lørdag 21. april 2012

Våre utenlandsproffer - Dinko Felic (Syrianska FC)

Norge har en rekke relativt ukjente proffer i svensk fotball. En av dem er norsk-bosniske Dinko Felic. Han har etter å ha jobbet seg opp som en ukjent spiller i små klubber, fått plass på Syrianskas lag i Allsvenskan. Han har faktisk vært med på et opprykks-eventyr med den svenske klubben, som for fire år siden spilte på tredje høyeste nivå i det svenske ligasystemet.





Dinko Felic ble født i det som var det gamle Jugoslavia og det nåværende Bosnia. Han flyttet ikke til Norge før i 1995 og begynte å spille på det norske laget Vågå IL. Etter noen år flyttet han til Kongsvinger for å gå på Norges toppidrettskole. Etterhvert ble han fast på Kongsvinger IL's A-lag og etter dette gikk turen videre til Sverige og Enköping. Her spilte han i tre år uten å utmerke seg noe særlig, men ble foran 2008-sesongen hentet til Syrianska.



Felic scorer for Syrianska i 2010-sesongen. 


 I hans første sesong i Syrianska rykket laget opp i Superettan. I 2010-sesongen rykket laget også opp i Allsvenskan. Laget klarte såvidt å avverge nedrykk sist sesong, da de vant play-offen etter å ha blitt nr. 14 på Allsvenskan-tabellen. Felic er ikke av de som scorer flest mål, men har blitt viktig for laget med tanke på høyden hans på 198 cm. Syrianska har startet sesong 2012 litt svakt, og ligger på en 13. plass med fire poeng etter fire kamper. Felic har spilt tre av disse kampene, men står fortsatt uten nettsus denne sesongen. Felic spiller denne sesongen på lag med de tidligere Tippeliga-spillerne Johan Arneng og George Mourad i Syrianska!


Fakta
Navn: Dinko Felic
Født: 10.11.1983, Bosnia og Hercegovina (Jugoslavia)
Høyde: 198 cm
Posisjon: Spiss
Utenlandsopphold: Enköpings SK, Syrianska FC (Sverige)
Kamper i nåværende klubb: 76
Mål i nåværende klubb: 11 
A-landskamper/mål: 0/0


Siste fra spalten "Våre utenlandsproffer"
Våre utenlandsproffer - Dinko Felic (Syrianska FC)
Våre utenlandsproffer - Kjetil Wæhler (IFK Göteborg)
Våre utenlandsproffer - Alexander Ødegaard (FC Metz)
Våre utenlandsproffer - Erik Tønne (York City)
Våre utenlandsproffer - Pa-Modou Kah (Qatar SC)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar