torsdag 15. mars 2012

Våre nåværende Tippeligaspillere - Bojan Zajic (Vålerenga)

Bojan Zajic kommer fra Serbia og ble Vålerenga-spiller så langt tilbake som i 2007. Før den tid spilte han på Napredak Krusevac, en klubb som kommer fra hans hjemby Krusevac i Serbia. I 2001 meldte han derimot overgang til FK Obilic. Det var også i denne klubben at han fikk sin første landskamp for Serbias A-lag. Det skjedde i 2004, under en kamp mot Slovakia i Kirin Cup i Japan. Serbia vant 2-0 og Zajic viste seg fra sin beste side, men grunnet stor konkurranse på det Serbiske landslaget skulle det gå lenge til neste gang han fikk ta på seg landslagsdrakta igjen.


Bojan Zajic (Foto: Anders Grydeland/ www.grydis.no)


Etter 109 kamper og 10 mål for FK Obilic, ble han i slutten av 2005 klar for BASK Beograd. Etter å ha fullført andre halvdel av sesongen her, ble han klar for FK Partizan. Her spilte han meget bra over lengre tid og etterhvert ble Vålerenga interessert i serberen. Han ble hentet til Oslo i 2007, på noe som i utgangspunktet skulle være et lån. Zajic ble etterhvert tilbudt en kontrakt om å spille fast for klubben, noe han ikke takket nei til. Midtbanespilleren ble raskt en publikumsfavoritt på Ullevaal og viste også scoringsteft såvel som slepen teknikk og veldig gode dribleferdigheter. Den 14. desember 2008 ble Zajic kalt opp til landslaget igjen, hele fire år etter debuten. Denne gangen var motstanderen Polen i en treningskamp i Kypros. Også denne gangen gjorde han et godt inntrykk, men konkurransen på landslaget hadde ikke blitt mindre denne gangen og siden har han ikke vært i noen landslagsdiskusjon. Bojan Zajic er nå et av Vålerengas førstevalg på midten og vil helt sikkert bli toneangivende også denne sesongen.


Zajic svever: Bojan Zajic er også en solid hodespiller. Her fra en kamp mot Start ifjor. (Foto: Anders Grydeland/ www.grydis.no)


Bojan Zajic leker seg og scorer mot Stabæk.


Fakta
Navn: Bojan Zajic
Født: 17.06.1980, Krusevac, Serbia
Høyde: 186 cm
Posisjon: Sentral midtbane, Offensiv midtbane
Tidligere Klubber: Napredak Krusevac, FK Obilic, BASK Beograd, FK Partizan
Nåværende klubb: Vålerenga
Ligakamper i nåværende klubb: 98
Ligamål i nåværende klubb: 21
A-landskamper/mål: 2/0


Siste fra spalten "Våre nåværende Tippeligaspillere"
Våre nåværende Tippeligaspillere - Bojan Zajic (Vålerenga)
Våre nåværende Tippeligaspillere - Davy Claue Angan (Molde) 
Våre nåværende Tippeligaspillere - Jone Samuelsen (Odd Grenland)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar