mandag 12. mars 2012

Tippeligatipset - 1. plass: Molde

Fjorårets plassering: 1. plass i Tippeligaen




Molde-laget er godt rustet i forhold til fjorårets gullsesong, da de har fått beholde sine beste menn og i tillegg hentet solide defensive forsterkninger. På midtbanen har de også forbedret seg. Etter Ole Gunnar Solskjær's trenerdebut ifjor, viste Molde seg frem på en imponerende måte igjennom hele sesongen. Stabilitet og god bredde i stallen var stikkord her. Bredden i stallen er også noe av det viktigste for Molde, når en ny sesong nå snart er underveis. Vi tror Molde tar gullet også i år, selv om det blir jevnt helt inn mot siste serierunde. Molde tar førsteplassen i Den Store Norske Fotballbloggens Tippeligatips.


Fremadstormende trener: Ole Gunnar Solskjær viste ifjor at han har noe og bidra med i "trenerbusinessen". (Foto: Tor Atle Kleven)


Spillerstallen:
Trener:
Ole Gunnar Solskjær


Vurdering: Mange mente at jobben som hovedtrener i en Tippeliga-klubb kom til å bli for stor for Ole Gunnar Solskjær. Han har selv nå gjort alle tipsene til skamme og hentet ifjor gullet hjem til rosenes by. Vi tror det er mye mer i vente fra Solskjær og Molde, og at han nå skal være med å forme en fotballstorhet i norsk sammenheng. Solskjær gjør som mange engelske lag, og velger å ha en stor stall med mange forskjellige spillertyper. Vi tror på nok en gullsesong under den gamle United-spillerens ledelse.
Karakter: 9/10


Keepere:
1. Espen Bugge Pettersen
26. Elias Valderhaug


Vurdering: Har mistet tredjekeeper Knut Dørum Lillebakk, som har valgt å fortsette karrieren i Mysen IF i Østfold. Står da igjen med en av våre landslagskeepere i Espen Bugge Pettersen, som holder høyt nivå i Tippeliga-sammenheng. Har også et stort talent i Elias Valderhaug, som også kan komme inn å gjøre gode kamper.
Karakter: 8/10


Forsvar:
2. Kristoffer Paulsen Vatshaug
3. Børre Steenslid
NY! 4. Even Hovland
5. Vegard Forren
18. Magne Simonsen
23. Knut Olav Rindarøy
NY! 35. Victor Johansen


Vurdering: Talentfulle Krister Wemberg har gått på utlån til Bodø/Glimt ut sesongen. Inn har derimot Victor Johansen kommet fra Vålerenga, og han skal besitte stort talent. Even Hovland har nå også fått gå til en toppklubb. Han blir en viktig spiller i midtforsvaret til Molde og vil høyst sannsynlig danne et stopperpar sammen med Vegard Forren. Det blir isåfall et veldig solid midtstopperpar. Børre Steenslid kan også kastes inn her. På backene har de Knut Olav Rindarøy og Magne Simonsen, i tillegg til Kristoffer Paulsen Vatshaug. Joshua Gatt spilte også store deler av sesongen på backplass for Molde ifjor, så bakerst er de godt rustet.
Karakter: 9/10


Midtbane:
6. Daniel Berg Hestad
7. Magnus Wolff Eikrem
9. Mattias Moström
10. Magne Hoseth
13. Pål Erik Ulvestad
NY! 14. Martin Linnes
15. Magnus Stamnestrø
NY! 17. Emmanuel Ekpo
30. Zlatko Tripic
32. Abdou Karim Camara


Vurdering: Har en rekke spillere og velge imellom da midtbanen inneholder hele 10 navn. Molde har også kvittet seg med noen spillere. Thomas Holm har gått til Fredrikstad, Senegaleseren Mamadou Gando Ba har forsvunnet og Makthar Thioune har gått på utlån til Karlsruhe i Tyskland. Står fortsatt igjen med mange store navn. Daniel Berg Hestad, Magnus Wolf Eikrem og Magne Hoseth for å nevne noen. Disse bør være selvskrevne på dette Molde-laget og ville høyst sannsynlig vært det i en hvilken som helst annen klubb også. Nye for året er Martin Linnes, som kommer fra Kongsvinger, og en Nigerianer ved navn Emmanuel Ekpo. Ekpo kommer fra spill i Major League Soccer i USA. Han har også fått prøvd seg på Nigerias A-landslag og blir en spiller å se opp for dette året.
Karakter: 9/10


Angrep:
11. Jo Inge Berget
19. Vini Dantas
20. Davy Claude Angan
22. Joshua Gatt
27. Daniel Chima Chukwu
29. Simon Markeng


Vurdering: En lagdel som står uforandret foran sesongen, selv om ryktene har vært mange om en ny spiss inn. Davy Claude Angan tok et stort steg i riktig retning ifjor, da man kunne se at spissen fra Elfenbenskysten hadde trent avslutningsteknikk. Flere av scoringene han vartet opp med var direkte vakre og han endte sesongen til slutt med 9 mål. Jo Inge Berget kom ikke ordentlig igang ifjor, men talentet er der i tillegg til forutsetningene. Vi tror Berget kommer igang skikkelig i år, og at han blir en av dem som skal score målene for Molde. I tillegg har Molde brasilianeren Vini Dantas og Nigerianeren Daniel Chima Chukwu.
Karakter: 8/10


Sammenlagt vurdering: Molde var et av fjorårets mest spennende og morsomme lag, da flere spillere som var ukjente før sesongstart, viste at de også kunne spille fotball. Romsdalingene er også et av de lagene som er best rustet med tanke på skader. Backup-spillerne holder også et bra nivå og det er flere posisjoner på laget som det vil bli kniving om å få spille fast på. Ole Gunnar Solskjær har vært med på å skape et topplag ut av Molde og vi spår at laget fortsetter i samme spor. Molde tar seriegull også i 2012! Molde tar imot Strømsgodset til serieåpning på Aker stadion. Dette skjer allerede Fredag 23. mars, i en tjuvstart på Tippeliga-sesongen 2012.
Sluttkarakter: 44/50


Slo igjennom ifjor: Magnus Wolff Eikrem vendte tilbake fra Manchester United og fikk tillit på midtbanen fra første sekund. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Scorer mer i år?: Jo Inge Berget endte sesongen ifjor med to nettkjenninger på 10 kamper. I år blir det fler spår vi. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)



Tippeligatipset 2012

3 kommentarer:

  1. Enig med tipset, har den beste stallen og den beste treneren i tippeligaen

    SvarSlett
  2. Blir det tabelltips for Adeccoligaen også, eller var det bare for tippeligaen? :-)

    SvarSlett
  3. Det kommer også tabelltips for Adecco! :) De blir nok ikke like utfyllende som for Tippeligaen, men det kommer.

    SvarSlett