tirsdag 6. mars 2012

Med flagget på brystet - Alf-Inge Håland

Alf-Inge Håland er en av seks norske fotballspillere som har spilt på landslaget uten å ha spilt i Norges øverste divisjon. Han er født i Stavanger og begynte fotballkarrieren sin i Bryne 1990 og spilte her frem til 1993, da han ble kjøpt av den engelske klubben Nottingham Forest. Her spilte han nesten 100 kamper før han i 1997 meldte overgang til Leeds United. 


Håland fikk debuten sin på landslaget i 1994, da som Nottingham Forest spiller. Mange husker Håland for en forsvarstabbe han gjorde i en landskamp mot Tsjekkia i 1995, hvor Norge egentlig var klare for EM-sluttspill. Norge ledet lenge 1-0, men en tabbe fra Håland på slutten av kampen, gjorde at kampen endte 1-1. Etter omtrent det samme antallet kamper i Leeds som i Nottingham Forest, så skiftet Håland klubb til Manchester City i år 2000. En hendelse er brent fast i netthinnen til alle Premier League interesserte, fra Hålands år i City. Under en kamp mot Manchester United i 2001, ble nordmannen taklet voldsomt av Uniteds irske "skipper" Roy Keane. Mange hevder at dette var en hevn for en tidligere situasjon mellom de to og at dette var grunnen til at "Alfie" måtte legge skoene på hylla så alt for tidlig. Håland la opp ett år etter at taklingen fant sted og kontrakten med Manchester City ble avsluttet i 2003. Håland har i de senere år gjort comeback for Brynes tredjelag. I 2011 begynte han også å spille for Rosseland BK og har spilt her senere. Håland fikk totalt 34 landskamper med flagget på brystet i perioden 1994-2001.


Roy Keane tar hevn etter Alf-Inge Hålands takling i en annen kamp. Keane ble selvfølgelig utvist for taklingen. Han fikk også en suspensjon i etterkant.


Fakta
Navn: Alf-Inge Rasdal Håland
Født: 23.11.1972, Stavanger, Rogaland
Høyde: 178 cm
Posisjon: Forsvar, Midtbane
Klubber: Bryne, Nottingham Forest, Leeds United, Manchester City og Rosseland
A-landskamper/mål: 34/0
Landslagskarriere: 1994 - 2001


Siste fra spalten "Med flagget på brystet"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar