fredag 2. mars 2012

Våre utenlandsproffer - Pa-Modou Kah (Qatar SC)

Fotballkarrieren til Pa-Modou Kah startet i Oslo. Først i Skeid og etterhvert til Vålerenga. Kah er opprinnelig født i Gambia, men er norsk statsborger. Han spilte hele fem sesonger i VIF-drakten og fikk med seg 79 kamper i Tippeligaen, før svenske AIK ble interessert og hentet han til Allsvenskan i 2003. Før dette var han også på prøvespill i Manchester United, men fikk ingen videre kontrakt. Dette var i år 2000. Kah fikk også sjansen på landslaget relativt tidlig og fikk sin første kamp som Vålerenga-spiller i 2001.


Pa-Modou Kah (Foto: Wikimedia Commons: Mohan)


Kah vokste som spiller i Sverige og mange mente han var en av ligaens beste forsvarspillere. Etterhvert kom den nederlandske klubben Roda JC på banen og ville hente nordmannen til Nederland. Kah fullførte overgangen i 2004, etter en sesong i Sverige. Kah hadde en fantastisk karriere i Nederland og var så og si fast på laget fra 2004 til klubbskiftet i 2011. Kah fikk en del oppmerksomhet da han scoret et fantastisk mål i en kamp mot VVV Venlo i fjorårets nederlandske serie. Han feiret med å håndhilse på lagkameratene og disse bildene gikk verden rundt. Kanskje var nettopp dette mye av grunnen, da han et par måneder senere ble hentet av den Qatarske eliteserieklubben Al Khor.


 Her var lønnen betraktelig høyere enn andre steder, sa han på det daværende tidspunkt, men mente han også kunne fortsatt i Roda, en klubb han var i som spiller i syv år. Den gambisk-fødte nordmannen fikk åtte kamper og scoret ett mål i Al Khor, før han tidlig i år ble leid ut til hovedstadsklubben Qatar SC. En klubb som ifjor ble nr. 5 i den Qatarske ligaen og som i år ligger på en 8. plass etter 17 spilte kamper. Ligaen har forøvrig 12 lag. Kah har hittil fått to kamper for klubbens førstelag, etter utlånet fra Al Khor. Mange mener Kah har blitt oversett av landslagsledelsen og at han burde hatt flere kamper enn de 10 han har fått, men en ting er uansett sikkert. Pa-Modou Kah har hatt en flott utenlandskarriere.


Kah scorer mot VVV Venlo og drar frem en lekker feiring!


Fakta
Navn: Pa-Modou Kah
Født: 30.07.1980, Banjul, Gambia
Høyde: 183 cm
Posisjon: Forsvar, Midtstopper, Defensiv midtbane
Utenlandsopphold: AIK (Sverige), Roda JC (Nederland), Al Khor, Qatar SC (Qatar)
Kamper i nåværende klubb: 2
Mål i nåværende klubb: 0
A-landskamper/mål: 10/1 


Siste fra spalten "Våre utenlandsproffer"
Våre utenlandsproffer - Pa-Modou Kah (Qatar SC)
Våre utenlandsproffer - Ragnvald Soma (Rapid Wien)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar