fredag 7. oktober 2011

Tilbake til gamle dager: Molde - Olympiakos (1999)


Molde er det eneste norske laget ved siden av Rosenborg somnoen gang har spilt i Champions League, men de fikk det meget tøft i deresførste gruppespill. En seier var alt de fikk med seg, men så var den seiern tilgjengjeld meget sterk.



Det var det berømte året 1999, faktisk dagen etter Rosenborgtok skalpen på Borussia Dortmund. Norge skrev Champions League histore dennerunden og Molde, som hadde havnet i gruppe med Real Madrid, Porto ogOlympiakos, viste at de kunne slå fra seg de også. Etter å ha blitt slått klartmed 3-1 i den forrige kampen mot Olympiakos, var dette så og si den enestekampen de kunne få med seg noe fra. Til pause så det ikke bra ut og Molde-lagetlå under 2-0 på ”Røkke løkka”, noe ufortjent imot spillets gang. Etter pausefikk Andreas Lund presentert seg for alvor og Olympiakos forsvaret greide rettog slett ikke og få has på den sterke spissen. Han headet Molde tilbake ikampen to ganger og plutselig stod det 2-2.

Molde kjørte kampen til de grader etter dette og var nærmereog nærmere en scoring, men mot alle odds så ryddet Olympiakos spillerne opp isituasjonene. Det så virkelig ut til at de mistrivdes i den norske kalde fjelllufta. Daniel Berg Hestad, som spiller i Molde den dag idag fikk æren av åsette inn vinnermålet drøye et kvarter før slutt og det så fortjent til degrader. Norge hadde nå to lag med seire i Champions League.  Molde vant også sjansestatistikken 18-5 tilslutt. Det sier litt om kampbildet. Det hører med til historien at Molde tapte alle deresterende kampene, men de var en liten miniputt i dette store bildet, helt ifrade kom inn i andre kvalifiseringsrunde.

Molde-laget mot Olympiakos i 99 (VG børs i parentes) : MortenBakke(5) - Freddy Dos Santos (5) Petter Christian Singsaas (6) Pål Lydersen (5)Knut Anders Fostervold (5) - Odd Inge Olsen (8) Karl Oskar Fjørtoft (7) DanielBerg Hestad (8) Jo Tessem (6) - Andreas Lund (8 BB) Magne Hoseth (6)

Målprotokollen:
Molde - Olympiakos 3-2
0-1 Mavrogedenis (35)
0-2 Zahovic (40)
1-2 Lund (55)
2-2 Lund(59)
3-2 Berg Hestad (73)


Snuoperasjon: Ingen hadde vel hørt om Molde i Europa før denne Champions League sesongen? Denne kampen sørget for at Olympiakos ihvertfall husket dem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar