fredag 13. april 2012

Tilbake til gamle dager: Brann - Deportivo La Coruna (2008)

I en noe svak Brann-sesong skulle allikevel bergenserne konkurrere i Europa. Så når Brann trakk Deportivo La Coruna opp av hatten var det nok ikke mange som hadde troen på videre avansement. Selv om det ikke ble avansement så hadde Bergens-laget i høyeste grad fortjent det. Erik Huseklepp og de andre røde lekte seg i perioder med spanjolene på Brann stadion.

Brann rundspilte Deportivo og burde i realiteten kanskje vunnet både 3-0 og 4-0. Erik Huseklepp malte frem sjanse etter sjanse, men dessverre for den da unge driblefanten, ble det ikke scoring på noen av sjansene. Islendingen Olafur Örn Bjarnason ga Brann ledelsen på straffe, mens nåværende USA-proff Jan Gunnar Solli økte til 2-0 på et langskudd rett før pause. Som norske lag flest så gikk det ikke like bra på bortebane, men Brann var svært nære. Et 2-0 tap som sendte kampen til straffekonkurranse gikk i Deportivo's favør, og Brann tapte 2-3.

Uansett, ingen dårlig prestasjon av Brann og slå et lag som hamlet opp med Real Madrid i seriestarten i Spania dette året. Deportivo gikk derimot på en kjempesmell i 32-delsfinalen, der Aalborg fra Danmark knuste de 6-1 over to kamper!