fredag 27. januar 2012

Godset henter smart

Som nevnt før så har også Godset og Sandnes Ulf spennende nykomlinger. Strømsgodset har ikke ligget på latsiden når det gjelder og få spillere inn i år. Noen viktige brikker har forlatt de, men spillerne og ung gutta som kommer inn virker samtidig og være godt planlagt. Ronny Deila vil også i år få en del unge talenter å vise frem og et par av de kan bli store "hiter" i årets Tippeliga.



Strømsgodsets nykommere:
Adama Diomande (21 år) (Hødd) - Diomande ble enige med Godset allerede i sommer og er en spiller som besitter stor hurtighet. Scoret 14 mål for overraskelseslaget Hødd ifjor og det virker nå som Godset nå skal få nok spisser å velge mellom. Startet karrieren sin i Lyn.
Bardh Shala (21 år) (Skeid) - Kom fra talentfabrikken Skeid etter at han kom som jr. fra Vålerenga. Besitter posisjonen ving eller kant best. Er opprinnelig fra Hallingdal.
Martin Rønning Ovenstad (17 år) (Mjøndalen) - Det unge kjempetalentet hadde opprinnelig bestemt seg for å gå til FC Twente i Nederland. Valgte heller Godset. Med en stall på drøye 30 spillere har Drammenserne også her mye og velge i, men det er ingenting som taler for at Ovenstad ikke kan gå rett inn i en eventuell ellever. Er 1994-modell og imponerte for MIF i fjorårets Adeccoliga.
Mounir Hamoud (26 år) (Bodø/Glimt) - Det har vært kjent en god stund at Hamoud kom til å havne i Godset. Kan spille langs kanten, alt fra ving til back, men har spilt mest back i Glimt. Er kanskje en litt rotete backtype, men besitter bra hurtighet.Vært i Bodø i fem år etter at han kom ifra Lyn.
Ole Amund Sveen (22 år) (Raufoss) - Midtbanespiller som kommer fra Raufoss etter 4 sesonger der. Var i Godset på prøvespill flere ganger før han endte opp med kontrakten i hånden.
Borger Thomas (16 år) (Bærum) - 16-åringen med det spesielle navnet Borger Thomas er hentet inn som tredjekeeper i år. Kan ikke vente seg mye spilletid, men må satse å skaffe seg erfaring. Har vært i junior-satsende Bærum alle sine første fotball år.
Lars Iver Strand (28 år) (Vålerenga) - Lars Iver Strand satser på en ny vår og det kan han også få dersom han holder seg skadefri. Kommer fra et tungt år i Vålerenga, på grunn av skadeproblemer og hard konkurranse.
Peter Kovacs (33 år - Ungarsk) (Lierse) - Den nesten 2 meter høye Ungarer'n er tilbake i Norsk fotball og Godset. Avslutter da kanskje høyst sannsynlig karrieren i Norge, ettersom han fyller 34 år om få dager. Kommer fra et ikke altfor suksessfullt opphold i Belgisk fotball, der det ble 5 mål på 36 kamper. Sist han var i Godset ble det 17 mål notert på 41 kamper (2006-2008).

Strømsgodsets spillere ut:
Fredrik Nordkvelle (Brann)
Glenn Andersen (Start)
Lars Stubhaug (Hønefoss)
Kjetil Lundebakken (Trapper ned)
Mohammed Abu (Eintracht Frankfurt) 


Strømsgodset fortsetter i kjent stil og legger mye av ansvaret på ungutter, men krydrer med litt erfaring innimellom. Størst tap har de i form av at Mohammed Abu og Fredrik Nordkvelle forsvinner på midtbanen. Lars Iver Strand er høyst sannsynlig tenkt som en erstatter der, hvis han holder seg skadefri. Og det er et stort hvis. Martin Rønning Ovenstad kan her også presentere seg for Tippeliga-publikumet og fort bli en ny yndling på Marienlyst Stadion. Glenn Andersen forsvinner også til Start, men dette trenger ikke å bety all verden. Lars Sætra og Kim Andrè Madsen kan fint spille en sesong sammen i midtforsvaret og i tillegg kan både Krister Aunan og Alexander Aas trekkes inn om nødvendig. Med Mounir Hamoud som back kan det hende det er nettopp dette som skjer. Det er også mulig Strømsgodset tenker å hente inn en ny midstopper etterhvert som vi nærmer oss første serierunde. Peter Kovacs kan bli en viktig spiller å ha tilbake i Elvebyen, hvis han fortsatt holder nivået før han signerte for Lierse i Belgia. Strømsgodset har ifølge Wikipedia 31 spillere i stallen i år og dette er svært mange. Svært mange er også juniorspillere, men dette har jo vært Strømsgodset sin spesialitet de siste årene og jeg tviler ikke på at de vet hva de driver med. I siste Januar oppdatering fra overgansmarkedet tar vi en titt på Sandnes Ulf. Altså neste gang...

Dette er undertegnedes personlige mening og ingen fasit.

2 kommentarer:

  1. sætra og madsen spiller nok kun ved skade/suspesjon på Aas.
    midtstopperparet er Aas/madsen med sætra som reserve.

    SvarSlett
  2. Okei det kan vel også fungere ganske bra tenker jeg :) Vært vant til å se Alex Aas som back jeg.

    SvarSlett