fredag 23. september 2011

Ukens Landslagspiller (Uke 38)

Ny fast spalte her, kommer til å handle om ukjente og kjente norske fotballspillere som har tatt på seg den norske landslagsdrakta.

Frank Strandli begynte karrieren sin i Start i 1989 og ble tidlig kjent som en spiller som var bedre på hodet enn med beina. Allerede som tjue åring ble han hentet til den engelske klubben Leeds og i debutkampen mot Middlesborough kom han inn og scoret på sitt første spark på ballen. Karrieren i England gikk bare nedover etter dette og i ettertid har det gått rykter om at han ble kåret til Leeds’ dårligste spiller noensinne. Året etter ble han hentet tilbake til Norge og Brann. Her ble heller ikke Strandli lenge og satte etterhvert kursen mot østlandet og Lillestrøm.

Med godt spill både for Brann og LSK i Tippeligaen så fikk omsider Panathinaikos, Champions League deltagere fra Hellas, snusen i Strandli og han ble hentet dit i 1997. Her spilte han sammen med landslagskompis Erik Mykland. Etter å ha gjort sakene sine bra i Hellas og spilt i selveste Champions League mot blant andre storklubber som Arsenal, ble Strandli solgt til den danske ligaen og laget Aalborg. Også her bøttet han inn sånn passe med mål sånn at folk ble fornøyd. I 2001 slo han opp en lyskeskade som han hadde slitt med i hele karrieren og det ble spådd at Strandli måtte legge fotballskoene på hylla for godt

Til tross for dette gjorde han et sensasjonelt comeback mot slutten av sesongen og scoret seks mål på syv kamper for Aalborg. Dessverre var dette det siste vi fikk se av Frank Strandli og han ble tvunget til å legge opp i 2002, 30 år gammel, da han ble erklært fotballinnvalid.

Frank Strandli scorer det første målet i Leeds' 3-0 seier over Middlesbrough i 1993, det ble kun med dette og ett mål til for nordmannen i Leeds.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar