torsdag 8. mars 2012

Tippeligatipset - 6. plass: Lillestrøm

Fjorårets plassering: 13. plass i Tippeligaen




Allerede i januar peket Lillestrøm seg ut som et av lagene som kom til å kjempe om plasser på toppen av tabellen i årets Tippeliga. Solide forsterkninger på keeperplass og på midtbanen er noen av grunnene som gjør at Lillestrøm i 2012 kan kvitte seg med bunnlag-stempelet fra de siste årene, og heller ta opp kampen i toppen av tabellen. En ny forsterkning på trenerbenken i svenske Magnus Haglund taler også for Lillestrøm som et topplag. Den Store Norske Fotballbloggen's tabelltips plasserer Lillestrøm på en 6. plass i Tippeligaen 2012.


Veteranen i midtforsvaret: Frode Kippe går inn i sin tiende strake Lillestrøm-sesong. (Foto: Jarle Vines)


Spillerstallen:
Trener:
Magnus Haglund


Vurdering: Magnus Haglund kommer fra syv år i svenske Elfsborg. Han tok klubben til sitt første seriemesterskap på 45 år i 2006 og tok de også til sølv i 2008. En trener som kan snu ting opp ned på Åråsen, etter de siste årenes dårlige resultater. Elfsborg tok også bronse i fjorårets Allsvenskan sesong, under Haglund.
Karakter: 8/10


Keepere:
1. Stefan Logi Magnusson
NY! 12. Sead Ramovic


Vurdering: Stefan Logi Magnusson må ta til takke med å bli tildent rollen som andrekeeper, nå som Sead Ramovic har ankommet Åråsen. Den gamle Tromsø-keeperen kommer fra spill i Serbia, men det er usikkert om dette har gjort noe med nivået hans. Om han er på det nivået han var før han dro fra Norge, så er han en av Tippeligaens beste keepere. Magnusson er også en solid keeper, men har variert mye i nivå i det siste, selv om han er Islandsk landslagskeeper.
Karakter: 9/10


Forsvar:
2. Steinar Pedersen
NY! 3. Isak Scheel
NY! 5. Jesper Westerberg
13. Frode Kippe
20. Stian Ringstad
NY! 24. Marius Høibråten
28. Ruben Gabrielsen


Vurdering: Lars-Kristian Eriksen har gått til Odd, og Pål Steffen Andresen har funnet veien til Ullensaker/Kisa. Karim Essediri har også takket for seg. Inn kommer Isak Scheel fra Sogndal og Jesper Westerberg fra Mjällby i Sverige. Marius Høibråten er en unggutt tatt opp av Lillestrøms junior-lag. En lagdel som har solide spillere som Frode Kippe som bankers i midtforsvaret, men som også har lovende spillere som Gabrielsen og Ringstad. Per dags dato vil nok LSK stille med Westerberg, Kippe, Scheel og Ringstad i startelleveren. Forsvaret har rom for forbedring, men ryktene om nye spillere blir ikke tatt med i vurderingen her.
Karakter: 7/10


Midtbane:
6. Effiom Otu Bassey
NY! 7. Johan Andersson
NY! 10. Petter Vaagan Moen
11. Erling Knudtzon
NY! 14. Palmi Rafn Palmason
NY! 15. Erik Midtgarden
17. Nicolay Solberg
NY! 25. Guy Roger Toindouba
26. Mathis Bolly


Vurdering: Lagdelen som Lillestrøm virkelig har gått inn for å forsterke, bortsett fra keeperplassen. Stefan Gislason har forlatt Lillestrøm, men inn kommer både Vaagan Moen, Andersson, Palmason, Midtgarden og Toindouba. Sistnevnte kan bli en overraskelse i årets Tippeliga. Petter Vaagan Moen kan også bli den etterlengtede spilleren Lillestrøm trenger på midten, etter salget av Nosa ifjor. En midtbane der man har mange gode spillere og velge imellom, og som ser veldig lovende ut.
Karakter: 8/10


Angrep:
8. Björn Bergmann Sigurdarson
9. Fredrik Gulbrandsen
16. Ohi Omoijuanfo
18. Arild Sundgot


Vurdering: Har mistet Edwin Eziyodawe før denne sesongen og står da igjen med fire spisser. Arild Sundgot blir nok dessuten ikke spillbar på lenge og det kan hende han må legge fotballskoene på hylla for godt. Johan Andersson kan tre inn på spissplass blant de tre som er igjen på topp uansett. Fredrik Gulbrandsen og Ohi Omoijuanfo fikk vist seg frem ifjor og kan bygge videre på utviklingen sin i år. Mye avhenger da av Björn Bergmann Sigurdarson på topp, men hvis han har dagen er han en klassespiller.
Karakter: 7/10


Sammenlagt vurdering: Lillestrøm er et lag som med den nye spillerstallen, skal være i toppen av Tippeligaen. Alle de nye signeringene kan også slå feil ut og få et annet utfall, da det kan bli for mye nytt på en gang. Lillestrøm ser mest solide ut på keeperplass og på midtbanen, mens forsvaret og angrepet har rom for forbedring. Undertegnede tror uansett at Lillestrøm blir et lag og regne med i årets sesong og vi setter Lillestrøm-laget på en 6. plass i vårt tabelltips. Lillestrøm åpner sesongen 2012 borte mot Hønefoss på AKA Arena.
Sluttkarakter: 39/50


Ny mann på midten: Palmi Rafn Palmason ble hentet fra Stabæk til LSK foran denne sesongen. (Foto: Kjetil Ree)

Solide på keeperplass: Lillestrøm stiller sterkt helt bakerst med signeringen av Sead Ramovic. (Foto: Kjetil Ree)



Tippeligatipset 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar