lørdag 14. april 2012

Disse spissene scorer nesten aldri mål!

Som spiss på et fotballag er det en fordel at man scorer mest mulig. Fordelene med dette er at man fort blir et førstevalg på det laget man spiller på og kampene blir som regel mye morsommere for publikum. Noen spillere får allikevel sjansen om og om igjen, selv om ballen sjelden havner i nota. Dette er noen av Tippeligaens minstscorende angrepspillere!


Tromsøs Mohammed Ahamed har spilt hele 54 eliteseriekamper, men bare scoret 3 mål. Dette over en periode på tre år, noe som gir et veldig lavt snitt. Ifjor var han også på utlån i Sarpsborg 08. I Østfold fikk han 11 kamper, men endte opp med null mål. Det skal sies at Ahamed ikke har fått spille mye sentralt det siste året, men han er allikevel en av de angrepspillerne som scorer minst i liga-sammenheng.

Bøtter ikke inn mål: Tromsøs Mohammed Ahamed, her i Tromsdalen-drakt. (Foto: Jarle Vines)

Daniel Fredheim Holm har heller aldri vist seg som en veldig målfarlig spiller, men scoret mest på den tiden han var i Vålerenga. Etter overgangen til Aalborg i Danmark og nå Rosenborg, har det ikke blitt mye mål. I Danmark var angriperen mye skadet og han fikk bare med seg 13 kamper og 3 mål på to sesonger. Etter overgangen til Rosenborg har det ikke blitt mye bedre. Flere kamper, men mindre mål. Totalt 19 kamper og bare 1 mål har det blitt i Trondheim. Daniel Fredheim Hom heller ikke er en soleklar spisstype, men han hadde ofte innhopp sentralt på topp ifjor.

Ingen typisk goalgetter: Daniel Fredheim Holm har bare levert ett mål hittil for Rosenborg. (Foto: Kjetil Ree)

Lenge siden: Det er en stund siden Fredheim Holm scoret mål som det her!

Når Tor Hogne Aarøy forsvant til Japan, så følte Aalesund at de måtte ha ett nytt fyrtårn på plass. Den mannen ble estiske Sander Post. Med sine 199 cm er han Tippeligaens høyeste spiller. Den høyden skulle kanskje tilsi at han skulle komme til å stange inn mål etter mål i Aafk-drakta, men den gang ei! Post brillierte derimot i Estland og andre klubber han var utlånt til. I Flora Tallinn scoret han 49 mål på 92 kamper, et veldig imponerende antall. I Aalesund har han stort sett slitt med å ta nivået og har hittil bare presentert seg med 1 mål på 16 kamper. Det spørs om ikke Post snart er på vei ut av Colorline Stadion og ser i seriestarten ut til å slite benken for tangotrøyene.

Bedre i Estland: Sander Post holdt et annet nivå i den estiske ligaen.





Dette er bare noen av de som scorer lite mål i Tippeligaen.
Statistikk ifølge Wikipedia.

2 kommentarer:

  1. At Rosenborg hentet Fredheim Holm er ufattelig. Sier mer om Erik Hoftun enn FH.

    SvarSlett
  2. Enig, merkelig om han ble hentet for å score mål med den statistikken!

    SvarSlett