mandag 30. januar 2012

Spennende i Sandnes fremover

Siste stopp om de mest spennende overgangene i Januar er Sandnes og det nye bekjentskapet Sandnes Ulf. Trener Asle Andersen har vært med klubben hele veien i fra 2. divisjon i 2006 og var selv spillende trener de første sesongene. Sandnes Ulf fikk ifjor inn en del eks-Tippeliga-spillere, men opprykket må sies å ha vært overraskende uansett. Stallen foran denne sesongen må uansett sees på som forsterket, da flere kjente spillere, fra fjorårets Tippeliga, har kommet inn.



Sandnes Ulf's nye spillere:
Bjørnar Holmvik (26 år) (Brann) - Slo aldri til i Brann og var aldri like god som i Stabæk trøya. Besitter stor fart, en offensiv innstilling og en ganske bra innleggsfot. Spilte mye ving i Brann, til tross for at han egentlig er venstreback. En stor overraskelse at Sandnes hentet han.
Andreas Ulland Andersen (22 år) (Viking) - Tidligere Viking-talent som var på lån til Randaberg i fjorårs-sesongen. Er en spiller som kan være litt av og på, så har fortsatt mye å gå på. En fantastisk dødballfot når alt først klaffer. Spilte i Adeccoligaen i fjor mot Sandnes.
Aslak Falch (19 år) (Viking) - Nok et Viking talent. 1992-modell som fikk ett innhopp i Tippeligaen ifjor. Et yngre alternativ til den 35 år gamle dansken Bo Andersen.
Avni Pepa (23 år) (Start) - 1988-modell som står bokført med 30 Start kamper totalt og fikk mange av dem i fjor. Er nok muligens tiltenkt en fast plass på laget, men har har Sandnes også andre alternativer.
Gilles Ondo (26 år) (Stabæk) - En stor sterk spisstype, som gjerne burde ha scoret flere mål ifjor. Endte med 4 mål på 24 kamper for Stabæk. Det er mulig han trengte litt tid på seg. Kan fungere utmerket som "Target man" på et Sandnes lag som ellers ikke har  høyreiste spisser.
Zymer Bytyqi (15 år) (Egen Juniorstall) - Ungt stortalent som har fått en 1-års kontrakt av Sandnes. Er bare 15 år, men jaktes allerede på av storklubber ute i Europa. Håper vi får se mye til denne spilleren neste år.

Sandnes Ulf's spillere ut:
Thomas Våland (Randaberg)
Lennox Kanu (Ukjent)
Thomas Haugland (Ukjent)
Sander Bjørnå (Viking Jr.)
Fredrik Fossmark (Ålgård)
Henning Rugland (Ålgård)
Morten Eriksen (Legger opp)
Ingimundur Oskarsson (Fylkir)


De fleste av spillerne Sandnes mister, hadde høyst sannsynlig ikke holdt Tippeliganivået. Med såpass mange TL føtter inn, så ser det hele veldig lovende ut. Størst tap i form av kjappe Lennox Kanu og Storscorern Morten Eriksen (Som jeg så vidt jeg vet er Sandnes Ulf's mestscorende spiller gjennom tidene?). Gilles Ondo er nok tenkt i Eriksen's fotspor, men at han er en bedre målscorer er jeg ikke så sikker på. Fordelen er at Ondo er i bedre fysisk form og fikk fin Tippeliga erfaring i fjor. Ellers så kan det bli veldig spennende med Avni Pepa i midtforsvaret og Andreas Ulland Andersen som midtbane, kant eller ving. Mye hviler på skuldrene til Ulf's nye menn og hvis disse svikter kan det blir tøft. Overgangsvinduet er som sagt ikke stengt ennå og det er fortsatt 2 måneder å hente inn forsterkninger på. Jeg tror ikke vi har sett den mest spennende overgangen ennå. Den Store Norske Fotballbloggen tar pulsen på overgangsmarkedet i slutten av februar igjen....

NB!: Rett etter dette ble skrevet, ble også Anel Raskaj klar for Sandnes Ulf!


Dette er undertegnedes personlige mening og ingen fasit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar