mandag 9. april 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Peter Ijeh

Målmaskinen Peter Ijeh startet sin fotballkarriere i hjemlandet Nigeria. Her spilte han for Nitel FC og Julius Berger FC. Så startet han sin "skandinaviske" karriere og han ble hentet til Malmö FF i 2001. I Sverige ble han umiddelbart en suksess og scoret 38 mål på 60 kamper i sine første sesonger. I 2002-sesongen ble han toppscorer i Allsvenskan med 24 mål. Det var også som Malmö-spiller han fikk sin hittil eneste landskamp for Nigeria.


Peter Ijeh (Foto: Kjetil Ree)



I 2004 ble Ijeh IFK Göteborg-spiller, men selv om målsnittet hans gikk litt nedover i hans nye klubb, ville fortsatt FC København ha han med på laget foran 2005-sesongen. 16 kamper og bare 4 mål ble fasiten i Danmark og i 2006 ble han hentet til Stavanger og Viking. Hans første sesong i Stavanger gjorde han fort til en publikumsfavoritt og han reddet nesten Viking egenhendig fra nedrykk da han i sesongens siste kamp scoret fire mål i en 5-0 seier over Brann. Seieren ga Viking fornyet Tippeligakontrakt dette året. 


Ijeh for Viking: Peter Ijeh, her i en cupkamp mot Ålgård. (Foto: Wikimedia Commons: Shauni)


Ijeh ble de neste sesongene en viktig mann på topp for Viking, men etter 2009 sesongen meldte nigerianeren overgang til svensk serie igjen. Han hadde da gitt Stavanger-publikumet 39 mål på 78 seriekamper og i tillegg scoret en rekke mål i Cupen. Ijeh's neste klubb ble Syrianska i svensk 1. Divisjon. Han noterte seg som en målscorer også her og var svært delaktig i at Syrianska rykket opp til Allsvenskan året etter. Ijeh ble foran denne sesongen klar for GAIS. En klubb som ble nr. 5 i fjorårets toppdivisjon i Sverige. Her spiller han sammen med blant andre Jeffrey Aubynn, som ble kjent for norske fans i Aalesund. Ijeh er godt i gang med årets seriespill og har spilt i begge GAIS sine kamper denne sesongen.


Viking - Brann i 2006: Peter Ijeh scorer fire mål og redder Viking fra nedrykk i 2006.


Fakta
Navn: Peter Emeka Ijeh
Nasjonalitet: Nigeriansk
Født: 28.03.1977, Lagos, Nigeria
Høyde: 185 cm
Posisjon: Spiss
Tippeligaklubber: Viking
TL kamper: 78
TL mål: 39
A-landskamper/mål: 1/0


Siste fra spalten "De glemte Tippeligaspillerne"
De glemte Tippeligaspillerne - Peter Ijeh
De glemte Tippeligaspillerne - Douglas Sequeira
De glemte Tippeligaspillerne - Tommy Bergersen
De glemte Tippeligaspillerne - Christian Wilhelmsson
De glemte Tippeligaspillerne - Rob Friend



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar