som 18-åringen Fredrik Oldrup Jensen. Har flere solide spillere i stallen fra før, da både Brenne, Samuelsen og Lekven er gode folk å ha på midten. Magnus Lekven fikk også debuten sin på landslaget nå nylig, og Simen Brenne har fått opparbeidet seg noen kamper der fra før. Vi finner kanskje Odds sterkeste kort på midtbanen.
Karakter: 7/10


Angrep:
9. Mattias Andersson
11. Frode Johnsen
14. George White Agwuocha
15. Elba Rashani
19. Snorre Krogsgaard
22. Torgeir Børven


Vurdering: Magnus Myklebust har gått til Kongsvinger i Adeccoligaen. Ellers uendret. Har flere spisser å velge mellom på topp, da både Torgeir Børven og Frode Johnsen er gode til å lukte mål. Snorre Krogsgaard kan også kanskje få sitt ultimate gjennombrudd i år, selv om også han har begynte å vise takter på hva han kan lenge. Nigerianeren George White er også en spiller som er spennende, men som ikke fikk vist seg helt fram i fjorårets Tippeliga.
Karakter: 6/10


Sammenlagt vurdering: Odd er et lag som like gjerne kan befinne seg i toppen av ligaen, så vel som midt på treet eller i bunnen. Stammen i laget er ganske bra og de kjører nå mye av det samme laget som for flere sesonger siden. Det er egentlig en bra ting, selv om noen nye "supersigneringer" kunne gjort dem enda bedre. Håvard Storbæk kan allikevel bli savnet, selv om Odd har gode midtbanespillere i Samuelsen, Brenne og Lekven. Uansett, så spår vi at Odd Grenland havner på en plass midt på tabellen, og vi prøver oss med en 10. plass. Odd Grenland kan sette standarden i første serierunde, da de tar imot Sogndal hjemme på Skagerak Arena.
Sluttkarakter: 33/50


Ny ving: Adem Güven blir hentet fra Kongsvinger og til Skiens-klubben. (Foto: Thomas Andersen)


Målscorer: Torgeir Børven scoret 7 mål i fjorårets liga. I år kan det bli enda fler. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)



Tippeligatipset 2012

10 kommentarer:

  1. her var det mye synsing uten grunnlag. Misforstå meg rett, mener ikke at deres resultat er feil, men det bør skrives litt mer enn fks dette: Hadde de tatt noen poeng mindre ville de nærmet seg nedre halvdel, noe som kanskje passer Odd bedre.

    Jeg vil lese om hvorfor Odd blir nr 10, og i teksten over syns jeg det er for tynt.

    SvarSlett
  2. Skjønner ikke helt grunnene for at Odd skal ende på 10.plass. Norges desidert beste lag gjennom høst sesongen i fjor. De kunne havnet enda høyere opp om de to u 21 landslagspillerene Semb og Børven hadde vært skadefrie også i vårsesongen. Håvard Storbæk er forløpig den eneste spilleren de har mista, selv om han hadde et par superkamper, hadde han også en del dårlige kamper. I tilegg får Torgeir Børven for første gang (Hvis han ikke blir solgt, noe som det ikke ser ut som han blir) i Odd spille fast utpå hele sesongen, noe som gjør at han får enda flere sjanser til å score fler mål. I tilegg har de forsterket angrepet veldig med Adem Gûven, han har prestert veldig bra i treningskampene i vinter, med flere mål og assist. En annen angrepspiller som skal få lov til å spille fast i år er Elba Rashani, meget spennende og ung spille som hadde en del gode kamper i fjor. Så uten skader, og med at de beholder det laget de har nå, har jeg troen påat Odd skal kjempe pm medalje for tredje året på rad. (2009-4plass, 2010-5 plass, 2011-5 plass). Og til slutt synes jeg komentaren "Hadde de tatt noen poeng mindre ville de nærmet seg nedre halvdel, noe som kanskje passer Odd bedre. " var litt rar. Hadde de greid å vinne siste kampen mot Sarsborg, hadde de tatt medalje.

    Men jeg synes dette er en fin blogg, særlig intereangst med forskjellige statestikker :)

    SvarSlett
  3. +at de har imponert veldig i treningskmapenen i vinter med 0 tap. Utenom mot Pors, men da stilte de med et b-lag

    SvarSlett
  4. Hallo :) Bra dere følger med og finner dette interessant ;) Dessverre kjenner ikke jeg til alle detaljer i Odd laget, men når du sier det så husker jeg at en seier i siste serierunde ifjor ville gitt Odd medalje. Tipset er uansett en sammenlagt vurdering av åssen undertegnede ser de forskjellige klubbene. Odd er ingen dårlig klubb og de kunne kanskje vært plassert lenger opp. Uansett mener jeg de tilhører midtsjiktet, til tross for gode resultater de tre siste årene. Dessuten er det mange klubber som har gjort det veldig bra på overgangsmarkedet i år, der jeg mener Odd kunne vært bedre. Dette kunne helt sikkert vært drøftet enda bedre, men på vår tabell havner de altså på 10. plass. Følg gjerne med videre for flere tips. Hvilken plassering tror dere Odd tar selv? :)

    SvarSlett
  5. Jeg har plasert ODD på medaljeplass!

    SvarSlett
  6. Her var det veldig mye synsing.
    Odd ar hatt følgende plassering siste 3 år: 4 - 5 - 5. Vi har vært i 3 semifinaler på rad i cupen i 08, 09 og 10.
    Vi hadde bronsen i lomma i fjor, men tap for Særp i siste serierunde hindret dette.
    Man vinner ikke noe på historie, men fakta er at Fagermo bygger stein på stein i sitt system og stallen vi stiller i år er bredere og bedre enn de fire siste sesongene. Vi har mange unge lokale talenter som sammen med Fevang, Johnsen, Samulsen og Brenne kan slå meget godt fra seg i år.
    Krogsgård nevnes som i analysen. De som man virkelig skal se opp for er: Jonassen, Shala (Lindi) og Rashani. I år blir det medaljer i Skien, hvis vi ikke blir tvunget til å selge spillere på grunn av økonomien

    SvarSlett
  7. Er Stian Andrè Dahl fredet?
    prøvde å legge in eit seriøst utspill om hannes kunnskaper tidligere men det kom aldrig på trykk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei. Kommentaren din ble vurdert som useriøs...

      Slett
    2. USERIØS?????
      Sitat 1:) Dessverre kjenner ikke jeg til alle detaljer i Odd laget

      Sitat 2 :Da jeg lagde denne oversikten brukte jeg blant andre wikipedia, som vanligvis pleier å være godt oppdatert. Der stod alle de spillerne du nevner her oppført som spillere også i årets sesong(fra Aalesund siden)

      Sitat 3: (useriøs sutring) Jeg tar for meg tips for alle Norges toppklubber og det er derfor ikke naturlig at jeg kan like mye, eller for med meg like mye om for eksempel Aafk som dere Aafk fans. Sånn må det bare bli...

      Det fines flere eksempel!!!!!!

      Slett
    3. Dette er et tabelltips, dette går på faktafeil som har vært tatt opp tidligere. Denne siden er bare en hobby, derfor kan jeg ikke bruke mere tid på den enn det jeg gjør. Synes også du bør bruke fullt navn når du kommer med personangrep...

      Slett