lørdag 24. september 2011

Må bli hjemme nok engang


Nok en gang svikter landslaget når det gjelder og det er egentlig greit nok, men det er måten det blir gjort på som er problemet.

Etter en rekke resultater som har vært meget imponerende har vi nok blitt blendet av hvor bra vi faktisk har spilt. Vi har på mange måter glemt å se bak resultatet. Norge startet gruppespillet med tre seiere mot henholdsvis Island, Portugal og Kypros. Alle ettmålseiere i kamper som stod og vippet. Norge hadde marginene med seg med andre ord. Ingen av disse kampene kan sies og ha inneholdt bra spill fra norsk side, men det er også litt sånn i internasjonal fotball at flaksen bør være på ens side.

Uavgjort og 1-1 i neste kamp hjemme mot Danmark i en alt annet enn morsom kamp og under omstendighetene så var dette et greit resultat, siden Norge kom under. Norges kamp borte mot Portugal er vel kanskje den beste kampen vi har spilt, selvom det ble tap. Det er vanskelig å si så klart, siden det er så lenge mellom kampene internasjonalt, men det kan virke som det skjedde noe etter dette. Når Norge tok imot Island så virket det som de totalt hadde mistet troa på noe sluttspill og det var virkelig en dårlig kamp mot et lag av Islands kaliber. Hadde det ikke vært for Moas straffe sent i kampen så hadde EM- drømmen tatt slutt allerede her.

I Parken tror jeg det hadde vært viktig å tatt ledelsen tidlig, helst på vår første og eneste sjanse, for å i det hele tatt ha mulighet. Etter Norges eneste sjanse tidlig i kampen ble vi rundtspilt, overkjørt og løpende imellom og Danmark kunne fort scoret fler. Det er ingen tvil om at Danmark har et mye bedre lag enn Norge og det vil være morsommere å se et dansk lag i EM istedet for Norge. Norge mangler spillere som har vært med i store turneringer. Vi har Brede Hangeland, John Arne Riise og John Carew som har spilt og vunnet Champions League og Europa Leage finale, men der stopper det også opp. Ingen av de resterende på det norske landslaget har vel ikke spilt i disse turneringen før. Vi får noen i år, blant andre Moa i Hannover, som det skal bli spennende å se tilegne seg erfaring fremover.

Det er fortsatt en liten mulighet. Riktig nok veldig liten. Danmark må tape sine resterende kamper mot Kypros og Portugal, mens vi må slå Kypros hjemme. Kypros kan være et farlig lag som på gode dager kan få til bra resultater mot de beste (4-4 mot Portugal), men det er vanskelig å se at noe sånt skulle skje nå. Danmark vil nok være litt mer skjerpet enn det vi var når vi kunne avgjort dette selv. Nei jeg tror det er bedre å vente, vente på at dette laget med potensielle gode spillere blir enda bedre og i tillegg få inn en manager som kan sitte litt lenger enn det Drillo har tenkt til, han blir jo ikke yngre. For det er ingen tvil, potensialet til Norge er der, men det trengs erfaring for å nå opp helt til øverste rekke.


Norges 1-0 tap i Portugal


Helsvart aften i Parken


Norges noe heldige seier over Portugal på Ullevaal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar