mandag 3. oktober 2011

Topp 10 spisser i Tippeligaen 2011


Hvem er de bestespissene i årets TL? Det er mange ferdigheter som gjør en spiss til en godspiss og det er ikke nødvendigvis alle målene han scorer som gjør han til engod spiss. Men for folk flest er det det som virkelig betyr noe. Mange måleller ikke, her er listen over Tippeligaen's ti beste spisser. I listennedenfor er hele 7 av 10 spisser utenlandske og av de tre som er norske så har tofor lengst passert middagshøyden. Det er utlendingene som brillierer på topp inorsk liga!



1. Rade Prica, 31 år, Rosenborg (FraSverige)
- Hva hadde vel Rosenborg vært uten Prica? Jo, en middelhavsfarer iTippeligaen. Han har egenhendig reddet flere Rosenborg poeng i årets liga ogkampen mot Lillestrøm tidlig i sesongen (4 mål) er et eksempel på dette. Liteoriginalt og ha han øverst selvfølgelig, men Rade Prica er Tippeligaens bestespiss. Scorer mål på bestilling fra alle mulige vinkler. Har et kjapt og hardtskudd som ingen i TL per dags dato er i nærheten av og ha. RBK mister høystsannsynlig Prica til Helsingborg neste år, men det gjenstår å se. Står med 15mål og 4 assists så langt i år og er Tippeligaens toppscorer når 6 kampergjenstår for Rosenborg.


Prica: Flere lekre scoringer fra Rade Prica


2. Celso Borges, 23 år, Fredrikstad (Fra Costa Rica)
- Har ikke fått vist hvor god han egentlig er i år og burde ha meldt overgangtil en annen klubb da han hadde sjansen. Uansett, han ble i Fredrikstad for åspille i Adeccoligaen og det står det respekt av. At han setter laget foran segselv er en bra egenskap og ha for en fotballspiller. Teknisk, sterk, smart ogsom sagt meget lojal. Ser for meg at han skifter klubb etter sesongen. Står med7 mål og 2 assists på 20 kamper.




Sesongen 2010: Borges høydepunkter fra 2010 sesongen i Adeccoligaen


3. Kim Ojo, 22 år, Brann (Fra Nigeria)
- Det er flere år siden jeg så Kim Ojo for første gang I Nybergsund trøya. Allerededa kunne man se hvilket potensiale denne gutten hadde. Brann har virkeligskaffet seg en klassespiss. Et tungt skudd sammen med slepen teknikk og enormstyrke er Ojo’s viktigste egenskaper. Kan nå hvor langt han vil. Står med 12mål og 4 assists på 23 kamper i år.


Ojo herjer: Kim Ojo viste hva han var god for i starten av sesongen


4. Mostafa Abdellaoue, 23 år, Tromsø
- Lillebror Abdellaoue har virkelig fått gjennombruddet sitt i år og detsnakkes allerede i mediene om en overgang til Europa. Enten det eller så ståren retur tilbake til VIF for tur, som han er på utlån fra. Har de sammedrepende målscorer egenskapene som sin bror og kan score mål i blinde. Utroligspennende å se om Abdellaoue slekta er det som trengs for at landslaget skal nået sluttspill igjen. 12 mål og 2 assists på 24 kamper hittil i årets Tippeliga.


Mos-brasse mot Viking: En scoring fra øverste hylle signert Mos


5.Veigar Pall Gunnarsson, 31 år, Vålerenga (Fra Island)
- Egentlig usikker på om jeg skulle ha han på denne lista for ser han nestenmer som en offensiv midtbanetype. Når han først er med her så kommer han høytopp. Teknisk brilliant spiller som har hatt en nedgående formkurve etter at hankom til Vålerenga. Tatt seg kraftig opp i VIF drakten i det siste også. Hvishan kommer opp på samme nivå som i Stabæk er han minst inne på topp 3. Står med12 mål og 8 assists på 25 kamper i årets sesong.

Blir varm i VIF-drakta: Gunnarsson viser at han blir å regne med, også i Vålerenga

6. Nikola Djurdjic, 25 år, Haugesund (Fra Serbia)
- Målmaskin som har fått altfor lite oppmerksomhet her hjemme. Etter salget avSørum er det denne mannen som skal lage målene for Haugesund og det har hangjort i flere år allerede. Typisk goalgetter som befinner seg på riktig plasstil riktig tid og har i tillegg en teknisk finesse på lur, samt styrke ikroppen. 9 mål og 7 assists på 22 kamper så langt i år.

Gamle dager: En video av Djurdjic før han havnet i norsk fotball 

7. Ole Martin Årst, 37 år, Start
- En av få positive opplevelser i år for Start. Var avskrevet før sesongen, menviser så til de grader at han ikke er ferdig. En målscorer av rang og hardunket inn mål for Start i hele år. Hvis Start redder plassen i år så kan detakke Ole Martin Årst for det. Kan fortsatt bli toppscorer i år. Står med 14mål og 3 assists på 25 kamper.


Cupen 2010: Fra kvartfinalen i NM 2010. Ole Martin Årst puttet to

8. Sigurd Rushfeldt, 38 år, Tromsø
- En levende legende. Tidenes toppscorer i Tippeligaen med 169 mål sammenlagt. Har et veldig godt skudd og bra headinger , men ingensuper ferdigheter .Har en egen evne til å være der hvor ballen detter ned.En typisk goalgetter sådan. Er kanskje inne i sin siste sesong, men virker å haformen inne til å ta en sesong til. Står med 8 mål og 2 assists på 21 kamper sålangt i årets sesong.


Kongen: Rushfeldt blir målkongen i norsk fotball


9. Bjørn Bergmann Sigurdarson, 20 år, Lillestrøm (Fra Island)
- Har voldsomme ferdigheter 1 mot 1 og er I tillegg relativt rask og sterk. Formkurvenhar vært dalende i likhet med Lillstrøms form, men potensialet hans er jeg ikkei tvil om. Kommer til å bli Islands neste store fotballspiller om noen år. Erlike mye en tilrettelegger som en avslutter, men har vist at han kan scoremål også. Står med 5 mål og 8 assists på 20 kamper så langt i år.


Høydepunkter ved halvspilt sesong: Sigurdarson har gjort seg bemerket i år


10. Davy Claude Angan, 24 år, Molde (Fra Elfenbenskysten)
- Har evnene til å gjøre det helt store teknisk, men har ikke målfteft naturliginnebygd. Uansett så har Solskjær fått dette frem i han i år og han harutviklet seg noe utrolig. Potensialet til å bli en toppspiss ute i Europa hvis hanbegynner å sette sjansene sine. Står med 8 mål og 4 assist på 24 kamper hittili år.


Blitt en målscorer: Dette har du lært av Solskjær, Angan

2 kommentarer:

  1. Din gode venn Terje4. oktober 2011 kl. 02:45

    Du er lang utpå jordet med denna lista! Så langt at det tar tid å komme seg opp på veien igjen..

    SvarSlett
  2. Er Borges spiss?

    Og Angan kunne nok enkelt vært bytta ut, ellers ser det jo greit ut, selv om kanskje rekkefølgen kan diskuteres.

    Kamara, Nevland, Børven, Elyounoussi, Bakenga, Chibuike og Moldskred kunne jo vært alternativer

    fotballstova.blogspot.com

    SvarSlett