lørdag 3. mars 2012

Våre nåværende Tippeligaspillere - Jone Samuelsen (Odd Grenland)

Jone Samuelsen, som er kjent for å ha flere defensive enn offensive fibre i kroppen, startet karrieren sin på vestlandet i FK Haugesund. Her spilte han i sesongene 2001 til 2003, før han ble hentet av Viking. Han ble på denne tiden sett på som et av Norges kanskje største talenter på midtbanen og kostet Viking 1,75 millioner norske kroner. Summen kom opp i over 2 millioner kroner etterhvert. I Viking ble han raskt en suksess og ble tidlig en gjenganger på U-21 landslaget.


Jone Samuelsen (Foto: Jarle Vines)


I en U-21 landskamp mot Brasil spilte Samuelsen midtbane og fikk det ærefulle oppdrag å markere bort Kakà, en spiller som videre ble en storstjerne både i hjemlandet og i hele verden. Når Viking ansatte Roy Hodgson i 2004, ble Samuelsen satt ut av laget og i 2005 ble han også lånt ut til Oslo-klubben Skeid, som på den tiden spilte i Adeccoligaen. Foran 2006 sesongen fikk Viking nok en ny trener i Tom Prahl, som viste mer tiltro til Samuelsen og satte han som bankers på laget. Samuelsen spilte totalt 105 kamper for Stavanger-laget og scoret 4 mål, men ble foran 2010-sesongen kjøpt opp av Odd Grenland. Summen var 100.000 norske kroner og det meste av denne summen var betalt av Odd-fansen selv. Samuelsen ble fort en favoritt i Skien, mye på grunn av hans solide defensive jobb og hans harde spillestil. Han har flere ganger vært oppe i landslagsdiskusjonen, men står fortsatt uten en eneste A-landskamp med flagget på brystet. Rivjernet kan regnes som fast på Odd Grenland før sesongen er underveis.


Samuelsen ble verdenskjent etter en kamp i fjorårets Tippeliga, da han headet ballen i mål fra en lengde som viste seg å bli målt til 58.13 meter. Dette er en offisiell rekord hos Guinness World Records, som verdens lengste heading, som fant veien til notene.


Jone Samuelsen header ballen i mål fra 58 meters avstand!


Fakta
Navn: Jone Samuelsen
Født: 06.07.1984, Sunde, Rogaland
Høyde: 172 cm
Posisjon: Defensiv midtbane, Sentral midtbane
Tidligere Klubber: Haugesund, Skeid og Viking
Nåværende klubb: Odd Grenland
Ligakamper i nåværende klubb: 54
Ligamål i nåværende klubb: 4
U-21 landskamper/mål: 16/0 


Siste fra spalten "Våre nåværende Tippeligaspillere" 
Våre nåværende Tippeligaspillere - Jone Samuelsen (Odd Grenland)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar