tirsdag 28. februar 2012

Tippeligatipset - 11. plass: Aalesund

Fjorårets plassering: 9. plass i Tippeligaen



Fjorårets cupmester Aalesund har valgt å beholde den samme stammen i laget siden ifjor. Minimalt med spillere både ut og inn gir oss ingen store overraskelser. Det er mulig laget ikke hadde hatt vondt av noen større stjerner inn, da det begynner å bli mange unggutter på dette laget. Stallen teller på nåværende tidspunkt 27 spillere, noe som gjør at de er solid rustet med tanke på skader. Men er egentlig spillerne like solide som spillerne på A-laget? Vi spår at Aalesund befinner seg på en 11. plass ved sesongslutt.

Solid i trenerjobben: Kjetil Rekdal har tatt Aalesund til nye høyder og har to cupgull på samvittigheten. Her fra tiden som Vålerenga-trener.(Foto: Kjetil Ree)

Spillerstallen:
Trener:
Kjetil Rekdal

Vurdering: Kjetil Rekdal fortsetter i sjefstolen i Aalesund. Han har nå sittet i den siden sesongen 2008 og har fått med seg to imponerende cupgull på ferden. Rekdal er om mye mulig en av de bedre trenerne i årets Tippeliga og man kan vente seg at han får det han vil ut av spillerne. En viktig mann på Aalesunds trenerbenk altså.
Karakter: 8/10

Keepere:
1. Ole Christian Rørvik
13. Sten Michael Grytebust
24. Mathias Rasmussen

Vurdering: Har en god keeper i unge Grytebust, noe han også viste ifjor. Kan meget vel være en fremtidig landslagskeeper. Har kvittet seg med en keeper i svensken Jonas Sandqvist, og det kan det være lurt i da fire keepere ofte er en for mye. Har også talentfulle Mathias Rasmussen på benken. Rørvik kan også komme inn å gjøre en grei jobb hvis det skulle være nødvendig.
Karakter: 6/10

Forsvar:
3. Edvard Skagestad
4. Jonathan Tollås Nation
5. Ville Jalasto
15. Daniel Arnefjord
22. Jo Nymo Matland
NY! .. Hugues Wembangomo

Vurdering: Beholder det meste fra ifjor, bortsett fra estlenderen Enar Jääger som ikke ville forlenge kontrakten. Han har siden trent med Glasgow Rangers i Skottland. Inn kommer Hugues Wembangomo, som besitter stor hurtighet og styrke, men som kanskje mangler litt på den tekniske biten. Ellers er både Tollås Nation og Arnefjord ganske solide i midtforsvaret, mens Ville Jalasto og Jo Nymo Matland kan gjøre en god jobb på venstrebacken.
Karakter: 6/10

Midtbane:
2. Amund Skiri
7. Jason Morrison
8. Fredrik Carlsen
10. Peter Orry Larsen
11. Pablo Herrera
NY! 14. Leke James
17. Demar Phillips
21. Robert Sandnes
23. Fredrik Ulvestad
25. Lars Fuhre
26. Sverre Økland
31. Michael Barrantes

Vurdering: En lagdel der Aalesund har mye å velge i. Kanskje litt for mye, da mange flere av spillerne holder betraktelig lavere nivå enn de som høyst sannsynlig vil spille fast. Har en veldig god teknisk og ballsikker midtbanespiller i Michael Barrantes, noe han også viste da han tok Tippeligaen med storm ifjor. Demar Phillips er også en av de kjappeste vingene i serien og kan også flyttes ned som back. Det kan også Pablo Herrera. Ny mann i nigerianske Leke James, som mange steder står oppført som midtbane spiller. Aalesund skal kanskje høyst sannsynlig bruke han som spiss allikevel.
Karakter: 7/10

Angrep:
6. Magnus Sylling Olsen
9. Sander Post
18. Christian Myklebust
19. Kjell Rune Sellin
20. Didrik Fløtre
28. Magnus Solevåg

Vurdering: Mye ungt blod på topp i år for Aalesund. Har også Tippeligaens høyeste spiller i Sander Post fra Estland (199 cm). Greie spillere i Magnus Sylling Olsen og Kjell Rune Sellin, så vel som et stortalent i Christian Myklebust. Didrik Fløtre er også en spiller som kan få et visst gjennombrudd i år. En lagdel som man ikke kan stole blindt på, men som allikevel vil sikre noen mål i løpet av sesongen.
Karakter: 5/10

Sammenlagt vurdering: Aalesund ser identiske ut som i fjoråret ved første øyekast. Signeringene av Wembangomo og James kan likevel vise seg og bli viktige. Har mistet Jääger, Okoronkwo og Sandqvist, der Jääger vil bli den som kommer til å bli mest savnet. Dette laget kommer ikke til å slite med nedrykkspøkelset hengende over seg, og de kunne kanskje med litt godvilje vært plassert lenger opp. Vi tror allikevel AaFK tar en plassering på nedre halvdel i årets Tippeliga og plasserer Sunnmøringene på 11. plass på vårt tabelltips. Aalesund åpner sin sesong borte mot Stabæk på Nadderud stadion.
Sluttkarakter: 32/50

Frisparksfot: Jo Nymo Matland ble hentet fra Sarpsborg 08 ifjor, etter at han viste frem frispark og innleggskvalitetene i Tippeligaen. (Foto: Jarle Vines)

Må score mål: Målscorerne er kanskje det største spørsmålet i AaFK. Magnus Sylling Olsen er en av dem som får jobben. (Foto: Jarle Vines)

Tippeligatipset 2012



18 kommentarer:

  1. Å sette ålesund på 11. plass viser hvor lite den som har vurdert dette kan om fotball.. Dersom du følger med, burde du vite at aafk blandt annet har kvittet seg med Pablo Herrera og mest sannsynlig får inn en meget habil spiss før seriestart...6/10 poeng på keeperplassen er latterlig.. Grytebust og Rørvik er to veldig gode keepere!

    SvarSlett
  2. Det å si at den som har vurdert dette ikke har peiling på fotball, det blir feil å si kjakan. Dette er uten tvil den beste fotball-bloggen i Norge, med god margin! Det hjelper sjeldent å bare kvitte seg med spillere hvis man skal vinne gull, og denne spissen er kanskje ikke så habil hvis du som tydelighvis er supporter ikke kan navnet hans.
    Grytebust og Rørvik er helt ålreite keepere, men de er ikke bedre enn 6/10, dessverre for Aafk.
    Over og ut

    SvarSlett
    Svar
    1. Beste fotball bloggen i Norge??? Du allverden, er dette den beste ja da vet ikke jeg, så utrolig mye faktafeil at det er flaut. Tror nok ikke bloggeren har sett så mange Aafk kamper heller. Skal bli meg en glede å komme tilbake til "Illustrert Uvitenhet" til høsten!

      Slett
  3. Jo du aner ikke Terje, spissen er ikke hentet enda en gang, Pablo Herrera er som kjent borte sammen med Robert Sandnes, Magnus Solevåg, mest sannsynlig Didrik Fløtre og Sverre Økland.
    I tillegg er Jalasto midtstopper/Høyreback, langt ifra venstreback som de skriver her..

    SvarSlett
  4. Hallo :) Da jeg lagde denne oversikten brukte jeg blant andre wikipedia, som vanligvis pleier å være godt oppdatert. Der stod alle de spillerne du nevner her oppført som spillere også i årets sesong. Beklager hvis dette er feil. Når det gjelder Jalasto så er det en glipp, det stemmer naturligvis som du sier, at han er høyreback/midtstopper :) Tipset står uansett fortsatt, uavhengig om disse spillerne er i eller har forlatt Aalesund.

    SvarSlett
    Svar
    1. DU kan jo iminste gå inn på www.aafk.no. Og Enar er tilbake..
      Og vist du skal ha en blogg om toppfotballen i norge, må du kunne om alle lagene, iallefall før du begynner å skriver om dem. Akkurat samme som Tv2-ekspertene, har sikkert andre lag som favorittlag i Norge, og kanskje som de følger mer på enn Aalesund. Men Tv2 tipper Aalesund soom 1-5 plass minst, i følge tv2sporten.no, om 3 dager, er jeg sikker på.

      Slett
    2. JEG har vært der inne og den siden var dårlig oppdatert. Jaager tilbake ja, sjekk datoen dette ble skrevet du. Dette er fritids-syssel og jeg er ikke fotballekspert i tv2 ved siden av, så hvis du misliker det så sterkt så foreslår jeg at du stikker et annet sted...

      Slett
  5. Lite troverdige tips når forfatteren har så lite innsikt og kunnskaper.
    Tippe og dikte kan alle gjøre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tar for meg tips for alle Norges toppklubber og det er derfor ikke naturlig at jeg kan like mye, eller for med meg like mye om for eksempel Aafk som dere Aafk fans. Sånn må det bare bli... Hvilken plassering menere dere Aafk fans her at dere tar og hvorfor ? :)

      Slett
    2. 6-8 med dagens stall.
      2-4 med en habil spiss inn.

      Mener midtbane, forsvar, keeper og trener er vurdert for lavt. At forvaret får samme karakter som Stabæk sitt virker rart. At det er mest å gå på i angrepet er riktig. På midten er det ingen spillere i Tippeligaen som ville henvist Morrison og Barrantes til benken og Ulvestad hadde også blitt et førstevalg i de fleste tippeligaklubbene. Orry Larsen og Karlsen hadde spilt fast i 50% av tippeligaklubbene.

      Slett
  6. håper topp tre, vi har prester veldig godt i europa og NM + en serk 2010 sesong med 4.plass :)

    SvarSlett
  7. Da syns jeg du skal begynne en blogg der du tipper og dikter! Iogmed at Tippeligaen ikke har startet enda, så må man tippe. Og tydelighvis så har forfatteren av denne siden truffet noe hos dere aafk tillhengere, siden dere blir så "støtt" av å bli tippet på en 11 plass.
    Man kan ikke forvente at forfatteren skal fly ned dørene på treningfeltet til alle klubbene i Norge for å finne ut hvem er i klubben eller ikke. Wikipedia er til vanlig en mer enn god nok kilde, og i dette tilfellet stemmer den ikke. Personlig syns jeg en 11 plass er snilt, da jeg personlig hadde tippet glatt nedrykk.

    SvarSlett
  8. Ja, ser den, men nå er AaFK på vei mot nye høyder ;)

    SvarSlett
  9. Her var det mye rart. Phillips, Fuhre og James er i utgangspunktet angripere ikke midtbane. Tippeligaens beste defensive midtbanespiller Morrison er ikke nevnt.

    Grytebust er ung men allerede blant de beste i tippeligaen. Er på landslaget i løpet av 2012. Rørvik er ikke mange millimeter bak, det så vi blant annet i den sterke seieren mot Twente.

    Tre lag slapp inn færre mål i fjor. Jääger er det eneste førstevalget som er forsvunnet, han er erstattet med en av de mest spennende backene i norge.

    Ulvestad, Myklebust og Grytebust fikk sine gjennombrudd i fjor, i år stiller de med rutine. Karlsen, Jalasto, Fuhre og fjorårets toppskårer Sylling Olsen, fikk deler av fjoråret ødelagt med skader. I år har de fått med seg hele oppkjøringen. Ingen av førstevalgene er blitt for gamle. Få endringer gjør at laget er samspilt fra dag en.

    Hvorfor skulle Aafk gjøre det dårligere i år enn i fjor?

    SvarSlett
    Svar
    1. Men for faen da, du er tydeligvis Aafk supporter, det er ikke forfatteren av denne bloggen. Derfor sitter følger han ikke laget tett, og det å finne infoen til et sånt innlegg er gjort på en snau time. Og hvis denne bloggen trur Aafk kommer på 11 plass, så trur vel denne bloggen det da? Selvom du trur at månen går i oppløsning imårra og Donald blir statsminister i Sveits, så er det ikke sikkert at det stemmer.

      Og, Rekdal har vel forsåvidt sagt det selv i media at Aafk ikke er et topplag per dags dato.

      Slett
    2. Det var da voldsomt. Jeg visste ikke at det ikke at det ikke var lov å komme med utfyllende opplysninger, og be om en mer spesifikk begrunnelse for tipset.

      Beklager om jeg tåkket noen på tærne.

      Aafk fansen er i hvertfall engasjert og intressert i å diskutere.

      Slett
    3. Hallo, jeg synes det er fint dere har lyst til å diskutere og det er alltid morsomt med nye lesere her :) Vurderingen er foretatt av mitt syn på Aalesund og vurderingen om plasseringen på 11. plass er også i forhold til de andre Tippeliga-lagene. Jeg mener rett og slett de andre lagene som er plassert lenger opp er sterkere, selv om jeg også skriver, at det vil bli jevnt! Dere kan fort hoppe noen plasser lenger opp, men jeg synes midsjiktet ikke er et så aller verst tips! Beklager hvis jeg har glemt noen enkeltspillere, men det er som flere andre kommenterer. Det er begrenset av hva jeg kommer på/henter frem når jeg skriver dette. Jeg er enig i at Morrison er en god spiller og at han er viktig på deres midtbane. :)

      Slett
  10. Selv ikke AaFK.no har en helt oppdatert oversikt over spillerne i A-stallen, men det er som andre har poengtert her en del som har falt fra i tillegg til de du har nevnt.

    For øvrig tror jeg AaFK havner høyere på tabellen enn 11.plass, men det blir nok en jevn sesong med mange lag som sloss om smulene i posisjonene fra 4.plass til "såvidt ikke nedrykk".

    Men nå skal jo AaFK signe en klassespiss, det må man ikke glemme. Det tar bare litt tid.

    SvarSlett