lørdag 1. oktober 2011

Keeperne i Tippeligaen

Hvilkeav Tippeligaens keepere er de beste ? 

Det er selvfølgelig vanskelig å sammenligne keeper for keeper, men denne listenjeg har kommet frem til ser ikke så altfor uriktig ut. På denne listen er 4 avde 5 beste keeperne utenlandske, men Molde, laget som leder Tippeligaen sittermed en norsk keeper. Det gjorde også Strømsgodset, men det virket ikke som omDrillo hadde særlig mye til overs for Adam Larsen. Da valgte han altså heller åspille for Ghana, noe jeg mener er en skandale, siden han var den besteav våre hjemlige keepere, en hårsbredd foran keepere som Jarstein og BuggePettersen. Forøvrig er 10 av 16 keepere i Tippeligaen norske.





1.            PiotrLeciejewski, Brann
- Ubeskrevet blad før denne sesongen, men har vist at hanvirkelig har noe å komme med. Fantastisk på strek og på straffer. Har velkanskje litt å jobbe med i feltet. Etter min mening Tippeligaens klart bestekeeper hittil i 2011.

Leciejewskis straffekonk: Branns keeper ble direkte avgjørende da Brann gikk til kvartfinalen i cupen.

2.            LarsHirschfeld, Vålerenga
- Vært god over flere år. Først i Rosenborg også en litensvipptur til Rumensk liga, så tilbake i Norge og Vålerenga. Har alt det enkeeper skal ha og er i tillegg kald og rolig.

3.            AdamLarsen Kwarasey, Strømsgodset
- Den norske keeperen som ble ghanesisk. God i feltet ogvoldsomt god på strek. Redder de ballene du så langt inne i nettmaskene. Menhan er ikke norsk lenger, Larsen...


         Stod nesten som en vegg mot Brasil: Adam Larsen viste resten av verden hva han var god for da Ghana tok imot Brasil


4.            DanielÖrlund, Rosenborg
- Var kanskje Tippeligaens beste keeper ifjor, men har vistfeil og mangler hittil i årets sesong. Fortsatt godt innenfor topp 5.

5.            EspenBugge Pettersen, Molde
- I øyeblikket Norges beste keeper. Reaksjonsterk, god ifeltet og på strek. Er også en ledertype noe som er viktig for en keeper.

6.            RuneAlmenning Jarstein, Viking
- Norges landslagskeeper i det siste. Er reaksjonsterk ogblitt jevnere uten at det ikke sniker seg inn en liten feil da og nå.Problemene med å holde hodet kaldt har også forbedret seg.


Varm i toppen: Kanskje den største svakheten til Rune Jarstein. Å holde hodet kaldt.

7.            AndrèHansen, Odd Grenland
- Norges neste landslagskeeper? Har kanskje vært den bestespilleren på et tamt Odd lag denne sesongen og har innimellom vartet opp medkjemperedninger.

8.            MarcusSahlman, Tromsø
- Ganske ukjent keeper her til lands før han havnet i TIL.Enorm rekkevidde med nesten 2 meter og gjør sjelden feil i sitt keeperspill.

9.            JanKjell Larsen, Stabæk
- Stod fantastisk i Molde for noen år siden og alle snakketom landslaget. Er nå på gang igjen og har tatt plassen fra vår siste fastelandslagskeeper, Jon Knudsen.

10.          PerMorten Kristiansen, Haugesund
- Bereist keeper som nå har stått fast for FKH en stund.Ganske over gjennomsnittet på det meste en keeper skal ha og gjør sjelden storefeil.

11.          JoacimLund Heier, Sarpsborg 08
- Keeper med erfaring fra blant andre U-19 EM for landslag.Hadde vært bedre i en hvilket som helst annen klubb, med tanke på alle sjanseneSarpsborg slipper til.

12.          StefanLogi Magnusson, Lillestrøm
- For et år siden hadde jeg sagt at Magnusson var topp 5i TL. Det er han ikke lenger. Står for landslaget til Island uten å imponere.Står ofte feilplassert.

13.          StenMichael Grytebust, Aalesund
- Nok en spiller som var kjent som et stortalent for noen årside. Blir snart 22 år og kan ikke gjøre slike feil som han for eks. gjorde motAZ Alkmaar i Europa ligaen.

14.          KennethUdjus, Sogndal
- Var lenge i Brann uten å slå ordentlig til, har nå havnetpå fast plass i Sogndal. God nok for Sogndal uten å være ”outstanding”

15.          KennethHøie, Start
- Alltid vært kjent som en helt grei keeper, men ikke mer.Gjør innimellom de helt store redningene, men også de helt store tabbene.

16.          LasseStaw, Fredrikstad
- Var lenge et stort talent, men utviklingen ser ut til å hastoppet opp og heller ha gått litt tilbake. Gjør ofte mange rare tabber isituasjoner han burde ha kontroll på.


Skal tas: Staw på bærtur i målet mot England







2 kommentarer:

  1. Jarstein burde vært lengre nede!

    SvarSlett
  2. Per Morten Kristiansen godt over gjennomsnittet på det meste, gjør sjeldent tabber, men likevel havner han på nederste halvdel? Logikken er?

    SvarSlett