onsdag 5. oktober 2011

Ukens landslagsspiller (Uke 40)


Denne ukenslandslagspiller har mange ting til felles med Frank Strandli, som tidligere harvært nevnt her. De er begge fra Kristiansand, de spilte begge i ChampionsLeague og begge to var tvunget til å legge karrieren på hylla alt for tidlig.



Andreas Lund startetkarrieren sin i Kristiansand-klubben Vigør før han endte opp i Start, som defleste gode fotballspillere fra det området på den tiden. Han gjorde en heltgrei jobb i Start og puttet 13 mål på 37 kamper, men det var ikke før hanhavnet i rosenes by Molde, at han for alvor skulle presentere seg for detnorske publikumet. Andreas Lund var en relativt stor og sterk spiss, somvirkelig visste hvor målet stod. Han hadde et knallhardt skudd og var kjent forå score brølere på frispark fra langt hold. Han dunket blant annet inn et motDanmark i en landskamp for Norge, som var meget minneverdig.

Lund var også denspilleren som sendte Molde til Champions League i 1999, da han avgjordebortekampen i tredje kvalifiseringsrunde mot Mallorca, med et straffespark påtampen av kampen. Den formen han viste i Molde var igrunn ganske fantastisk ogendte opp med 42 mål på 59 kamper for Romsdals-klubben. Det kunne virke som omLund var moden for større oppgaver og i år 2000, med norske Egil ”Drillo” Olsensittende som manager i Wimbledon, ble han hentet for å gå rett inn i startelleveren.

Hvor god Andreas Lund kunneblitt i Wimbledon er vanskelig å si, men han ble han tvunget til å legge opppå grunn av en alvorlig kneskade. Han fikk ikke mer enn så vidt presentert segi England og endte opp med smålige 2 mål på 11 kamper. Lund prøvde egentlig åfortsette karrieren, men etter nesten to år med opptrening så ga han opp og gabeskjed i 2002 om at han ga seg med fotball på heltid, allerede før hanstrettiårsdag.


CL-Kvalikk '99: De siste minuttene av Moldes kamp mot Mallorca i 1999. En kamp som sendte dem til Champions League for første gang. Andreas Lund ble toneangivende da han satte straffen Molde ble tildelt i mål. 


Fakta
Fullt navn: Torkjell Andreas Lund
Kallenavn: Andy
Hjemsted:
 Kristiansand
Alder:
 36år
Høyde:
 188cm
Posisjon:
 Spiss
Klubb:
 Lagt opp
Tidligere klubber:
Vigør(-1995), Start (1995-96), Molde (1996-2000), Wimbledon (2000-01)

 8A-landskamper, 4 mål.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar