onsdag 18. april 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Kasey Wehrman


Australske Kasey Wehrman er husket best for de fleste i Norge, for tida i Lillestrøm og Fredrikstad, men han var også innom Lyn og Moss. Det var nettopp i Moss at han ble presentert for det norske publikumet. Wehrman spilte før dette mange år i hjemlig serie i Australia. Han spilte da for lagene Brisbane Strikers og Perth Glory og ble klar for Norge og Moss i 2001.


Kasey Wehrman (Foto: Wikimedia Commons: CamW)



Wehrman har også fått representere landslaget Australia en rekke ganger. Første gang var i 1998, i en kamp mot Fiji. Han fikk totalt 12 kamper for "Socceroos", den siste som LSK-spiller i 2006. Den gangen het motstanderen Ghana.


Den defensive midtbanespilleren ble raskt fast på Moss-laget etter at han ankom Norge, men etter at laget rykket ned fra Tippeligaen i 2002, meldte han overgang til Lillestrøm. Her ble han lagets defensive trygghet på midtbanen og var mye av grunnen til at Lillestrøm var et topplag de neste årene. Etter fire år i Lillestrøm og drøye 80 kamper, så gikk turen tilbake til Østfold igjen i 2007. Denne gangen var det Fredrikstad som ble hans nye klubb. Her fikk han også etterhvert bære kapteinsbindet.



Kasey Wehrman var svært delaktig i FFK's første scoring, da Brann vant 4-2 på Brann stadion i 2008. 

En periode i 2009 var han også i Lyn, da for å hjelpe den synkende-Lyn skuta til fornyet kontrakt i Tippeligaen. Det greide han ikke og Lyn rykket ned sammen med Fredrikstad dette året, som Wehrman var på utlån fra. Etter dette tok det et drøyt halvår før midtbane-tøffingen fant seg en ny klubb. Han valgte da og dra tilbake til hjemlandet sitt, og signerte får Newcastle Jets i april 2010. Wehrman spiller idag fortsatt for Jets, der han spiller med den tidligere Premier League-proffen Francis Jeffers. Klubben har i år hatt en middels sesong, og kan kanskje klare kvalifisering til playoff, når de nå innehar syvende plassen i A-League. 




Fakta
Navn: Kasey Desmond Wehrman
Nasjonalitet: Australsk
Født: 16.08.1977, Cloncurry, Australia
Høyde: 180 cm
Posisjon: Defensiv Midtbane, Sentral Midtbane
Tippeligaklubber: Moss, Lillestrøm, Fredrikstad, Lyn
TL kamper: Ca. 150
TL mål: 6
A-landskamper/mål: 12/0


Siste fra spalten "De glemte Tippeligaspillerne"
De glemte Tippeligaspillerne - Kasey Wehrman
De glemte Tippeligaspillerne - Peter Ijeh
De glemte Tippeligaspillerne - Douglas Sequeira
De glemte Tippeligaspillerne - Tommy Bergersen
De glemte Tippeligaspillerne - Christian Wilhelmsson

2 kommentarer: