lørdag 18. februar 2012

Årets Tippeliga-trenere

I Tippeligaen er det sjelden du får fortsette som trener, om laget ditt ikke produserer resultater. Sånn har det vært en stund, men flere trenere begynner nå å få lengre fartstid i klubben de har blitt ansatt av.


Odd Grenland, Strømsgodset, Tromsø, Vålerenga og Aalesund er de som har beholdt treneren sin lengst. Disse er Dag Eilev Fagermo (Odd), Ronny Deila (SIF), Per Mathias Høgmo (TIL), Martin Andresen (VIF) og Kjetil Rekdal (AaFK). Dette er egentlig ikke så veldig lenge i trenersammenheng, hvis man tar en titt på andre internasjonale ligaer. De går altså inn i sitt fjerde år som trenere i sine respektive klubber. Stor spenning er knyttet til lagene som har skiftet trenere, og da spesielt Lillestrøm (Magnus Haglund) og Sogndal (Jonas Olsson). Stabæk har også skiftet ut "sjefen sin" og her blir det Petter Belsvik som tar kontrollen over skuta. 13 av 16 trenere i årets øverste divisjon er Norske og de tre resterende er fra vårt kjære naboland, nemlig Sverige. Disse trenerne skal forhåpentligvis lede laget sitt gjennom en storartet Tippeliga-sesong i året som kommer.


Sitt andre år for RBK: Jan Jönsson går inn i sitt andre år som Rosenborg trener. Så gjenstår det å se om han kan bringe gullet til Trondheim denne gangen. (Foto: Kjetil Ree)


Odd Grenland: Dag Eilev Fagermo (2008 - )
Strømsgodset: Ronny Deila (2008 - )
Tromsø: Per Mathias Høgmo (2008 - )
Vålerenga: Martin Andresen (2008 - )
Aalesund: Kjetil Rekdal (2008 - )
Fredrikstad: Tom Freddy Aune (2009 - )
Haugesund: Jostein Grindhaug (2009 - )
Viking: Åge Hareide (2009 - )
Sandnes Ulf: Asle Andersen (2009? - )
Brann: Rune: Skarsfjord (2010 - )
Hønefoss: Leif Gunnar Smerud (2011 - )
Molde: Ole Gunnar Solskjær (2011 - )
Rosenborg: Jan Jönsson (2011 - )
Lillestrøm: Magnus Haglund (2012 - )
Sogndal: Jonas Olsson (2012 - )
Stabæk: Petter Belsvik (2012 - )


Fire år i Oslo: Martin Andresen går inn i sitt fjerde år som Vålerenga trener. Det første var som spillende Manager. (Foto: Kjetil Ree)

Kontinuitet: Odd Grenland's Dag Eilev Fagermo er sammen med fire andre trenere, den som har sittet lengst som trener i en klubb. (Foto: Wikimedia Commons: Bitjungle)


Lagene er satt opp i rekkefølge etter hvor lenge trenerne har sittet ved roret i sin klubb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar