mandag 27. februar 2012

Tippeligatipset - 12. plass: Stabæk

Fjorårets plassering: 10. plass i Tippeligaen




Stabæk har vært igjennom noen store forandringer i spillerstallen. Fremover på banen er det mange nye fjes å se i Stabæk-drakta, så vel som Petter Belsvik på trenerbenken. Utskiftningene var nødvendig for å opprettholde Stabæk som klubb i Tippeligaen og tatt i betraktning alt som har skjedd, så kunne det sett mye verre ut. Stabæk ser ikke ut som noen nedrykks-klubb før sesongstart og vi spår at laget greier seg i årets Tippeliga. Stabæk plasseres på en 12. plass.


Fortsatt i Stabæk: Mange spillere har forsvunnet fra Stabæk, men Vegar Eggen Hegenstad er en av dem som blir. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Spillerstallen:
Trener:
NY! Petter Belsvik


Vurdering: Petter Belsvik kommer fra jobben som "midlertidig trener" i Lillestrøm. Har før dette erfaring fra både Lillestrøm og Stabæk som assistenttrener. Det bor mye fotball i den gamle storscorer'n, men om han kan greie å få det ut som hovedtrener gjenstår og se. Stabæk hadde fått det bedre med en trener med mer erfaring, med tanke på den unge spillerstallen. Mange er uansett glade for å se målmaskinen tilbake i Bærum.
Karakter: 5/10


Keepere:
22. Jan Kjell Larsen


Vurdering: Stabæk har hittil bare en keeper oppført for spill i årets Tippeliga-sesong. Høyst sannsynlig vil de føye på en eventuell jr. keeper eller om en annen reserve keeper er på vei inn. Larsen er et forholdsvis solid kort bakerst og tok også plassen fra Jon Knudsen ifjor, mye på grunn av Knudsens skadesituasjon. Bør få inn en reservekeeper, men Larsen holder mål enn så lenge.
Karakter: 5/10


Forsvar:
2. Bjarni Olafur Eiriksson
NY! 3. Andreas Leirvik
5. Jørgen Hammer
16. Tor Marius Gromstad
23. Vegar Eggen Hedenstad
29. Haris Skenderovic


Vurdering: Beholder mye av stammen i laget fra ifjor, selv om Morten Morisbak Skjønsberg har gått til svensk fotball. Ser forholdsvis robuste og solide ut, selv om det kan se litt snaut ut, med tanke på skader og suspensjoner. Har to veldig gode backer i Eiriksson og Hedenstad. Eiriksson kan også spille midtstopper, men der har Stabæk også Jørgen Hammer og Haris Skenderovic. De vil høyst sannsynlig danne midtstopperparet kommende sesong.
Karakter: 6/10


Midtbane:
6. Fredrik Brustad
NY! 8. Stian Sortevik
NY! 9. Christer Kleiven
NY! 10. Adnan Haidar
NY! 13. Bjarte Haugsdal
14. Herman Stengel
25. Erik Benjaminsen
NY! 44. Ricardo Clark


Vurdering: En lagdel som har gjennomgått en enorm forandring, da fjorårets midtbane er omtrent ikke-eksisterende. Har valgt og hente norsk og ungt inn, med spillere som Sortevik, Kleiven, Haidar og Haugsdal. Inn kommer også Ricardo Clark, som er landslagspiller for USA og kommer på utlån fra tyske Eintracht Frankfurt. En midtbane som like gjerne kan være solid, selv om den er ganske ung og uerfaren. Spillere som Kleiven har vist at han har noe å bidra med på øverste nivå før, da han spilte i Start-trøya. Adnan Haidar har også vært kjent som et stort talent i yngre dager, uten å slå helt igjennom i Vålerenga drakta. Mikkel Diskerud er fortsatt Stabæk-spiller, men befinner seg på lån i Gent.
Karakter: 6/10

Angrep:
7. Torstein Andersen Aase
NY! 11. Franck Boli
NY! 18. Mads Stokkelien


Vurdering: Stabæk har slitt med å finne målscoreren sin etter at Daniel Nannskog la skoene på hylla. Mads Stokkelien har hatt en nedover kurve i formen sin sist sesong, etter den fantastiske sesongen for Start året før. Kan få en ny vår i Stabæk og kanskje komme tilbake på det nivået han var oppe og luktet på tidligere. Franck Boli er et relativt ubeskrevet blad for mange, men spilleren kan godt bli en av årets "hiter" i Tippeligaen. Boli er fra Elfenbenskysten og besitter stor fart og teknikk, såvel som målteft ifølge kilder. Torstein Andersen Aase er den eneste spissen som er igjen, fra tidligere sesonger. Han har også dager hvor
Karakter: 5/10


Sammenlagt vurdering: Stabæk var nødt til å kvitte seg med mange sentrale spillere før sesongen og i sesonginnledningen (Farnerud ---> IFK Göteborg, Palmason ---> Lillestrøm, Andersson ---> Lillestrøm, Ollè Ollè ---> Åtvidaberg). I tillegg mistet de også Pall Gunnarsson i sommerpausen ifjor. Allikevel har de fått stablet seg sammen og hentet inn gode eller brukbare erstattere. Signering av Clark kan vise seg og bli meget viktig. Det samme kan man si om både Boli og Stokkelien om de slår til som tenkt. Mange unge spillere kan bety at laget vil variere i prestasjonene, men vi tror allikevel Stabæk berger seg på litt rutine bakerst, samt litt ungt pågangsmot fremover. Stabæk ender på 12. plass på vårt tabelltips. Stabæk åpner sesongen hjemme på Nadderud, der de tar imot Aalesund i sin første seriekamp for året.
Sluttkarakter: 27/50

Ny midtbanemotor: Amerikanske Ricardo Clark (Foran på bildet) lånes ut fra Eintracht Frankfurt og blir Stabæk spiller frem til sommeren. (Foto: Wikimedia Commons: Chris Denbow)

Gjennombruddet i år?: Herman Stengel er 1995-modell, men kan allerede i år bli en av Stabæks faste spillere på midtbanen. (Foto: Wikimedia Commons: Hermanlover)



Tippeligatipset 2012



1 kommentar:

  1. Vi får se. Dette laget kan gjøre alt mulig rart, akkurat som Fredrikstad kan finne på. Men mest sannsynlig vil de nok som du har skrevet befinne seg i nedrykksstriden.

    SvarSlett