tirsdag 10. april 2012

Med flagget på brystet - Dan Eggen

Verken Alf-Inge Håland eller Espen Baardsen har noensinne spilt i den øverste divisjon her til lands. De var to av seks spillere som aldri har gjort det. Her kommer den tredje. Dan Eggen begynte sin karriere i Lyn og Årvoll, som ungdomspiller. Han fortsatte så videre til Oslo-klubben Ready, før han i 1990 ble klar for BK Frem i Danmark. Før dette var Eggen et ubeskrevet blad her hjemme i Norge.


Eggen hadde egentlig ingen ambisjoner om å bli profesjonell fotballspiller da han flyttet til København, men godt spill for Frem gjorde at storklubben Brøndby la inn et bud på han. Dette var i 1993, samme år som han debuterte på A-landslaget mot Færøyene. Det var et stort sjokk for mange da "Drillo" tok han ut i VM-troppen til USA i 1994. Det ble imidlertidig ikke noe spilletid for Eggen og det skulle gå nesten tre år til neste gang vi så han med landslagsdrakta.



Neste landskamp ble for Eggens del spilt i 1997. Samme år meldte han overgang til den spanske storklubben Celta Vigo. Eggen var fast i "Drillos" elleve beste under VM i 1998 og spilte hele kampen da Norge tok skalpen på Brasil i Marseille. Så ble han satt ut av landslaget igjen, litt pussig vil mange si, og var ikke tilbake før neste sluttspill i år 2000. I mellomtiden signerte han for Deportivo Alavès. Eggen var egentlig ikke planlagt i EM 2000 heller, men grunnet skader på Ronny Johnsen og Erik Hoftun ble han allikevel kalt opp. Han ble sterkt delaktig til at Norge bare slapp inn et mål i sluttspillet, men allikevel røk ut.


Året etter i 2001, kom Eggens høydepunkt på klubbnivå, da han spilte UEFA Cup finale med Alavès. Der møtte spanjolene Liverpool, i en kamp som endte 5-4 til laget fra Beatles-byen. Etter dette ble Eggen veldig skadeplaget og han spilte omtrent ikke en eneste kamp for Alavès. Nordmannen var så innom Rangers i Skottland, før han avsluttet karrieren i Le Mans i Frankrike i 2004. Eggen er idag Manager for Black Metal Bandet El Caco og er en av drivkreftene bak plateselskapet Black Ballon Records. I tillegg til dette trener han også KFUM Oslo i årets Oddsenliga.


Fakta
Navn: Dan Eggen
Født: 13.01.1970, Oslo, Norge
Høyde: 185 cm
Posisjon: Forsvarspiller
Klubber: Lyn, Årvoll, Ready, BK Frem, Brøndby IF, Celta Vigo, Deportivo Alavès, Glasgow Rangers, Le Mans
A-landskamper/mål: 25/2
Landslagskarriere: 1993 - 2001



Siste fra spalten "Med flagget på brystet"
Med flagget på brystet - Dan Eggen

2 kommentarer:

  1. Dan Eggen trener ikke lenger Kolbotns damelag. Han er nå trener for KFUM i 2.div.

    SvarSlett