mandag 26. september 2011

Tippeligaen 24. Serierunde

Sarpsborg 08 – Fredrikstad
Det var kanskje vinn eller forsvinn for Sarpsborg i denne kampen og det kan virke som om Sarpsborg valgte forsvinn. Allerede i kampens første minutt kommer Tarik Elyounoussi alene med Joacim Heier og setter den enkelt i mål. Fra der og ut handlet det meste om Fredrikstad, men Sarpsborg kom på noen sjeldne visitter inne i mellom. Som før i sesongen så greier ikke Sarpsborg og sette de sjansene de skaper og da blir det sjeldent mål av det. Celso Borges puttet på til 2-0 før pause etter en pasning fra kant av Jørgen Horn. Når Stanley Ihugba smeller ballen i eget nett etter drøye timen så var det kroken på døra for særp! De scorer riktignok på et godt frispark fra Tom Erik Breive, men istedet for å putte fler er det FFK som får muligheten til en til på slutten. James Keene kommer fra kant og spiller en enkell ball til Amin Askar, som med kampens siste spark på ballen, gjør 1-4. Fredrikstad klatrer dermed opp foran Sogndal og har gode muligheter til å holde seg nå. Sarpsborg derimot er helt fortapt i bunnen av tabellen. 16 kamper uten seier og målene renner inn bakover. Hvis ikke noe veldig merkelig skjer, så spiller Sarpsborg 08 kampene sine i 2012 i Adeccoligaen.

Molde – Viking
Molde hadde fortjent seieren mot Viking, men slik gikk det altså ikke. Molde kom til flere brukbare muligheter og da særlig ved Angan, som viser at målformen hans ikke er helt perfekt ennå. Molde skal uansett gjøre mye feil for å rote bort gullet nå på slutten av sesongen. Det er ihvertfall ingen grunn til bekymring på grunnlag av dette resultatet. De befinner seg syv poeng foran Tromsø som også tapte i helgen, men Molde har en kamp mer spilt. Viking på sin side er nok storfornøyde med dette resultatet som følge av at de ikke skapte noe særlig store sjanser, bare halvsjanser. Viking har klatrer lenge nå og fortsetter. En 11. plass nå og Viking kommer til å spille eliteseriefotball også i 2012. Så spørs det om Hareide blir å se mer av sesongen...

Molde – Viking 0-0
Aker Stadion

Strømsgodset – Stabæk

Strømsgodset startet best og hadde blant annet et skudd i tverligger og et i stolpen. Det var ikke mer enn fortjent da ett nydelig innlegg fra Øyvind Storflor fant veien til Ola Kamaras hode og inn i nettmaskene bak keeper Jan Kjell Larsen. Litt senere i kampen hadde også Lars-Christopher Vilsvik en heading som ble reddet på strek og Godset ledelsen burde minst ha blitt doblet når dette skjedde. Når ledelsen fortsatt var 1-0 så hadde Stabæk fortsatt muligheten og det var nesten ved flere anledninger. Gilles Ondo var blant annet alene med SIF keeper Adam Larsen, men brukte alt for lang tid på avslutningen sin. Det ebbet ut i 1-0 på Marienlyst. Det snur fort i Tippeligaen og Stabæk som for noen uker siden lå på topp 4, ligger nå på 9. Så jevnt som det er midt på tabellen for tiden, kan alt ting skje. Godset krabler seg til en 6. plass, to poeng bak RBK på 3. Etter Godsets spill i Europa sist år, ser jeg helst at de blir blant de tre beste i år.

Strømsgodset – Stabæk 1-0
Marienlyst Stadion
1-0 Ola Kamara (50)

Sogndal – Brann

Sogndal fortsetter å holde nullen og scorer i tillegg mål nå, for selv om det ble tap i sluttminuttene borte mot RBK sist, så viser Sogndal at de muligens holder Tippeliga-nivået allikevell. Kampens eneste scoring kom på corner, eller lettere sagt fra corner! Ørjan Hopen tok en corner fra høyre, med litt innoverskru i. Ballen dalte i en nydelig bue over Leciejewski og inn i hans venstre kryss. Rett i kassa fra corner! Det skulle vise seg at dette ville holde helt inn. Det alle muligens snakker om etter kampen er nok ikke Sogndals seier, men Carl-Erik Torp. Branns midtbanespiller kom inn etter 79 minutter og 10 minutter senere lå han plutselig nede. Det var noen stygge bilder som gikk rundt til tv-seere rundt omkring Norges land, da Torp lå livløs på bakken, men da hjelpemanskapene hadde hjulpet han opp på båren kunne vi se at han ihvertfall rørte seg. Det viste seg i ettertid at Torp fikk hjertestans ute på banen, men at tilstanden hans var stabil etter kampen.

Sogndal – Brann 1-0
Fosshaugane Campus
1-0 Ørjan Hopen (37)

Haugesund – Aalesund

Er corner scoring skulle bli avgjørende også her. Daniel Bamberg slo flott inn i feltet, til en umarkert Umaru Bangura som satte ballen i mål. Banguras første scoring for sesongen. Ellers så var dette en kjedelig affære og det er vel ikke annet og melde om kampen. Cupfinalist Aalesund må passe seg nå for å ikke havne i nedrykkstriden. Det er nå bare åtte poeng ned til Start som innehar 15. plassen på tabellen. Haugesund jakter fortsatt på medalje og jeg må si det hadde vært morsomt å se dette laget i en eventuell Europa League kvalik. Dette er et lag som kan overraske når som helst og med tanke på at de har solgt Sørum, men fortsatt plukker mange poeng gjør det enda mer interessant. Haugesund blir nok et lag å regne med neste sesong også, hvis de ikke må selge altfor mange spillere fra dagens stall.

Haugesund – Aalesund 1-0
Haugesund Stadion
1-0 Umaru Bangura (54)

Start – Lillestrøm

Endelig greide Start en trepoenger og for en trepoenger det var! Lillestrøm ble knust i filler av et offensivt Start lag. Noen fantastiske scoringer var det også. Tuelo Johannesen sitt 1-0 mål var spesielt pent. Han får ballen et stykke utenfor boksen, tar den med seg og smeller den inn via tverrligger bak en totalt utspilt Stefan Logi Magnusson. Espen Hoffs to scoringer var ikke noe mindre pene de heller, men det viktigste for Start var at de vant og har nå muligheten til å kjempe for plassen sin, for det ser ikke ut som om Sarpsborg har mye og by på bakfra. Lillestrøm begynner det virkelig å se dårlig ut for nå, uten scoring på fem kamper og det er tydelig at spissparet Sigurdarson/Gulbrandsen ikke fungerer som planlagt. Frode Kippe fikk forresten en smell etter 70 minutter og måtte gå av banen. Ettersom Henning Berg hadde brukt opp alle byttene så var Lillestrøm nødt til å avslutte kampen med 10 mann, det gikk ikke så veldig bra.

Start – Lillestrøm 3-0
Sør Arena
1-0 Olav Tuelo Johannesen (34)
2-0 Espen Hoff (73)
3-0 Espen Hoff (85)

Odd Grenland – Tromsø

Tromsø tok ledelsen borte mot Odd ved et selvmål av Morten Fevang, men mistet den allerede i starten av andre omgang. I tillegg fikk de Saliou Ciss utvist i en straffesituasjon. Morten Fevang gjorde opp for selvmålet ved å sette straffesparket sikkert imål. Kampen vippet litt etter dette og begge lag hadde sine sjanser, men det var kanskje fortjent at Odd gikk opp til 3-1. Dette skjedde på en meget spesiell måte. Tromsøs keeper Marcus Sahlman ble med opp på et hjørnespark for å skape ubalanse i Odd forsvaret, det klarte han også for Tromsø var utrolig nær å utligne i den situasjonen. Så vinner Odd ballen og slår tidlig opp. Sahlman er halveis hjemme igjen, men klareringen fra Tromsø havner på hodet til Jone Samuelsen som header ballen imål fra rundt 50-60 meter, altså egen banehalvdel. En meget spesiell scoring som sikkert kommer til å gå verden rundt. Dette resultatet betyr at Odd er i ferd med å redde plassen, samtidig som at Tromsø er i ferd med å gi fra seg mulighetene til medalje og ihvertfall gull. Det er fortsatt bare syv poeng opp til Molde og med en kamp mindre spilt er ingenting umulig, men den svake formen til Tromsø i det siste lar dermed tvilen komme til gode om det i det hele tatt blir noe metall i nord.

Vålerenga – Rosenborg

En forrykende førsteomgang på Ullevaal og scoring på corner av Andrè Muri. Andre omgang ble en veldig annerledes affære og bortsett fra et rødt kort til VIF’s Fredrik Stoor og to store RBK sjanser på slutten av kampen, ble det ikke samme tempoet som før pause. John Chibuike måtte ta til takke med å være scoringsfri denne kvelden, til tross for at han hadde et par gode muligheter og fint driv. Vålerenga klatrer dermed helt opp i ryggen på Rosenborg og ligger ann til en ganske bra sesongavslutning tross alt snakket om flopping i VIF i år. Rosenborg, som alle trodde skulle komme for alvor, gjør ikke det allikevell. RBK har allikevell gode muligheter til medalje siden lagene foran feiler gang på gang. Rosenborg har også, i likhet med Tromsø en kamp mindre spilt.

Vålerenga – Rosenborg 1-0