fredag 30. mars 2012

30. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Overgangsrykter


Spiss og back (Ukjent ---> Lillestrøm)
Lillestrøm har litt over et døgn på seg på å hente de to siste spillerne de sier de skal ha. LSK fikk nettopp et bud på Espen Børufsen avslått av Start, men skal allikevel være interessert i og hente før overgangsvinduet stenger. Dette melder VG.


Bekreftede overganger


Mohammed Abu (Eintracht Frankfurt ---> Strømsgodset)
Mohammed Abu skal allerede være klar for Strømsgodset og Drammen igjen. Abu fikk aldri tillit i Tyskland og vender nå altså tilbake til Norge. Les mer hos VG.


Mande Sayoba (Elfenbenskysten ---> Stabæk)
Stabæk har hentet en reservekeeper i ivorianske Mande Sayoba. Les mer hos Nettavisen.


Didrik Fløtre (Aalesund ---> Kristiansund) (Lån)
Aalesund melder at de ikke kommer til å hente noen flere spillere før overgangsvinduet stenger, og sender samtidig Didrik Fløtre på lån til Kristiansund. Les dette hos Aftenposten.


Emeh Godwill (Assyriska ---> Ranheim)
Ranheim har signert den nigerianske spissen Emeh Godwill fra svenske Assyriska. Aftenposten melder dette idag.

Annonse

G-18 og G-19 landslagstroppene tatt ut idag


Trond Nordstein og Øivind Nilsen tok idag ut sine respektive tropper for G-18 og G-19 landslaget. G-18 landslaget skal møte Japan, Polen og Tsjekkia i Slovakia cup, mens G-19 landslaget møter Ukraina til dyst i Kiev. Kampen mot Ukraina går av stabelen den 25. april. Se hvilke spillere som ble tatt ut i troppene under!

Om det norske landslaget kom fra Brasil

Hvordan ville landslags-uttaket sett ut om de norske spillerne bar brasilianske kallenavn? Svaret finner du her!

onsdag 28. mars 2012

tirsdag 27. mars 2012

27. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Ikke tilfeldig at Odd Grenland taper og Tromsø tar poeng

Mange syntes Odd sitt hjemmetap mot Sogndal kom som en bombe. Dette er egentlig ikke tilfeldig. Se at statistikken taler for Odd-tap og Tromsø-poeng i første serierunde.

Seksten lag scoret like få mål i 2010, som i årets første runde

Selv om første serierunde i Tippeligaen 2012 hadde kamper hvor det ble scoret opp til fire mål, var det også mange som endte uten nettsus. Statistikken viser at det ble scoret like få mål i år, som i 2010, da det ble scoret 19 mål. Vi har tatt med målene som ble registrert i første serierunde for de siste åtte årene i Tippeligaen.

mandag 26. mars 2012

26. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Overgangsrykter


Ny keeper? (Ukjent ---> Brann)
Brann jakter en ny keeper etter skade på Piotr Leciejewski. Håkon Opdal nevnes som en erstatter, uten at noen i Brann vil kommentere det. Les mer hos Aftenbladet.

Annonse fra Tradedoubler

Tippeligaen: Serierunde 1 - Wikheim, Furebotn og Aanestad med rundens mål


Etter mye venting og forventninger kom omsider Tippeligasesongen 2012 igang. At Sogndal skulle være serieleder etter første serierunde, var det nok ikke mange som hadde regnet med, men deres nedsabling av Odd Grenland med 4-0 på Skagerak Arena sørget for det. Imponerende var også begge de to nyopprykkede lagene, da både Sandnes Ulf og Hønefoss tok poeng mot antatt sterkere motstand i Viking og Lillestrøm. Ellers viser både Rosenborg og Molde at de høyst sannsynlig vil befinne seg i toppen i år også, etter seire mot Brann og Strømsgodset. Ellers er det veldig gledelig og se at nyinnhentede spisser scorer i bøtter og spann. Både Zdenik Ondrasek, Henri Anier, Gilles Ondo og Martin Pusic scoret for sin nye klubb i sin første seriekamp. Her er en liten oversikt over hva som skjedde i første serierunde.

lørdag 24. mars 2012

24. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


De glemte Tippeligaspillerne - Tommy Bergersen

Den gamle Tippeligaspilleren Tommy Bergersen startet karrieren sin i Bossmo & Ytteren, litt nord for hjemstedet Mo i Rana. Videre gikk ferden til Stålkameratene, før han i 1992 debuterte for Bryne. Etter 14 mål på 12 kamper på Jæren satte han kursen mot Oslo og klubben Lyn. Han ble her i et år før han tok steget opp i Tippeligaen, da Viking kom på banen med et tilbud.


Tommy Bergersen (Foto: Rune Sattler)

torsdag 22. mars 2012

22. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Vålerenga-spillere viser ferdigheter

Vålerenga-spillerne Harmeet Singh og Abdurahim Laajab viser sine trikse og dribleferdigheter i forbindelse med en reklamefilm for Adidas. Spillerne tester Adidas' fotballsko Adizero F50, som også er skoen Lionel Messi bruker. Niklas Brajic fra Adidas Norge, forteller at de utfører målinger i forbindelse med testing av denne typen sko og utfører også målinger på de to VIF-spillerne, såvel som på Messi.
- De har et lite stykke igjen til Messi, men de kan sikkert komme dit, forteller han.

Nå kan du også ta opp kampen med Messi, Singh, Laajab og alle de andre. Se videoen under og delta i konkurransen til Adidas.


tirsdag 20. mars 2012

20. mars - Siste dagers overganger og overgangsrykter


Bekreftede overganger

Nicolay Solberg (Lillestrøm ---> Sarpsborg 08) (Lån)
Nicolay Solberg lånes ut fra LSK til Sarpsborg 08 neste sesong. Unggutten hadde tirsdag sin første trening i Østfold. Bekreftelse på LSK.no.

Tijan Jaiteh (Free Agent ---> Sandefjord)
Den tidligere Brann-spillerene Tijan Jaiteh er igjen klar for norsk fotball. Denne gangen er det Sandefjord. Spilleren fra Gambia har vært klubbløs en periode, etter å ha vært i danske Randers. Les mer på Sandefjords hjemmesider.

Benjamin Dahl Hagen (Vålerenga ---> Fredrikstad) (Lån)
Den tidligere Follo-spilleren Benjamin Dahl Hagen ble i helgen enig om en utlånsavtale med Fredrikstad. Dahl Hagen debuterte for FFK allerede søndag, i en treningskamp mot klubben han nettopp var blitt lånt ut av, Vålerenga. Les mer på Fredrikstads hjemmesider.

Martin Pusic (Free Agent ---> Vålerenga)
Vålerenga har signert østerriker Martin Pusic. Han var en periode i Hull før han i januar ble fristilt fra kontrakten. Pusic står med en U-20 kamp for Østerrike og har mye erfaring fra spill i Østerrike's liga. Les mer på Vålerengas nettsider.

Til VIF: Østerrikeren Martin Pusic er klar for VIF. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)

Overgangsrykter

Vadim Demidov (Real Sociedad ---> Vålerenga)
TV2 meldte i går kveld om at Vadim Demidov kan være interessert i en retur til Norge. I det tilfelle er det Vålerenga som er mest aktuelt. Les mer hos TV2 Sporten.


Også til VIF?: Vadim Demidov er interessert i en retur til Norge. (Foto: Jarle Vines)


Fredrik Stoor (Vålerenga ---> Lillestrøm)
Lillestrøm er interessert i og hente Vålerengas svenske back Fredrik Stoor.
- Vi har hatt en dialog med Vålerenga uten at noe er bestemt, sier Lillestrøms sporsdirektør Torgeir Bjarmann til Romerikes Blad.

Vekk fra VIF?: Fredrik Stoor er på Lillestrøms ønskeliste. (Foto: Wikimedia Commons: Helt)

fredag 16. mars 2012

16. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Overgangsrykter


Giourkas Seitaridis (Panathinaikos ---> Vålerenga)
Det har vært snakket mye om Hellas veteran Giourkas Seitaridis og en overgang til VIF idag. Ryktene kommer for det meste fra Twitter og det spørs hvor mye hold det er i disse ryktene. Om det skulle skje vil det uansett være en fantastisk signering av Vålerenga. Det som det ihvertfall er noe hold i, er at Vålerenga skal spe på med ihvertfall 2-3 spillere til. Det sier VIF-manager Martin Andresen til Nettavisen idag.


Bekreftede overganger


Boti Goa (Rosenborg ---> Free Agent)
Boti Goas kontrakt med Rosenborg ble opphørt fredag og ivorianeren er nå ikke lenger RBK-spiller.
- Vi er enige om å avslutte kontrakten og Boti står nå fritt til å finne seg en ny klubb, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun til RBK's nettsider.


Zdenek Ondrasek (Ceske Budejovice ---> Tromsø)
Tromsø har inngått en leieavtale med opsjon på kjøp, for tsjekkeren Zdenek Ondrasek. Ondrasek er spiss og har 3 kamper for det Tsjekkiske U-21 landslaget. Les mer på Tromsøs hjemmesider.

 

Futsallandslaget møter Ungarn i morgen


Norges futsallandslag møter Ungarn til treningskamp imorgen og møter de igjen til ny treningskamp på mandag. Begge kampene blir spilt på ungarsk grunn. Kampene er en viktig del av oppladningen til VM-playoffkampene mot Italia i slutten av mars og i begynnelsen av april. Landslagsjef Esten O. Sæther tok ut følgende tropp forrige uke.

Norges tropp:
Magnar Nordtun - Nidaros Futsal
Kenneth Rakvaag - Vegakameratene
Thomas Sæther - KFUM Oslo
Erlend Skaga - KFUM Oslo
Tresor Egholm - KFUM Oslo
Thomas Klaussen - Vegakameratene
Cato Valøy - KFUM Oslo
Esben Rashid - Holmlia SK
Magnus Garden - Horten Futsal
Christopher Moen - Vegakameratene
Marius Brevig - KFUM Oslo
Jan Are Klaussen - Vegakameratene
Håkon Haga - KFUM Oslo


Les mer om futsalllandslaget på Fotball.no.

Med flagget på brystet - Espen Baardsen

Alf-Inge Håland var en av seks norske fotballspillere som aldri hadde spilt i Norges Eliteserie. Espen Baardsen er en annen av disse seks. Faktisk har han aldri spilt eller bodd i Norge i det hele tatt. Han var opprinnelig med i planene til USA og fikk også U-18 kamper som amerikaner. Han byttet nasjonalitet til norsk etter de først U-kampene i USA, grunnet dobbel nasjonalitet. Baardsen er født og oppvokst i USA og havnet i den engelske Premier League-klubben Tottenham Hotspur mens han fortsatt var tenåring. Det var også som Tottenham-spiller at han først ble kalt opp til den norske A-landslagstroppen.

Baardsen startet karrieren sin i den nærliggende klubben San Fransisco United All Blacks. Etter å ha blitt hentet til Tottenham fikk han for første gang spille på Drillos' i en kvalifiseringskamp mot Latvia i 1998. Han var også med i troppen til VM i Frankrike i 1998, men da som tredjekeeper. Før dette hadde han imponert på Norge U-21 landslag, og fikk etterhvert over 20 kamper for det noe yngre Norge. Her vant han også en bronsemedalje med Norge, da de greide en tredjeplass i U-21 EM i Romania. Han ble også kåret til turneringens beste keeper og mange spådde en lysende karriere for norsk-amerikaneren. I Januar 2000 spilte han derimot sin siste landskamp mot Island. Det ble med 4 landskamper for Baardsen, da han ikke ble satset på lenger. På klubbsiden meldte han derimot overgang til Watford i år 2000, og han spilte en rekke kamper for Watfords førstelag frem til 2002. Da ble han lånt ut til Everton, grunnet solid konkurranse på keeperplassen i Watford. Her ble det bare en kamp før Espen Baardsen likeså greit la skoene på hylla i 2003. Han var da 27 år gammel og mente at motivasjonen ikke var der for å fortsette med fotball. Baardsen bor nå i London og er partner i fondet Eclectica. Han har også vært jevnlig brukt som gjestekommentator i TV-kanalen CNBC Europe, hvor han tar seg av markedsspørsmål.

Fakta
Navn: Espen Baardsen
Født: 07.12.1977, San Rafael, USA
Høyde: 196 cm
Posisjon: Keeper
Klubber: San Fransisco United All Blacks, Tottenham Hotspur, Watford, Everton
A-landskamper/mål: 4/0
Landslagskarriere: 1998 - 2000



Siste fra spalten "Med flagget på brystet"

torsdag 15. mars 2012

15. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Bekreftede overganger

Espen Nystuen (Sandefjord ---> Lillestrøm)
Nok en bekreftelse på at Espen Nystuen nå er Lillestrøm-spiller finner du på LSK.no.
- Målet er å bli en viktig brikke i klubbens forsvar, sier Nystuen til Lillestrøm hjemmesider.

Rune Ertsås (Vejle ---> Alta)
Tidligere Molde-spiller Rune Ertsås vender hjem fra Danmark og har valgt Alta som sin nye arbeidsgiver. Han var også i søkelyset til klubber som Mjøndalen, Hødd og Ranheim.
- Jeg håper på å være på plass i Alta så tidlig som mulig neste uke, sier Ertsås til Trønder-Avisa.

Lukasz Jarosinski (MKS Kluczbork ---> Alta)
Alta har også anskaffet seg en polsk keeper i Lukasz Jarosinski. Kontrakten ble signert nå ikveld og den nye keeperen er nå klar for seriestart. Les mer på AltaIF.no.


Våre nåværende Tippeligaspillere - Bojan Zajic (Vålerenga)

Bojan Zajic kommer fra Serbia og ble Vålerenga-spiller så langt tilbake som i 2007. Før den tid spilte han på Napredak Krusevac, en klubb som kommer fra hans hjemby Krusevac i Serbia. I 2001 meldte han derimot overgang til FK Obilic. Det var også i denne klubben at han fikk sin første landskamp for Serbias A-lag. Det skjedde i 2004, under en kamp mot Slovakia i Kirin Cup i Japan. Serbia vant 2-0 og Zajic viste seg fra sin beste side, men grunnet stor konkurranse på det Serbiske landslaget skulle det gå lenge til neste gang han fikk ta på seg landslagsdrakta igjen.


Bojan Zajic (Foto: Anders Grydeland/ www.grydis.no)


Etter 109 kamper og 10 mål for FK Obilic, ble han i slutten av 2005 klar for BASK Beograd. Etter å ha fullført andre halvdel av sesongen her, ble han klar for FK Partizan. Her spilte han meget bra over lengre tid og etterhvert ble Vålerenga interessert i serberen. Han ble hentet til Oslo i 2007, på noe som i utgangspunktet skulle være et lån. Zajic ble etterhvert tilbudt en kontrakt om å spille fast for klubben, noe han ikke takket nei til. Midtbanespilleren ble raskt en publikumsfavoritt på Ullevaal og viste også scoringsteft såvel som slepen teknikk og veldig gode dribleferdigheter. Den 14. desember 2008 ble Zajic kalt opp til landslaget igjen, hele fire år etter debuten. Denne gangen var motstanderen Polen i en treningskamp i Kypros. Også denne gangen gjorde han et godt inntrykk, men konkurransen på landslaget hadde ikke blitt mindre denne gangen og siden har han ikke vært i noen landslagsdiskusjon. Bojan Zajic er nå et av Vålerengas førstevalg på midten og vil helt sikkert bli toneangivende også denne sesongen.


Zajic svever: Bojan Zajic er også en solid hodespiller. Her fra en kamp mot Start ifjor. (Foto: Anders Grydeland/ www.grydis.no)


Bojan Zajic leker seg og scorer mot Stabæk.


Fakta
Navn: Bojan Zajic
Født: 17.06.1980, Krusevac, Serbia
Høyde: 186 cm
Posisjon: Sentral midtbane, Offensiv midtbane
Tidligere Klubber: Napredak Krusevac, FK Obilic, BASK Beograd, FK Partizan
Nåværende klubb: Vålerenga
Ligakamper i nåværende klubb: 98
Ligamål i nåværende klubb: 21
A-landskamper/mål: 2/0


Siste fra spalten "Våre nåværende Tippeligaspillere"
Våre nåværende Tippeligaspillere - Bojan Zajic (Vålerenga)
Våre nåværende Tippeligaspillere - Davy Claue Angan (Molde) 
Våre nåværende Tippeligaspillere - Jone Samuelsen (Odd Grenland)

Hvordan ser ditt Tippeligatips ut ?



Etter noen uker med synsing og vurdering endte Den Store Norske Fotballbloggen opp med tabellen du finner under. Hvordan ser ditt Tippeligatips ut? Hva er rett/feil med vårt tips? Tar Molde gullet igjen, som vi tror, eller er det et annet lag som kommer til å ende øverst når sesongen er over? Rykker Fredrikstad rett ned i Adeccoligaen, etter alle problemene som har vært i klubben før seriestart, eller kommer de mye høyere opp på tabellen? Skriv gjerne inn ditt tabelltips i kommentarfeltet under.


Bronse til VIF?: Fegor Ogude, Kristofer Hæstad og de andre Vålerenga-spillerne havnet på tredjeplass i vårt tabelltips. (Foto: Anders Grydeland/ www.grydis.no)


Kvalikplass?: Eirik Bakke og Sogndal må ut i kvalifisering neste år, i følget tabelltipset vårt. (Foto: Anders Grydeland/ www.grydis.no)


Seriegull i år også?: Molde og Mattias Moström spås å ta den øverste plasseringen på årets tabelltips. (Foto: Øistein Gjøvik)


Mot nedrykk?: Fredrikstads nykommer Jon Knudsen kan få en tøff sesong om det går som vi tror. (Foto: Kjetil Ree)


Tippeligatipset 2012

16. Fredrikstad - 24

PS! Tabelltips for Adeccoligaen er snart underveis.

Norge G-18 landslagstroppen mot Serbia er tatt ut


Norge G-18's landslagssjef Øivind Nilsen har tatt ut følgende spillere til de to privatlandskampene mot Serbia den 27. og den 29. mars. Uttaket ble kjent i går kveld.

Øystein Øvretveit (Brann)
Anders Gundersen (Pors Grenland)
Kristoffer Haraldseid (Haugesund)
Thomas Grøgaard (Odd Grenland)
Jonas Grønner (Brann)
Jacob Glesnes (Fyllingsdalen)
Kjetil Skogen Kalve (Brann)
Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset)
Ohi Omoijuanfo (Lillestrøm)
Ole Kristian Selnæs (Rosenborg)
Veton Berisha (Viking)
Jonas Høylo Fundingsrud (Tromsø)
Kristoffer Haugen (Viking)
Mathias Fredriksen (Odd Grenland)
Lars Kallevik (Fyllingsdalen)
Marius Lundemo (Bærum)
Joachim Osvold (Lillestrøm)

En spiller skal bli tatt ut senere, i følge Fotball.no

onsdag 14. mars 2012

14. mars - Dagens overganger og overgangsrykter



Bekreftede overganger


Ole Jørgen Halvorsen (Sogndal ---> Fredrikstad)
Sogndal-spiller Ole Jørgen Halvorsen har nå signert en kontrakt med Fredrikstad. Halvorsen blir bundet til Fredrikstad i 4 år. Han har tidligere spilt for Sarpsborg 08, Notodden og Borg fotball og stammer opprinnelig fra Sarpsborg. Les mer på Fredrikstads hjemmesider.


Går til Fredrikstad: Ole Jørgen Halvorsen blir FFK-spiller. (Foto: Jarle Vines) 


Kenneth Høie (Free Agent ---> Elfsborg)
Den tidligere Start-keeperen Kenneth Høie har signert en kontrakt med den svenske Allsvenskan-klubben Elfsborg. Kontrakten strekker seg frem til EM-pausen i den svenske ligaen. Det betyr at Høie skal spille under tidligere Stabæk trenere Jörgen Lennartson. Les mer på Elfsborgs hjemmesider.

Til Sverige: Kenneth Høie blir Elfsborg spiller i drøye tre måneder. (Foto: Lars Røed Hansen)

Våre utenlandsproffer - Alexander Ødegaard (FC Metz)

Alexander Ødegaard spilte sine første fotballkamper på laget til Førde. Herifra var veien kort til Sogndals A-lag i 1999. Sogndal spilte på denne tiden i første divisjon, men etter opprykket i 2001, tok det ikke lang tid før hele Norge fikk øynene opp for Ødegaard og hans dribleferdigheter. Han var en av Sogndal-lagets beste spillere i en periode som Sogndal var et middels Tippeliga-lag. Når laget fra saftbygda rykket ned i 2004, ble Ødegaard raskt snappet opp av Rosenborg.


Alexander Ødegaard (Foto: Jarle Vines)

Den siste sesongen i Sogndal scoret Ødegaard 15 mål for klubben og ble i tillegg tildelt den gjeve Kniksen-prisen. Landslagsdebuten kom også på tampen av Sogndal-karrieren. Hans første landslagsmål var også minneverdig og kom i en landskamp mot Slovenia, en kamp Norge vant 3-0.  Ødegaard ankom Trondheim og Rosenborg i 2005, men oppholdet her skulle ikke var lenge. Etter 17 kamper og 4 mål i 2005-sesongen, ble driblevingen klar for Viking i 2006. Her ble han en sentral bidragsyter de neste årene, selv om mange mente at nivået på Ødegaard hadde blitt svekket, fra han engang var et stort talent i Sogndal. Etter over 100 kamper for siddisene ble han i 2011 klar for den franske Ligue 2-klubben FC Metz. Overgangen til Frankrike har langt fra vært noe eksepsjonelt for Ødegaard og han har på en og en halv sesong bare spilt 13 kamper for A-laget. Kun en nettkjenning har også blitt registrert i liga-sammenheng. I hans første sesong for Metz var klubben nære på å rykke ned, da de ble nr. 17 i fjorårets Ligue 2, en plass unna nedrykk. Årets sesong er heller ikke sikret for Metz, da de ligger på 14. plass, kun 2 poeng over sikker plass. Alexander Ødegaards utenlandsopphold har gått for seg uten de store overskriftene, og det er ikke umulig at vi snart ser han tilbake i Tippeligaen igjen. 


I Viking drakt: Alexander Ødegaard som Viking-spiller, tidligere i karrieren. (Foto: Jarle Vines)


Fakta
Navn: Alexander Ødegaard
Født: 13.09.1980, Voss, Hordaland
Høyde: 180 cm
Posisjon: Ving, Kant
Utenlandsopphold: Metz (Frankrike)
Kamper i nåværende klubb: 13
Mål i nåværende klubb: 1 
A-landskamper/mål: 4/1


Siste fra spalten "Våre utenlandsproffer"
Våre utenlandsproffer - Alexander Ødegaard (FC Metz)
Våre utenlandsproffer - Erik Tønne (York City)
Våre utenlandsproffer - Pa-Modou Kah (Qatar SC)
Våre utenlandsproffer - Ragnvald Soma (Rapid Wien)

tirsdag 13. mars 2012

13. mars - Dagens overganger og overgangsrykter


Bekreftede overganger


Enar Jääger (Free Agent ---> Aalesund)
Estlenderen Enar Jääger er klar for Aalesund for tredje gang i sin karriere. Spiller og klubb ble enige tirsdag kveld og Estlenderen er nå AaFK-spiller igjen. Jääger har vært på prøvespill i blant annet Leeds United, Glasgow Rangers og Crystal Palace, men uten å få kontrakt. Les mer hos Sunnmørsposten.


Tilbake i Aalesund: Enar Jääger vender nesa mot Norge og Tippeligaen igjen. (Foto: Wikimedia Commons: Soccer.ru)


Overgangsrykter


Gudmundur Kristjansson (Breidablik ---> Start)
Start har hentet inn islendingen Gudmundur Kristjansson på prøvespill. Spilleren står med 4 landskamper for Islands A-landslag og kan bekle posisjoner både på midtbanen og i forsvaret. Kristjansson spilte mot Rosenborg ifjor, da hans nåværende klubb Breidablik møtte trønderne i Champions League kvalifisering. Les mer hos Fædrelandsvennen.


Overganger i Lavere Divisjoner


Runar Berg (Free Agent ---> Junkeren)
Runar Berg gjør comeback i 3. Divisjons-klubben Junkeren. Berg la karrieren på hylla etter en kamp mot Sandnes Ulf i 2010. Nå er han altså tilbake på fotballbanen igjen.
- Jeg har tenkt på dette lenge. Jeg har savnet det å spille fotball, sa Berg selv til Avisa Nordland tidligere ikveld.

Comeback: Runar Berg gjør comeback i 3. Divisjon for Junkeren. (Foto: Lars Røed Hansen)

De glemte Tippeligaspillerne - Christian Wilhelmsson

Christian "Chippen" Wilhelmsson startet karrieren sin i ungdomsavdelingen til Mjällby AIF. Han fikk senere også spille for A-laget, i perioden 1997 - 2000. Det var her norske Stabæk kom inn i bildet, og Wilhelmsson ble hentet til Tippeligaen i år 2000. Svensken ble raskt en hit på Nadderud, mye på grunn av hans fantastiske teknikk og dribleferdigheter. Han hadde evnen til å gjøre ting med ballen, som andre spillere i Tippeligaen bare kunne drømme om.


Christian Wilhelmsson (Foto: Flickr: Doha Stadium Plus)

Det var også mens "Chippen" var i Stabæk, at han fikk sin første landskamp for Sverige. Han debuterte i en landskamp mot Færøyene, den 31. januar 2001. Under sommervinduet i Tippeligaen 2003 ble Wilhelmsson klar for den belgiske eliteserieklubben Anderlecht. Her spilte han nesten 100 kamper og etter tre sesonger gikk turen videre til fransk liga. Her var det Nantes som skulle bli hans neste klubb. Svensken ble aldri noen stor suksess i Frankrike og ble i 2007-sesongen lånt ut til italienske Roma. Senere det neste året, var han også på lån i engelske Bolton og det spanske Primera Division laget Deportivo La Coruna. Etter 2008-sesongen var Wilhelmsson fortsatt Nantes spiller, men meldte så overgang til Al-Hilal FC, en klubb som holder til i Saudi Arabia. Dette var overraskende for mange, selv om kontrakten Wilhelmsson ble tildelt inneholdt en pen sum med penger i svenskens favør. Den siste sesongen var Wilhelmsson utlånt til Al Ahli SC, en klubb som holder til i Qatar. Der spilte Wilhelmsson kamper mot blant andre vår egen Pa-Modou Kah, i den qatarske ligaen. Nå er Wilhelmsson tilbake i Saudi-Arabia og spiller igjen for Al-Hilal FC. 


Wilhelmsson scorer mål mot Moss i Tippeligaen, etter en lang løpetur fra egen banehalvdel. Dette var i 2001-sesongen. 


Fakta
Navn: Christian Wilhelmsson
Nasjonalitet: Svensk
Født: 08.12.1979, Malmö, Sverige
Høyde: 177 cm
Posisjon: Ving, Kant
Tippeligaklubber: Stabæk
TL kamper: 84
TL mål: 25 
A-landskamper/mål: 72/8


Siste fra spalten "De glemte Tippeligaspillerne"
De glemte Tippeligaspillerne - Christian Wilhelmsson
De glemte Tippeligaspillerne - Rob Friend
De glemte Tippeligaspillerne - Andrè Schei Lindbæk
De glemte Tippeligaspillerne - Tomas Razanauskas
De glemte Tippeligaspillerne - Rikhardur Dadason

mandag 12. mars 2012

12. mars - Dagens overgangsrykter


Dagens overgangsrykter


Tramaine Stewart (Portmore United ---> Aalesund)
Nok en Jamaicaner kan snart være klar for Aalesund. Denne uken har den 24-årige spissen Tramaine Stewart vært på prøvespill på laget som tok cupgull sist sesong. Aalesunds trener Kjetil Rekdal har vært imponert av det han har sett.
- Han er veldig hurtig og i tillegg ser teknikken ut til å være bra, sa Rekdal til Sunnmørsposten tidligere idag.


Elias Nonso Lala (Enugu Rangers ---> Hødd)
Nigerianske Elias Nonso Lala er for tiden på prøvespill i Hødd. Han fikk debuten sin i en kamp mot Ham-Kam på La Manga i går. En kamp som endte 2-2.
- Lysta til å signere han er ikke mindre etter denne kampen, sa Hødds trener Lars Arne Nilsen til Sunnmørsposten.

 

Tippeligatipset - 1. plass: Molde

Fjorårets plassering: 1. plass i Tippeligaen




Molde-laget er godt rustet i forhold til fjorårets gullsesong, da de har fått beholde sine beste menn og i tillegg hentet solide defensive forsterkninger. På midtbanen har de også forbedret seg. Etter Ole Gunnar Solskjær's trenerdebut ifjor, viste Molde seg frem på en imponerende måte igjennom hele sesongen. Stabilitet og god bredde i stallen var stikkord her. Bredden i stallen er også noe av det viktigste for Molde, når en ny sesong nå snart er underveis. Vi tror Molde tar gullet også i år, selv om det blir jevnt helt inn mot siste serierunde. Molde tar førsteplassen i Den Store Norske Fotballbloggens Tippeligatips.


Fremadstormende trener: Ole Gunnar Solskjær viste ifjor at han har noe og bidra med i "trenerbusinessen". (Foto: Tor Atle Kleven)


Spillerstallen:
Trener:
Ole Gunnar Solskjær


Vurdering: Mange mente at jobben som hovedtrener i en Tippeliga-klubb kom til å bli for stor for Ole Gunnar Solskjær. Han har selv nå gjort alle tipsene til skamme og hentet ifjor gullet hjem til rosenes by. Vi tror det er mye mer i vente fra Solskjær og Molde, og at han nå skal være med å forme en fotballstorhet i norsk sammenheng. Solskjær gjør som mange engelske lag, og velger å ha en stor stall med mange forskjellige spillertyper. Vi tror på nok en gullsesong under den gamle United-spillerens ledelse.
Karakter: 9/10


Keepere:
1. Espen Bugge Pettersen
26. Elias Valderhaug


Vurdering: Har mistet tredjekeeper Knut Dørum Lillebakk, som har valgt å fortsette karrieren i Mysen IF i Østfold. Står da igjen med en av våre landslagskeepere i Espen Bugge Pettersen, som holder høyt nivå i Tippeliga-sammenheng. Har også et stort talent i Elias Valderhaug, som også kan komme inn å gjøre gode kamper.
Karakter: 8/10


Forsvar:
2. Kristoffer Paulsen Vatshaug
3. Børre Steenslid
NY! 4. Even Hovland
5. Vegard Forren
18. Magne Simonsen
23. Knut Olav Rindarøy
NY! 35. Victor Johansen


Vurdering: Talentfulle Krister Wemberg har gått på utlån til Bodø/Glimt ut sesongen. Inn har derimot Victor Johansen kommet fra Vålerenga, og han skal besitte stort talent. Even Hovland har nå også fått gå til en toppklubb. Han blir en viktig spiller i midtforsvaret til Molde og vil høyst sannsynlig danne et stopperpar sammen med Vegard Forren. Det blir isåfall et veldig solid midtstopperpar. Børre Steenslid kan også kastes inn her. På backene har de Knut Olav Rindarøy og Magne Simonsen, i tillegg til Kristoffer Paulsen Vatshaug. Joshua Gatt spilte også store deler av sesongen på backplass for Molde ifjor, så bakerst er de godt rustet.
Karakter: 9/10


Midtbane:
6. Daniel Berg Hestad
7. Magnus Wolff Eikrem
9. Mattias Moström
10. Magne Hoseth
13. Pål Erik Ulvestad
NY! 14. Martin Linnes
15. Magnus Stamnestrø
NY! 17. Emmanuel Ekpo
30. Zlatko Tripic
32. Abdou Karim Camara


Vurdering: Har en rekke spillere og velge imellom da midtbanen inneholder hele 10 navn. Molde har også kvittet seg med noen spillere. Thomas Holm har gått til Fredrikstad, Senegaleseren Mamadou Gando Ba har forsvunnet og Makthar Thioune har gått på utlån til Karlsruhe i Tyskland. Står fortsatt igjen med mange store navn. Daniel Berg Hestad, Magnus Wolf Eikrem og Magne Hoseth for å nevne noen. Disse bør være selvskrevne på dette Molde-laget og ville høyst sannsynlig vært det i en hvilken som helst annen klubb også. Nye for året er Martin Linnes, som kommer fra Kongsvinger, og en Nigerianer ved navn Emmanuel Ekpo. Ekpo kommer fra spill i Major League Soccer i USA. Han har også fått prøvd seg på Nigerias A-landslag og blir en spiller å se opp for dette året.
Karakter: 9/10


Angrep:
11. Jo Inge Berget
19. Vini Dantas
20. Davy Claude Angan
22. Joshua Gatt
27. Daniel Chima Chukwu
29. Simon Markeng


Vurdering: En lagdel som står uforandret foran sesongen, selv om ryktene har vært mange om en ny spiss inn. Davy Claude Angan tok et stort steg i riktig retning ifjor, da man kunne se at spissen fra Elfenbenskysten hadde trent avslutningsteknikk. Flere av scoringene han vartet opp med var direkte vakre og han endte sesongen til slutt med 9 mål. Jo Inge Berget kom ikke ordentlig igang ifjor, men talentet er der i tillegg til forutsetningene. Vi tror Berget kommer igang skikkelig i år, og at han blir en av dem som skal score målene for Molde. I tillegg har Molde brasilianeren Vini Dantas og Nigerianeren Daniel Chima Chukwu.
Karakter: 8/10


Sammenlagt vurdering: Molde var et av fjorårets mest spennende og morsomme lag, da flere spillere som var ukjente før sesongstart, viste at de også kunne spille fotball. Romsdalingene er også et av de lagene som er best rustet med tanke på skader. Backup-spillerne holder også et bra nivå og det er flere posisjoner på laget som det vil bli kniving om å få spille fast på. Ole Gunnar Solskjær har vært med på å skape et topplag ut av Molde og vi spår at laget fortsetter i samme spor. Molde tar seriegull også i 2012! Molde tar imot Strømsgodset til serieåpning på Aker stadion. Dette skjer allerede Fredag 23. mars, i en tjuvstart på Tippeliga-sesongen 2012.
Sluttkarakter: 44/50


Slo igjennom ifjor: Magnus Wolff Eikrem vendte tilbake fra Manchester United og fikk tillit på midtbanen fra første sekund. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)


Scorer mer i år?: Jo Inge Berget endte sesongen ifjor med to nettkjenninger på 10 kamper. I år blir det fler spår vi. (Foto: Wikimedia Commons: Steindy)



Tippeligatipset 2012