mandag 16. april 2012

Tippeligaen - 4 . Serierunde: Hva skjedde?


Nok en Tippeliga-runde er fullført og Tromsø står fortsatt igjen øverst på tabellen som serieleder. Selv om laget vant 3-1 over Sandnes Ulf hjemme på Alfheim, er det fortsatt mange som er usikre på laget. En imponerende første omgang ble avsluttet med en slapp og daff andre omgang. Enten gadd de ikke, eller så var de fornøyd?


Steffen Iversen fortsetter å senke alle de som mente at han kanskje var utbrukt som Tippeliga-spiller. Nok en scoring i Rosenborgs 2-1 seier på Fredrikstad stadion sørget for dette. Han er dermed en av toppscorerne så langt i sesongen med 3 mål. Tre andre spillere står også med tre mål og disse er Haugesund-spillerne Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic, sammen med Branns Amin Askar. Vålerengas Martin Pusic scoret også sesongens hittil raskeste scoring, da han ga laget 1-0 etter 31 sekunder mot Lillestrøm på Åråsen.

Hatoppgjøret: Lillestrøms Jesper Westerberg fikk det tøft flere ganger, da han skulle holde orden på Vålerengas Håvard Nielsen. (Foto: Anders Grydeland - Grydis.no)

Sogndals Kenneth Udjus holdt nullen akkurat lenge nok til å sette ny rekord i Tippeligaen med antall minutter uten scoring imot. Når Haugesunds nevnte Søderlund satt ballen i nota, hadde Udjus spilt 558 minutter uten mål imot. Den forrige rekorden ble satt av Rosenborgs Daniel Örlund, og lød på 553 minutter. Den nye rekorden er dermed bare 5 minutter bedre. I og med at både Tromsø og Sogndal slapp inn mål i denne runden, er det nå ingen lag som står med null baklengs.


Slo Molde: Rune Jarstein og Viking dro i land en 1-0 seier over Molde på mandag, til tross for at Molde var svært nære med to tverliggertreff! (Foto: Anders Grydeland - Grydis.no)


Resultater 4. serierunde
Fredrikstad - Rosenborg 1-2
Tromsø - Sandnes Ulf 3-1
Brann - Strømsgodset 1-2
Aalesund - Odd Grenland 2-1
Sogndal - Haugesund 1-1
Lillestrøm - Vålerenga 1-1
Stabæk - Hønefoss 0-2
Viking - Molde 1-0


Statistikk


Toppscorer'n
1. Nikola Djurdjic, Haugesund (3 mål)
1. Alexander Søderlund, Haugesund (3 mål)
1. Amin Askar, Brann (3 mål)
1. Steffen Iversen, Rosenborg (3 mål)


Assist-kongen
1. Harmeet Singh, Vålerenga (3 assists)


Flest målgivende: VIF's midtbanespiller Harmeet Singh står fortsatt med flest assist i Tippeligaen, selv om det ikke ble flere i kampen mot Lillestrøm. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Tippeligatabellen
1. Tromsø 10p
2. Rosenborg 8p
3. Strømsgodset 7p
4. Vålerenga 7p
5. Viking 7p
6. Sogndal 6p
7. Hønefoss 6p
8. Aalesund 6p
9. Molde 6p
10. Haugesund 5p
11. Fredrikstad 4p
12. Brann 3p
13. Lillestrøm 3p
14. Odd Grenland 3p
15. Sandnes Ulf 2p
16. Stabæk 1p

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar