fredag 27. april 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Hannes Sigurdsson


Islendingen Hannes Sigurdsson hadde to perioder i Viking og Norge. Han har i tillegg til dette spilt for engelske Stoke, danske Brøndby, svenske GIF Sundsvall og Hafnarfjordar på Island. De siste årene har han oppholdt seg i Russisk og kazakhstansk Eliteserie, men hadde kanskje en av sine beste perioder i Viking.


Hannes Sigurdsson (Foto: Jarle Vines)

G-18 landslaget ble nr. 4 i Slovakia Cup!


G-18 landslaget endte som nr. 4 i Slovakia cup, etter at de tapte bronsefinalen mot Kroatia 1-0. Den avgjørende scoringen kom etter 57 minutter. Norge har allikevel imponert i denne cupen og slo blant annet Tsjekkia i sist kamp.

Dette laget spilte bronsefinalen
Norge (4-3-3): Lars Herlofsen - Jonas Høylo Fundingsrud (Thomas Grøgaard 61.min), Jonas Grønner (Ivar Erien Furu 51.min), Ørjan Valstrand, Kent-Are Antonsen (Kamer Qaka 61.min) - Mathias Fredriksen, Lars Arne Togstad, Eirik Birkelund - Espen Outzen, Ohi Omoijuanfo, Bård Finne


Kilde:Fotball.no

torsdag 26. april 2012

Disse dømmer den sjette Tippeligarunden!

Dommeroppsett for Tippeligaens sjette runde er nå klart.

Dømmer i Bergen: Dag Vidar Hafsås dømmer kampen mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion. Med seg som assistentdommere får han Dag R. Nebben og Erik Ræstad. (Foto: Jarle Vines)

Aalesund - Rosenborg - Svein Oddvar Moen
Fredrikstad - Sandnes Ulf - Brage Sandemoen
Tromsø - Hønefoss - Anders Johansen
Lillestrøm - Strømsgodset - Tom Harald Hagen
Stabæk - Odd Grenland - Kristoffer Helgerud
Viking - Haugesund - Per Ivar Staberg
Sogndal - Molde - Trond I. Døvle
Brann - Vålerenga - Dag Vidar Hafsås


Kilde:Fotball.no

tirsdag 24. april 2012

G-18 landslaget med uavgjort mot Polen


Norges G-18 landslag spilte tirsdag 1-1 mot Polen. Norge kom under etter 60 minutter, men på overtid sikret Vikings Veton Berisha et uavgjortresultat. G-18 landslaget møter Tsjekkia allerede onsdag!

Norge stilte med følgende lag:
Norge (4-3-3): Lars Herlofsen - Jonas Høylo Fundingsrud (Kristoffer Haraldseid 41.min), Jonas Grønner (Ivar Erlien Furu 41.min), Ørjan Valstrand, Kent-Are Antonsen - Kamer Qaka (Eirik Birkelund 41.min), Lars Arne Tokstad, Mathias Fredriksen (Veton Berisha 68.min) - Espen Outzen (Bård Finne 68.min) , Sharesh Ahmadi (Ohi Omoijuanfo 68.min), Kristoffer Haugen
Kilde: Fotball.no

mandag 23. april 2012

TV-kamper i Tippeligaen: Runde 11 og Adeccoligaen: Runde 8 og 9

TV-oppsettet for Tippeligaens Runde 11 er nå klart. Dette er de som går på gratis-TV.

Møter VIF: Rosenborg og Simen Wangberg møter Vålerenga til dyst på Ullevaal den 23. mai (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)

23/5: Vålerenga - Rosenborg 20:00 TV2
24/5: Brann - Fredrikstad 19:00 TV2 Zebra


Adeccoligaens TV-kamper for runde 8 og 9 er også klart. Disse går på gratis-TV.

20/5: Bodø/Glimt - Sandefjord 15:00 TV2 Zebra
28/5: Start - Bodø/Glimt 15:00 TV2 Zebra

Kilde: Fotball.no

Tippeligaen - 5. Serierunde: Hva skjedde?


Den femte serierunden i Tippeligaen 2012 ble runden da Rosenborg viste seg frem mot et annet antatt topplag. Tromsø fikk gjennomgå på Lerkendal, av et RBK-lag som tydeligvis ville litt mer enn gjestene fra nord. Tromsø tapte kampen 3-0. Lillestrøm sin rekke med kamper uten seier fortsetter også. Molde snudde 1-2 på Aker stadion til 3-2 i sluttminuttene og klatret dermed opp i tetstriden. Sist gang Lillestrøm vant en kamp var 7. August 2011. Da het motstanderen Sarpsborg 08.

søndag 22. april 2012

Hva hadde Tippeligaen vært uten Lyn-spillere?


Selv om Lyn ikke lenger er blant oss i Tippeligaen, er de på full fart opp igjen fra de lavere divisjoner! Tippeligaen har allikevel fått beholde mange av de spillerne Lyn disponerte. Tippeligaen 2012 inneholder 17 spillere som har en fortid i Lyn. Altså nesten en hel A-stall! Det eneste som mangler er eks-Lyn keepere, ellers er alle posisjoner representert. Se oversikten over hvilken eks-Lyn spillere som fortsatt spiller i Tippeligaen den dag i dag.

lørdag 21. april 2012

Våre utenlandsproffer - Dinko Felic (Syrianska FC)

Norge har en rekke relativt ukjente proffer i svensk fotball. En av dem er norsk-bosniske Dinko Felic. Han har etter å ha jobbet seg opp som en ukjent spiller i små klubber, fått plass på Syrianskas lag i Allsvenskan. Han har faktisk vært med på et opprykks-eventyr med den svenske klubben, som for fire år siden spilte på tredje høyeste nivå i det svenske ligasystemet.



fredag 20. april 2012

Tilbake til gamle dager: Viking - Monaco (2005)



Viking tok seg i UEFA Cup-sesongen 2005/2006 til gruppespillet. Dette skjedde etter å ha slått Austria Wien i  den avgjørende første runden, der Viking gikk videre på bortemål. I gruppespillet ble Viking trukket i samme gruppe som Monaco, Hamburg, CSKA Sofia og Slavia Praha. Monaco skulle være den verste motstanderen her, som bare noen år i forveien hadde spilt Champions League finale mot Porto. Selv om Monaco på papiret skulle være et sterkere lag, så viste Viking at fotballen så til de grader var rund!

Cupens første runde - Lyn møter Vålerenga!


Det blir et gjensyn med et av tidenes derbyer i norsk fotball, da Lyn trakk Vålerenga i Cupens første runde. Kampen går tirsdag 1. mai. Andre Tippeligalag trakk også tøff motstand. Fredrikstad trakk Askim, Sogndal trakk Florø, mens Rosenborg skal bryne seg på Tiller. Se resten av kampene her.

onsdag 18. april 2012

Disse skal dømme den 5. serierunden

Storkamp: Tommy Skjerven dømmer storkampen mellom Rosenborg og Tromsø på søndag. (Foto: Bjørn Erik Pedersen)


Vålerenga - Sogndal - Svein Erik Edvartsen
Haugesund - Brann - Ken Henry Johnsen
Strømsgodset - Viking - Brage Sandemoen
Sandnes Ulf - Stabæk - Dag Vidar Hafsås
Odd Grenland - Fredrikstad - Trygve Kjensli
Hønefoss - Aalesund - Kjetil Sælen
Rosenborg - Tromsø - Tommy Skjerven
Molde - Lillestrøm - Svein Oddvar Moen


Kilde: Fotball.no

De glemte Tippeligaspillerne - Kasey Wehrman


Australske Kasey Wehrman er husket best for de fleste i Norge, for tida i Lillestrøm og Fredrikstad, men han var også innom Lyn og Moss. Det var nettopp i Moss at han ble presentert for det norske publikumet. Wehrman spilte før dette mange år i hjemlig serie i Australia. Han spilte da for lagene Brisbane Strikers og Perth Glory og ble klar for Norge og Moss i 2001.


Kasey Wehrman (Foto: Wikimedia Commons: CamW)

tirsdag 17. april 2012

Hønefoss tar Tippeligaen med storm!




Av Sindre Kolberg

Noe av det mest sjarmerende med idrett er underdogs. Om det så er småungene som spiller ball i hatt med de eldre på løkka, eller Wigan som fullt fortjent slår Manchester United; vi elsker når David ypper seg mot Goliat. Det samme kan sies når et Adeccoligalag slår seg oppover, og øyeblikkelig spiser kirsebær med de store etter et opprykk.

I 2004 var det HamKam som overrasket stort med 5. plass i sin debutsesong i Tippeligaen. I 2006 var det Stabæk som bergtok hele landet med sitt forrykende angrepsspill, mens 4-3-3 sjeldent har blitt utdøvet på en så frisk måte som Glimt gjorde det i 2008 siden Rosenborgs glansdager på 90-tallet. Fortsatt er det nærmest klin umulig å få has på Haugesund når de spiller hjemme, og i 2012 synes jeg mye tyder på at Hønefoss blir laget mange skal slite med å slå.

Tippeligaens TV-kamper i runde 9 og 10

TV-kampene for runde 9 og 10 er nå klare. Dette er oppsettet for gratis TV-kampene.

Runde 9:
16/5: Kl. 18:00: Vålerenga - Stabæk (MAX)
16/5: Kl. 20:00: Brann - Sogndal (TV2)


Runde 10:
19/5: Kl. 18:00: Hønefoss - Vålerenga (TV2 Zebra)
20/5: Kl. 20:00: Rosenborg - Odd Grenland (TV2)


16. Mai kampen: Vålerenga møter Stabæk på Ullevaal Stadion 16. mai. Kampen går direkte på MAX. Her fra Superfinalen i 2009. (Foto: Alexander Ottesen)



Fortsatt ikke skaffet deg FIFA 12? Få det til halv pris her!


Om du fortsatt ikke har falt for fristelsen og kjøpt FIFA 12, kan du nå få det med 50 % avslag hos Origin. Du betaler da drøye 220 kr. for spillet. Tilbudet varer en uke fremover, til neste tirsdag. Trykk på banneret under for å bestille og laste ned.


mandag 16. april 2012

Tippeligaen - 4 . Serierunde: Hva skjedde?


Nok en Tippeliga-runde er fullført og Tromsø står fortsatt igjen øverst på tabellen som serieleder. Selv om laget vant 3-1 over Sandnes Ulf hjemme på Alfheim, er det fortsatt mange som er usikre på laget. En imponerende første omgang ble avsluttet med en slapp og daff andre omgang. Enten gadd de ikke, eller så var de fornøyd?

lørdag 14. april 2012

Disse spissene scorer nesten aldri mål!

Som spiss på et fotballag er det en fordel at man scorer mest mulig. Fordelene med dette er at man fort blir et førstevalg på det laget man spiller på og kampene blir som regel mye morsommere for publikum. Noen spillere får allikevel sjansen om og om igjen, selv om ballen sjelden havner i nota. Dette er noen av Tippeligaens minstscorende angrepspillere!

fredag 13. april 2012

Tilbake til gamle dager: Brann - Deportivo La Coruna (2008)

I en noe svak Brann-sesong skulle allikevel bergenserne konkurrere i Europa. Så når Brann trakk Deportivo La Coruna opp av hatten var det nok ikke mange som hadde troen på videre avansement. Selv om det ikke ble avansement så hadde Bergens-laget i høyeste grad fortjent det. Erik Huseklepp og de andre røde lekte seg i perioder med spanjolene på Brann stadion.

torsdag 12. april 2012

Det store supporteroppgjøret - Kanari-Fansen mot Klanen

15. april klokken 20.00 møtes Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen. I den forbindelse skal Den Store Norske Fotballbloggen ta for seg noe som betyr like mye som kampen på banen for mange av klubbenes supportere; nemlig tribunekampen. 

onsdag 11. april 2012

Ole Gunnar Solskjær - Gunning for Glory

Se og hør hva Ole Gunnars Solskjær's tidligere lagkamerater og nåværende Manchester United-spillere forteller om hva de synes om prestasjonen han gjorde i Molde ifjor, da han tok Molde til deres aller første Tippeliga-gull. Sir Alex har også sitt og si om nordmannen. Vi blir også bedre kjent med trenerfilosofien til den gamle målkongen. Dette er en dokumentar som er på tre kvarter og alt sammen blir servert på engelsk.

En dag som Tippeligadommer

MAX Fotballfredag ble med Tippeligadommer Tom Harald Hagen på kamp under fjorårets sesong, i en kamp mellom Lillestrøm og Odd Grenland på Åråsen. Kampen inneholdt en situasjon hvor Simen Brenne fikk utdelt et omdiskutert rødt kort. Dette fikk Dag-Eilev Fagermo til å oppsøke dommergarderoben etter kampslutt. Se hvordan det gikk og se hvordan en Tippeligakamp vanligvis utarter seg for dommerne i videoen under.



Hvordan synes du dømmingen i årets sesonginnledning har vært hittil?

tirsdag 10. april 2012

Tippeligaen - 3. Serierunde: Hva skjedde?


Tippeligaen 2012 er nå for alvor igang, men det er allikevel vanskelig å si noe om hvordan den endelige tabellen vil se ut. Helt nederst befinner Stabæk seg, og skal man tro mange tabelltips før sesongen så er dette en posisjon de kan ende på. De fikk en tøff kamp mot Tromsø, da Hans Norbye avsluttet en flott TIL-kveld med 3-0 på det som fort kan bli rundens mål. Tromsø er også ligaleder med syv poeng etter 3. serierunde.


Med flagget på brystet - Dan Eggen

Verken Alf-Inge Håland eller Espen Baardsen har noensinne spilt i den øverste divisjon her til lands. De var to av seks spillere som aldri har gjort det. Her kommer den tredje. Dan Eggen begynte sin karriere i Lyn og Årvoll, som ungdomspiller. Han fortsatte så videre til Oslo-klubben Ready, før han i 1990 ble klar for BK Frem i Danmark. Før dette var Eggen et ubeskrevet blad her hjemme i Norge.


Eggen hadde egentlig ingen ambisjoner om å bli profesjonell fotballspiller da han flyttet til København, men godt spill for Frem gjorde at storklubben Brøndby la inn et bud på han. Dette var i 1993, samme år som han debuterte på A-landslaget mot Færøyene. Det var et stort sjokk for mange da "Drillo" tok han ut i VM-troppen til USA i 1994. Det ble imidlertidig ikke noe spilletid for Eggen og det skulle gå nesten tre år til neste gang vi så han med landslagsdrakta.

mandag 9. april 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Peter Ijeh

Målmaskinen Peter Ijeh startet sin fotballkarriere i hjemlandet Nigeria. Her spilte han for Nitel FC og Julius Berger FC. Så startet han sin "skandinaviske" karriere og han ble hentet til Malmö FF i 2001. I Sverige ble han umiddelbart en suksess og scoret 38 mål på 60 kamper i sine første sesonger. I 2002-sesongen ble han toppscorer i Allsvenskan med 24 mål. Det var også som Malmö-spiller han fikk sin hittil eneste landskamp for Nigeria.


Peter Ijeh (Foto: Kjetil Ree)

søndag 8. april 2012

Historien om Rosenborg Ballklub


Rosenborg Ballklub ble stiftet 19. mai 1917, da under navnet Odd. Navnet var inspirert av den nåværende fotballklubben Odd Grenland fra Skien. Klubben måtte derimot skifte navn etter å ha blitt tatt opp i NFF i 1927. Navnet falt da på Rosenborg. Se og hør historien om hvordan Norges beste fotballklubb gjennom tidene ble til under.

Våre utenlandsproffer - Kjetil Wæhler (IFK Göteborg)

Den nå erfarne landslagstopperen Kjetil Wæhler, startet karrieren sin som guttespiller i Frigg. Videre gikk han til Lyn i 1989, og ble tatt opp på A-laget i 1992. Her fikk han over 100 kamper frem mot årtusenskiftet, men i 1999 meldte han overgang til den engelske klubben Wimbledon. På denne tiden ble Wimbledon også trent av landslagstrener Egil Olsen.


Kjetil Wæhler (Foto: Kjetil Ree)

lørdag 7. april 2012

Dere tror også at Molde vinner ligaen

Den siste måneden har det rullet en avstemning her på siden, som omhandlet om hvilket lag DU tror vinner Tippeligaen. Den Store Norske Fotballbloggens tabelltips endte opp med en førsteplass til rosenes by Molde, noe de fleste også var enige i. Fredrikstad fikk noe overraskende nest flest stemmer, mye på grunn av oppslaget i Fredriksstad BladAalesund endte også på tredjeplass ifølge dere. Videre har veldig få hatt troen på Hønefoss, Sogndal, Tromsø og Stabæk. Dette er avstemnings-tabellen.

fredag 6. april 2012

Tilbake til gamle dager: Tromsø - Chelsea (1997)

Chelsea kommer aldri til å glemme deres møte med Alfheim og Tromsø i 1997. Etter en god førsteomgang hvor Tromsø tok ledelsen med 2-0, bestemte værgudene i Tromsø seg for å vise engelskmennene hvordan en fotballkamp kan utarte seg i kalde Norge.

onsdag 4. april 2012

Har Lillestrøms nyinnkjøp Luke Rodgers begynt med Nascar?

Det tror ihvertfall amerikanerne!

(Foto: F.Vera - DailyHarrison.com)

På et nettsted som omhandler både amerikansk og utenlandsk fotballstoff finner vi LSK's nysignering Luke Rodgers. I en post her står det beskrevet hvorfor han havnet i Norge, selv om egentlig New York Red Bulls var giret på å beholde han. På samme sted står det også at Rodgers har skiftet idrett og begynt med Nascar. Grunnen til dette skal være et bilde som er tatt av engelskmannen foran reklameskiltene på Åråsen stadion, og dette får altså folk til å tro at han har begynt med en ny idrett. Les posten og se bildet på ProSoccertalk NBC.

tirsdag 3. april 2012

Viasat lager Champions League-fest på ditt hjemsted - Stem frem din kommune!

Nå kan du få Champions League finalen til ditt hjemsted! Viasat Norge arrangerer fotballfest på det stedet som får flest stemmer. Viasats stemmesystem fungerer slik at også små steder kan ende opp med finalen, om alle stemmer! Din stemme gir 10.000 poeng til kommunen, men poengene deles på antall innbyggere i kommunen før de legges til i resultatlisten. Dette gjør at alle kommuner har en mulighet til å få finalen til sitt sted. Se videoen under for mer informasjon.


Innlegget er sponset av GoviralNetwork

søndag 1. april 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Douglas Sequeira

Costaricanske Douglas Sequeira startet sin fotballkarriere i hjemlandet Costa Rica, hvor han spilte sine første år i klubben Deportivo Saprissa. I 1997 ble han hentet til den nederlandske klubben Feyenoord, men fikk bare en kamp for hollenderne. Han fortsatte så karrieren i Mouscron og Karlsruhe, før han vendte tilbake til Deportivo Saprissa i år 2000. Her spilte han i fem år, før han bestemte seg for å skifte beite igjen.

Douglas Sequeira (Foto: Jarle Vines)

31. mars - De siste overgangene før transfervinduet stenger


Bekreftede overganger

Ole Söderberg (Newcastle ---> Molde)
Newcastles svenske keeper Ole Söderberg melder seg selv klar for Molde via Twitter. Les mer om overgangen på TV2 Sporten.

Fredrik Stoor (Vålerenga ---> Lillestrøm)
Lillestrøm henter Fredrik Stoor fra Vålerenga til Åråsen. Gårsdagens rykter meldte om at en ny back og en spiss skulle være klare, og dette ser da ut til å stemme. Les mer på Lillestrøms hjemmesider.

Luke Rodgers (New York Red Bulls ---> Lillestrøm)
Engelskmannen Luke Rodgers ble sent i går kveld klar for LSK og Norge. Dermed henter Lillestrøm den spissen de skulle ha på plass før seriestart. Les mer på Lillestrøms hjemmesider.

Klar for Fugla: Luke Rodgers ble Lillestrøm-spiller rett før overgangsvinduet stengte. (Foto: F.Vera - DailyHarrison.com)

Annonse