fredag 9. mars 2012

Tippeligatipset - 5. plass: Tromsø

Fjorårets plassering: 2. plass i Tippeligaen



Tromsø har de siste årene etablert seg som et lag som tar medalje. Tromsøværingene har tatt hele tre medaljer på de siste fire årene og avsluttet sesongen ifjor på sølvplass. De har derimot mistet målscorerne sine fra sist sesong, selv om skuta ser solid defensivt i år også. Tromsø kommer fortsatt til å ligge svært nære tabelltoppen, men vi spår det blir en liten dump i veien, i forhold til fjoråret. Tromsø plasseres på en 5. plass.


Solid midtstopper: Miika Koppinen danner også i år midtstopper-paret til Tromsø, sammen med Fredrik Björck. (Foto: Kjetil Ree)


Spillerstallen:
Trener:
Per-Mathias Høgmo


Vurdering: Per-Mathias Høgmo går denne sesongen inn i sitt fjerde år som hovedtrener i Tromsø. Han har vært svært delaktig i medaljene Tromsø har tatt de siste årene og har fått inn en flott defensiv struktur i laget. En trener som står med veldig gode resultater som Tromsø-trener og han vil nok føre laget til en plassering blant de beste i år også.
Karakter: 8/10


Keepere:
1. Marcus Sahlman
12. Steffen Andreassen
NY! 27. Benny Lekström


Vurdering: Har en sterk keeper fra før i høyreiste Marcus Sahlman og en spennende unggutt i Steffen Andreassen. Har også fått på plass en tredjekeeper i svenske Benny Lekström, som kommer fra Mjølner. Stiller dermed bra på keeperplass om det skulle dukke opp skader.
Karakter: 7/10


Forsvar:
3. Fredrik Björck
NY! 4. Ruben Kristiansen
7. Miika Koppinen
14. Hans Norby
16. Hans Åge Yndestad
22. Saliou Ciss


Vurdering: Dannet en av Tippeligaens beste midtstopperpar ifjor og vil gjøre det samme i år også, med Miika Koppinen og Fredrik Björck. Har mistet Ludvig Rinde til Tromsdalen, men har fått Ruben Kristiansen tilbake fra samme klubb. Har også en meget god og kjapp offensiv venstreback i Saliou Ciss. Kan få noen problemer hvis skader skulle oppstå og da særlig i midtforsvaret, siden Tromsø fra før av er veldig solide der.
Karakter: 9/10


Midtbane:
2. Kara Mbodji
10. Thomas Drage
11. Ruben Yttergård Jenssen
15. Magnus Andersen
17. Remi Johansen
NY! 18. Thomas Kind Bendiksen
19. William Frantzen


Vurdering: Får inn det tidligere talentet Thomas Kind Bendiksen, som fortsatt bare er 22 år. Han kommer fra spill i Skottland for Rangers. Thomas Holm, som var på lån i Tromsø ifjor, har funnet veien til Fredrikstad. Kara vil fortsette og være Tromsøs defensive rivjern på midtbanen og i tillegg er både Yttergård Jenssen, Magnus Andersen og Remi Johansen gode spillere. Thomas Drage var en av fjorårets mest positive vinger/kanter og hadde neste flest assists ifjorårets Tippeliga, med 11 målgivende. En lagdel som er både godt rustet defensivt og offensivt.
Karakter: 8/10


Angrep:
9. Steffen Nystrøm
20. Mohammed Ahamed
NY! 21. Vegard Lysvoll
NY! 25. Ole Martin Årst


Vurdering: Tromsøs kanskje største problem før årets sesong er hvem som skal score målene. Sigurd Rushfeldt har lagt opp og Mustafa Abdellaoue har avsluttet låneoppholdet og reist til København. Simen Stamsø Møller har også gått til Strømmen. Inn kommer derimot Vegard Lysvoll fra Tromsdalen og en av fjorårets nest-mestscorende spillere, Ole Martin Årst. Dermed er ihvertfall en av de to storscorerne kanskje erstattet, om Årst har en like god sesong i år som i fjor for Start.
Karakter: 7/10


Sammenlagt vurdering: Tromsø står med mye av de samme spillerne som foran fjorårets sesong og den største forskjellen blir spissparet på topp. Det kan gjøre store utslag, for Sigurd Rushfeldt og Mustafa Abdellaoue scoret tilsammen 27 mål, av TIL's 56 mål ifjor. Inn kommer riktignok Ole Martin Årst, som satte 16 mål for Start, som til slutt rykket ned. Ellers er dette et solid defensivt lag og Tromsø var det laget som slapp inn tredje minst mål i fjorårs-sesongen. Tromsø ender opp på øverste halvdel også dette året og plasseringen blir en 5. plass. Tromsø sparker igang Tippeligaen 2012 hjemme på Alfheim, der Fredrikstad står på motsatt banehalvdel.
Sluttkarakter: 39/50


Presenterte seg ifjor: Magnus Andersen er relativt fersk i Tromsø-trøya og kan bli en spiller og se opp for i år også. (Foto: Cato Edvardsen)

Landslags-gjenganger: Ruben Yttergård Jenssen har etter solid spill i Tippeligaen også funnet veien til landslaget. Han var tatt ut i Norges seneste tropp mot Nord-Irland. (Foto: Jarle Vines)



Tippeligatipset 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar