tirsdag 11. oktober 2011

Tidenes mest mislykkede Tippeligaspillere (Uke 41)


Romanus Orjinta skulle bli den neste store spilleren iTippeligaen da han kom til Lillestrøm i 2004. Spilleren kunne skimte med åblant annet ha vunnet Afrikansk Champions League og i tillegg vært med Nigeriai Afrikamesterskapet. Det er fortsatt ikke helt klart hva som skjedde med denneovergangen, men spekulasjonene har vært store om det var broren hans som dukketopp, for denne spilleren kunne så vidt sparke en ball.



LSK så denne spilleren brilliere og være en av de bestespillerne og i tillegg kaptein på Enyimba International, laget som vant Afrikasutgave Champions League. Når han så dukket opp på Åråsen begynte ryktene og gå.Frank Grønlund og resten av Lillestrøm’s styre og trenere kjente han rett ogslett ikke igjen og begynte for alvor å lure på hvem spiller de hadde fått istallen, når han var en av de dårligste spillerne på LSK 2. Han så ihvertfallikke ut som en fotballspiller ble det sagt. Noe som taler for at det ikke varOrjinta selv som ankom Norge var høyden hans. Når han ble hentet stod det ipapirene at han var 185 cm, mens han i virkeligheten bare var 175 cm når handukket opp. Noe som er ganske lite for en midtstopper.

Uansett, i ettertid ble det klart at det faktisk var Orjintasom var her, men nivået på ham var jo som en norsk 6. Divisjonsspiller. Snakkom å kjøpe katta i sekken! Prisen på Orjinta er fortsatt ukjent, men en tingsom er sikkert var at Lillestrøm tapte masse penger på han. Han ble sendt hjemtil Afrika før sesongen 2005, etter å ha prestert under pari nok en gang, i entreningskamp mot Kongsvinger.

Romanus Orjinta – Lillestrøm (2004-2005)

Fakta

Fullt navn: Romanus Orjinta
Nasjonalitet: Nigeria
Alder: 30 år (23 år i 2004)
Høyde: 185 cm (175 cm i Norge)
Klubb: Niger Tornadoes FC
Tidligere klubber: Enugus Rangers, Julius Berger FC, Enyimba International FC,Lillestrøm, Heartland FC
Tippeligakamper/Mål: 0/0
Landskamper/Mål:  13/0

1 kommentar: