fredag 27. april 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Hannes Sigurdsson


Islendingen Hannes Sigurdsson hadde to perioder i Viking og Norge. Han har i tillegg til dette spilt for engelske Stoke, danske Brøndby, svenske GIF Sundsvall og Hafnarfjordar på Island. De siste årene har han oppholdt seg i Russisk og kazakhstansk Eliteserie, men hadde kanskje en av sine beste perioder i Viking.


Hannes Sigurdsson (Foto: Jarle Vines)



Sigurdsson startet karrieren sin for Hafnarfjordar, men spilte bare 11 kamper her før han ble klar for Viking og Norge allerede som 18-åring i 2002. Her ble han fort kjent som en sterk "target man", som ofte ikke la noe imellom i duellene. En gang brakk han også kjeven på Lillestrøms høyreiste midtstopper Frode Kippe! I hans første periode i Viking scoret han 15 mål på 65 kamper, men var ofte involvert i viktige dueller før andre scoringer.



Sigurdsson scorer for GIF Sundsvall!


Islendingen gikk etter dette til England og Stoke, men meldte allerede året etter overgang til Brøndby. Året var da 2006. To år senere var Sigurdsson tilbake i Viking, denne gangen noterte han seg med 4 mål på 24 kamper. I 2008 gikk den sterke spissen videre til GIF Sundsvall, som kanskje ble hans sterkeste utenlandsopphold, statistisk sett. På tre sesonger scoret han 26 mål, noe som gjorde den russiske Premier League klubben Spartak Nalchik interessert. Her fikk han derimot bare 6 kamper og scoret 0 mål. I starten av 2012 signerte derimot Sigurdsson med den kazakhstanske klubben FC Atyrau. Han scoret også i sin første kamp for sin nye klubb. 


Fakta
Navn: Hannes Torstein Sigurdsson
Nasjonalitet: Islandsk
Født: 10.04.1983, Reykjavik, Island
Høyde: 190 cm
Posisjon: Spiss
Tippeligaklubber: Viking
TL kamper: 89
TL mål: 19
A-landskamper/mål: 13/1


Siste fra spalten "De glemte Tippeligaspillerne"
De Glemte Tippeligaspillerne - Hannes Sigurdsson
De glemte Tippeligaspillerne - Kasey Wehrman
De glemte Tippeligaspillerne - Peter Ijeh
De glemte Tippeligaspillerne - Douglas Sequeira
De glemte Tippeligaspillerne - Tommy Bergersen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar