mandag 5. mars 2012

De glemte Tippeligaspillerne - Rob Friend

Rob Friend prøvde mange idretter som tenåring og disse inkluderte både volleyball, tennis, hockey og rugby. Når han så ble 17 år, bestemte han seg for å konsentrere seg om fotball. Det kan ha vært en meget lur avgjørelse. Han mente i ettertid at han burde ha konsentrert seg om fotball tidligere, fordi utviklingen hans ville ha nådd et høyere punkt når han først slo igjennom. 


Rob Friend (Foto: Viersche Jong)


Friend startet ungdomskarrieren sin i Western Michigan Broncos og fortsatte videre til UC Santa Barbara Gauchos. En overgang til MLS og Chicago Fire var egentlig det neste på planen, men Friend syntes spill i Norge fristet mer. Dermed ble han hentet til Østfold. Moss signerte Friend i 2003, sammen med landsmann og senere Tromsø-spiller Patrice Bernier. Den høyreiste spissen imponerte såpass her at Molde ble interessert og hentet han til Tippeligaen i 2004. Her spilte han i to sesonger og var blant annet med på å sikre cupgull til rosenes by i 2005. I 2006 ble Friend solgt videre, etter 14 mål på 40 kamper i Tippeligaen. Neste stopp var den nederlandske klubben Heerenveen. Videre fulgte så et utlån til Heracles i samme liga, før han i 2007 ble solgt til Borussia Mönchengladbach i 2. Bundesliga. Her var Friend med på et opprykk før han så ble solgt ned til 2. Bundesliga igjen. Først til Hertha Berlin i 2010 og foran 2011-sesongen til Eintracht Frankfurt. Her spiller han i år sammen med fjorårets overraskelse i Strømsgodset-drakta, Mohammed Abu, som er på utlån fra Manchester City. Stabæks leiesoldat Ricardo Clark spiller også i denne klubben. Friend har også vært en gjenganger på det kanadiske landslaget og har fått 32 kamper med flagget på brystet, og i tillegg to mål.


Kanadisk gjenganger: Rob Friend har også gjort seg kjent på Canadas landslag. Her ifra en kamp mot Peru. (Foto: Wikimedia Commons: Tfcfan10)


Fakta
Navn: Rob Friend 
Nasjonalitet: Kanadisk
Født: 23.01.1981, Rosetown, Canada
Høyde: 195 cm
Posisjon: Angrep
Tippeligaklubber: Molde
TL kamper: 40
TL mål: 14 
A-landskamper/mål: 32/2Friend spilte også to sesonger for Moss i Adeccoligaen.


Siste fra spalten "De glemte Tippeligaspillerne"
De glemte Tippeligaspillerne - Rob Friend
De glemte Tippeligaspillerne - Andrè Schei Lindbæk
De glemte Tippeligaspillerne - Tomas Razanauskas
De glemte Tippeligaspillerne - Rikhardur Dadason
De glemte Tippeligaspillerne - Mamadou Diallo


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar