torsdag 26. januar 2012

Lillestrøm ser sterkest ut i Januar

Lillestrøm peker seg kanskje ut som den som har forvaltet pengene best. Alle spillerne LSK har hentet kan fort gå inn i en eventuell startoppstilling. I tillegg til en ny sterk trenerpersonlighet i Magnus Haglund, som kom fra Elfsborg og tok den svenske klubbens første serietittel på 45 år, har laget kjøpt smart og på alle måter erstattet de som forsvant og heller gjort laget bedre.


Lillestrøms nykommere så langt:
Erik Midtgarden (24 år) (Vitesse, var på lån i Estiske Flora Tallin) - Vært et stort talent lenge, men er vel kanskje forbi den alder. Var i Odd før han gikk til Vitesse. Uten å spille en eneste kamp så gikk ferden videre på  lån til Flora Tallin, uten å slå til. 1 mål på 13 kamper. Opprinnelig fra Skien.
Isak Scheel (21 år) (Sogndal) - Talentfull ung gutt som fint kan gå inn på høyreback plass hvis han vil. Spilte så og si fast på ett Sogndal-lag som nesten ikke slapp inn mål ifjor. Opprinnelig fra Oslo og var i Stabæk før han havnet i saftbygda.
Jesper Westerberg (25 år - Svensk) (Mjällby) Relativt ubeskrevet for oss her hjemme i Norge, men kom fra Mjällby AIF, en klubb som ble nr. 10 i Allsvenskan sist sesong. Han er nok opprinnelig tiltenkt en rolle som høyreback og regner med det blir en kamp med Westerberg og Scheel. Han står med 9 kamper for Sveriges U-21 landslag.
Sead Ramovic (32 år - Bosnisk) (Novi Pazar) Ramovic er tilbake i Tippeligaen! Mulig Tippeligaens best keeper, når han er på sitt beste. Ble solgt fra Tromsø til Sivasspor, men slo aldri til. Ble så solgt til Ukrainsk liga også videre til Serbiske FK Novi Pazar. Vanskelig å si om tiden i Serbia har gjort han dårligere, men alderen tatt i betraktning så bør han være i sitt livs form.
Johan Andersson (28 år - Svensk) (Stabæk) Andersson valgte å fortsette karrieren sin i LSK etter at kontrakten med Stabæk gikk ut og det kan vise seg som en viktig signering. Alle vet at Andersson er blant Tippeligaens beste spillere når han først fungerer som han skal. Den siste tiden i Stabæk har vært tøff, men en ny vår kan vente like om hjørnet for svensken.
Palmi Rafn Palmason (27 år - Islandsk) (Stabæk) Palmason valgte også LSK etter Stabæk "eventyret". Også en fantastisk spiller når det først sitter. Begge de to eks. Stabæk spillerne har nok vært preget av situasjonen som har pågått og også her tror jeg vi får se glimt av gamle kunster utover i sesongen.
Guy Toindouba (23 år - Kamerunsk) (Espérance Sportive de Tunis) Kameruneren ankom Norge for en drøy uke siden og blir spådd en lovende fremtid. Han bekler midtbaneposisjonen best og er en typisk boks til boks-spiller i følge mange. Har også vært innom Kameruns landslag.
Marius Høibråten (17 år) (Egen Juniorstall) Høibråten er 1995-modell og helt ubeskrevet i denne sammenheng. En spiller som kan skaffe seg erfaring som førstereisgutt.

Lillstrøms spillere ut:
Karim Essediri - Ukjent
Stefan Gislason - Ukjent
Edwin Eziyodawe - Ukjent 
Lars-Kristian Eriksen - Odd Grenland
Paul Obiefule - Ukjent, var på lån fra Hønefoss ifjor.
Pål Steffen Andresen - Ukjent
Henrik Kjelsrud Johansen - Tilbake til Raufoss etter endt låneopphold.

Essediri og Eriksen ut er helt klart en svekkelse, men LSK har handlet to backer i form av Westerberg og Scheel. Edwin Eziyodawe og Henrik Kjelsrud Johansen fikk ikke  mye spilletid det siste året og det fordi Lillestrøm har litt å ta av foran i angrepsrekka. (Sundgot, Sigurdarson, Gulbrandsen og Omoijuanfo). Paul Obiefule og Stefan Gislason har blitt erstattet med Andersson, Toindouba og Palmason.Den som gjenstår da er Pål Steffen Andresen og her kan også Scheel gå inn. Flere mener at Scheel kan ta plassen til Pedersen i år og da i tospann med Kippe. På keeperplass har de også Magnusson, i tillegg til nyhentede Ramovic. Dette kan bli et spennende år for Lillestrøm, men overgangsvinduet stenger ikke ennå, så det er fortsatt mulig for andre lag å hente de opp. Spennende overganger finnes også hos andre lag og da særlig hos Sandnes Ulf og Strømsgodset. Men mer om det senere.....

Dette er undertegnedes personlige mening og ingen fasit.

6 kommentarer:

  1. Scheel er hentet som stopper. Høibråten og Pedersen er backup bak Kippe og Scheel. Gabrielsen kan også steppe inn på stopperplass ved behov.

    SvarSlett
    Svar
    1. Okei, da virker det som Pål Steffen Andresens erstatter er på plass også da.

      Slett
  2. Midtgarden var aldri i Vitesse. Han signerte for Flora Tallinn med garantier om å signere med
    Vitesse uka etter.
    Men verken Flora eller Vitesse overholdt avtalene, og det var også problemer med
    Lønnsutbetalinger.
    Odd Grenland har fortsatt ikke fått pengene for
    Overgangen som flora Tallinn skylder de... Midtgarden er kanskje den mest spennende
    Signeringen til Lsk tror jeg.
    Har fulgt han lenge

    SvarSlett
    Svar
    1. Hmm, sånn det henger sammen. Veldig spennende ja, men utenlandsoppholdet ble vel helt ødelagt, sikkert mye pga det som skjedde.

      Slett
  3. Må bare få lov til å motstride - på det sterkeste! - din påstand om at det er en svekkelse å miste Lars Kristian Eriksen :-)

    Han er vidt anerkjent som den verste backen LSK har hatt noen gang, og jeg kan garantere deg at ingen på Åråsen vil savne ham. Forferdelig spiller. Faktisk tror jeg Odd signerte ham utelukkende på bakgrunn av det ENE innlegget han hadde i løpet av sine tre år på Åråsen som førte til mål: I Skien i fjor. I kid you not!

    SvarSlett
  4. Ryddig gjennomgang. Helt enig, spennende satsning på romerike i år! Dog støtter jeg anonym. Eriksen har aldri prestert mer enn på det jevne, og i år var han til tider svært svak. Essediri av LSKs beste i 2010, spilte derimot en utrolig svak 2011-sesong. Dårlig defensivt, og sjeldent svak produktmessig ofensivt. Scheel viste i Sogndal i fjor at han har nivået inne, og det vil være naturlig å regne med at han tar ytteligere steg med bedre medspillere og en mer ofensiv spillerstil.

    SvarSlett