mandag 10. oktober 2011

Topp 10 midtstoppere i Tippeligaen


Nok en liste og denne gangen over midstopperne i TL. Ikåringer over Tippeligaens 10 beste spisser var hele 7 av 10 utlendinger. Idenne listen er situasjonen en ganske annen. Kun 4 av 10 er ifra et annet landen Norge og hele 3 av disse 4 er ifra andre skandinaviske land. Det er altsåting som tyder på at mange av de beste Norske spillerne i Tippeligaen ermidtstoppere. Når det er sagt er 3/5 på topp utlendinger.



1. Miika Koppinen, 33 år, Tromsø (Fra Finland)
- Spiller med stor erfaring fra norsk liga, igjennom 12 sesonger for Rosenborgog Tromsø. Tromsø var lenge det laget som slapp inn minst mål, men det harbuttet litt imot i deres siste kamper. Allikavell er det Koppinen som fårførsteplassen på denne listen, men når sant skal sies er det ikke mye somskiller de 4-5 første på lista. Står med 17 kamper og 1 assist i TL 2011.

2. Jim Larsen, 25 år, Rosenborg (Fra Danmark)
- Når Kris Stadsgaard forsvant så var det klart at han måtte erstattes av enannen danske, som var minst like god. Jim Larsen kan vise seg som akkurat det.Fikk en litt tung start sammen med resten av RBK-laget, men har vokst stortutover i sesongen. Kan lett være Tippeligaens beste stopper allerede nestesesong. Har scoret 4 mål på 24 kamper.

3. Vegard Forren, 23 år, Molde
- Formkurven har vært dalende på spilleren som tok Norge med storm for snart 3sesonger siden, men har fortsatt vært veldig god på den nåværendeTippeliga-eneren. Besitter kvaliteter også fremover på banen og kan føre balllengre enn de fleste andre midtstoppere i Norge. Står med 24 kamper og 1 mål iår.

4. Fredrik Björck, 31 år, Tromsø (Fra Sverige)
- Relativt anonym for oss nordmenn før han kom til Tromsø fra Esbjerg ifjor,men kan vise seg å bli et kupp. Sammen med Miika Koppinen danner han Norskklubbfotballs beste midtstopper par. Björck skal også besitte et voldsomtskuddbein. Står med 25 kamper og 2 mål så langt i år.

5. Even Hovland, 22 år, Sogndal
- Vært Sogndals beste spiller i år og blitt kåret til banens best i hele 4kamper! Er nok klar for større ting etter årets sesong. Tidligere vært påprøvespill hos klubber som Man. Utd og jeg blir ikke overrasket hvis det er enstorklubb som snapper han opp. Kan også få landslagsdebuten sin imorgen dendag. Står med 18 kamper og 2 mål så langt i år.

6. Frode Kippe, 33 år, Lillestrøm
- Lillestrøm veteran Frode Kippe hører selvfølgelig hjemme på lista, men harvært noe mer usikker i år en tidligere. Det sier seg selv at det er vanskelig åholde samme nivå over en lang periode, da dette har vært det 11. året iLSK-trøya. Står med 22 kamper, 3 mål og 1 assist.


Kan skyte: Frode Kippe har også vist at han har en voldsom fot, men treffer sjelden like godt som dette.

7. Andrè Muri, 30 år, Vålerenga
- Sikker brikke bak i forsvaret til Enga og har vært det i en årekke. I tilleggtil å holde buret rent er han også en av Vålerengas mest offensive spillere,hvertfall hvis man ser på statistikken. Deler toppscorer tittelen i VIF sammenmed Fegor Ogude, som også står med 6 mål. Spilt 25 kamper og har i tillegg 2assists.


VIF's toppscorer: Andrè Muri er gull verdt for Vålerenga på cornere. Her setter han inn målet som plasserer han på måltoppen i Oslo-klubben.

8. Morten Fevang, 36 år, Odd Grenland
- Spilt det meste av karrieren sin på midten, men har i de senere år blitt omskolerttil midtstopper. Det med stor suksess. Fikk også prøve seg på landslaget etterat han ble midtstopper. Står med 23 kamper, 2 mål og 1 assist i årets liga.


For en tid tilbake: Morten Fevang regisserer en kontring mot Glimt og får avslutte det hele med en scoring.

9. Zsolt Korcsmar, 22 år, Brann (Fra Ungarn)
- Ungarsk midtstoppertalent som havnet i Brann ifjor og har bare blitt bedre ogbedre. Er god både i lufta og på bakken med sine 188 cm. Står med 24 kamper iårets Tippeliga og har også puttet 3 mål for SKB. Fikk også debuten sin på detUngarske landslaget i August.


10. Jørgen Horn, 24 år, Fredrikstad
- Ser ut til å endelig ha funnet seg en klubb han kan vokse i, noe han ikkegjorde i Viking. Blir en viktig brikke nå som Raio Piiroja har gått tilNederland. Er en moderne midtstopper som kan gå flere meter med ball ogavansere oppover midten. Har spilt 21 kamper i år, alle fra start og står med 1assist.


Listen er ikke en offisiell kåring på noen som helst måte, det er bare undertegnede sin personlige mening.

2 kommentarer:

  1. Kim andre madsen kunne kanskje ha vært i nærheten?

    SvarSlett
  2. Enig der, var ikke mye om og gjøre at han ble med :)

    SvarSlett