lørdag 3. mars 2012

Tippeligatipset - 7. plass: Haugesund

Fjorårets plassering: 6. plass i Tippeligaen




Haugesund-laget blir ofte tippet nord og ned av mange, men viser hvert år at de allikevel blir å regne med. I fjor ble det en 6. plass tilslutt. FKH har mistet en av storscorerne sine i Thomas Sørum, men sitter fortsatt igjen med to (Djurdjic og Søderlund). I tillegg har de hentet inn nye midtbanemenn. Haugesund er et lag som er vanskelig og tippe, men som ofte gjør det bedre enn tipsene tilsier. Vi prøver oss med en 7. plass i årets Tippeliga.


Haugesunds venstreside: Joakim Våge Nilsen besitter både god innleggskvalitet og gode frispark. 20-åringen er allerede viktig for Haugesund. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Spillerstallen:
Trener:
Jostein Grindhaug


Vurdering: Grindhaug har nå vært i Haugesund siden 2009, som også var det året FK Haugesund vant Adeccoligaen og rykket opp i Tippeligaen. En smart trener som tok mange på senga med sine taktiske ferdigheter. Kommer til å sitte ved roret i Haugesund også denne sesongen og var en viktig brikke i Haugesunds foregående sesonger, da de tok Tippeligaen med storm.
Karakter: 7/10


Keepere:
1. Per Morten Kristiansen
12. Lars Øvernes


Vurdering: Førstekeeper Per Morten Kristiansen er kanskje litt undervurdert, da han høyst sannsynlig er en av de mer stabile keeperne i Tippeligaen. Reserve Lars Øvernes kan også gå inn på laget og gjøre en god jobb, men vil ikke få mange kamper om Kristiansen står som han skal.
Karakter: 7/10


Forsvar:
2. Joakim Våge Nilsen
3. Derek Decamps
4. Chris Pozniak
14. Andrès Màr Jòhannesson
NY! 15. Martin Bjørnbak
18. Vegard Skjerve


Vurdering: Har en veldig god venstreback og innleggsfot i Joakim Våge Nilsen. Han har også en meget habil frispark-fot. Har fått inn enn spennende spiller i Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt), som har vist før sesongen at også han kan skyte, selv om han er midtstopper. Har mistet Ole Kristian Kråkmo og Are Tronseth i det bakre leddet, men står med spillere som kan ta over for dem, selv om det kanskje er litt tynt helt bakerst.
Karakter: 6/10


Midtbane:
5. Trygve Nygaard
NY! 6. Håvard Storbæk
NY! 8. Michael Haukås
10. Umaru Bangura
11. Tor Arne Andreassen
13. Eirik Mæland
16. Ugonna Anyora
NY! 19. Kristoffer Haraldseid


Vurdering: Har mistet Juska Savolainen, Daniel Bamberg og Jarle Steinsland foran sesongen, men har også i denne lagdelen forsterket med spillere fra Glimt og Odd (Haukås og Storbæk), i tillegg til en egenprodusert spiller (Haraldseid). Har fra før av et stort talent i Eirik Mæland og han var en som imponerte i Haugesund-drakta ifjor. Har i tillegg rutinerte Trygve Nygaard, Offensive Umaru Bangura og midtbanekrigeren Ugonna Anyora. En nokså solid lagdel.
Karakter: 7/10


Angrep:
7. Oddbjørn Skartun
9. Alexander Toft Søderlund
NY! 20. Maic Sema
21. Eirik Ulland Andersen
44. Nikola Djurdjic


Vurdering: Mistet den ene storscorer'n sin Thomas Sørum til Helsingborg midtveis i fjor. Da viste Alexander Søderlund at han også kunne score mål og han ble en sukess på høsten ifjor. Han fikk også landslagsdebuten sin tidligere i år. Nikola Djurdjic er den andre som kommer til sørge for målene i neste års Tippeliga, etter at han har scoret jevnt og trutt de siste årene. En ny svenske kommer også inn fra Hammarby i Sverige. Maic Sema blir beskrevet som en hurtig og ballsikker spiller og som besitter posisjonene ving eller offensiv midtbane best. Haugesund har et veldig spennende angrep.
Karakter: 8/10


Sammenlagt vurdering: Haugesund har blitt tippet ned flere år på rad nå og det er kanskje på tide og faktisk innse at de er en av våre bedre norske lag. Lagdelen som utpreger seg mest er angrepet og det er ikke mange klubber som ville henvist Djirdjic eller Søderlund til benken. Nykommeren Sema fra Sverige kan også få vist seg frem i Norge dette året, selv om han kommer fra spill i "Superettan". Midtbanen er også en spennende miks, der man finner en god blanding av talentfulle unggutter og Tippeligaspillere med mer rutine. Haugesund befinner seg nok på øvre halvdel ved sesongslutt og vi plasserer dem på en 7. plass. Haugesund drar til Oslo i første serierunde, der de møter Vålerenga på Ullevaal.
Sluttkarakter: 35/50


Landslagspiller for Canada: Polsk-fødte Chris Pozniak har 24 landskamper for Canada. Han spiller også i år i Haguesunds bakre ledd. (Foto: Wikimedia Commons: Longbomb)

Veteran: Trygve Nygaard fyller 37 år i august. Han har fortsatt ikke lagt skoene på hylla. (Foto: Wikimedia Commons: TuborgLight)



Tippeligatipset 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar