tirsdag 11. oktober 2011

Tidenes mest mislykkede Tippeligaspillere (Uke 41)


Romanus Orjinta skulle bli den neste store spilleren iTippeligaen da han kom til Lillestrøm i 2004. Spilleren kunne skimte med åblant annet ha vunnet Afrikansk Champions League og i tillegg vært med Nigeriai Afrikamesterskapet. Det er fortsatt ikke helt klart hva som skjedde med denneovergangen, men spekulasjonene har vært store om det var broren hans som dukketopp, for denne spilleren kunne så vidt sparke en ball.



LSK så denne spilleren brilliere og være en av de bestespillerne og i tillegg kaptein på Enyimba International, laget som vant Afrikasutgave Champions League. Når han så dukket opp på Åråsen begynte ryktene og gå.Frank Grønlund og resten av Lillestrøm’s styre og trenere kjente han rett ogslett ikke igjen og begynte for alvor å lure på hvem spiller de hadde fått istallen, når han var en av de dårligste spillerne på LSK 2. Han så ihvertfallikke ut som en fotballspiller ble det sagt. Noe som taler for at det ikke varOrjinta selv som ankom Norge var høyden hans. Når han ble hentet stod det ipapirene at han var 185 cm, mens han i virkeligheten bare var 175 cm når handukket opp. Noe som er ganske lite for en midtstopper.

Uansett, i ettertid ble det klart at det faktisk var Orjintasom var her, men nivået på ham var jo som en norsk 6. Divisjonsspiller. Snakkom å kjøpe katta i sekken! Prisen på Orjinta er fortsatt ukjent, men en tingsom er sikkert var at Lillestrøm tapte masse penger på han. Han ble sendt hjemtil Afrika før sesongen 2005, etter å ha prestert under pari nok en gang, i entreningskamp mot Kongsvinger.

Romanus Orjinta – Lillestrøm (2004-2005)

Fakta

Fullt navn: Romanus Orjinta
Nasjonalitet: Nigeria
Alder: 30 år (23 år i 2004)
Høyde: 185 cm (175 cm i Norge)
Klubb: Niger Tornadoes FC
Tidligere klubber: Enugus Rangers, Julius Berger FC, Enyimba International FC,Lillestrøm, Heartland FC
Tippeligakamper/Mål: 0/0
Landskamper/Mål:  13/0

mandag 10. oktober 2011

Topp 10 midtstoppere i Tippeligaen


Nok en liste og denne gangen over midstopperne i TL. Ikåringer over Tippeligaens 10 beste spisser var hele 7 av 10 utlendinger. Idenne listen er situasjonen en ganske annen. Kun 4 av 10 er ifra et annet landen Norge og hele 3 av disse 4 er ifra andre skandinaviske land. Det er altsåting som tyder på at mange av de beste Norske spillerne i Tippeligaen ermidtstoppere. Når det er sagt er 3/5 på topp utlendinger.



1. Miika Koppinen, 33 år, Tromsø (Fra Finland)
- Spiller med stor erfaring fra norsk liga, igjennom 12 sesonger for Rosenborgog Tromsø. Tromsø var lenge det laget som slapp inn minst mål, men det harbuttet litt imot i deres siste kamper. Allikavell er det Koppinen som fårførsteplassen på denne listen, men når sant skal sies er det ikke mye somskiller de 4-5 første på lista. Står med 17 kamper og 1 assist i TL 2011.

2. Jim Larsen, 25 år, Rosenborg (Fra Danmark)
- Når Kris Stadsgaard forsvant så var det klart at han måtte erstattes av enannen danske, som var minst like god. Jim Larsen kan vise seg som akkurat det.Fikk en litt tung start sammen med resten av RBK-laget, men har vokst stortutover i sesongen. Kan lett være Tippeligaens beste stopper allerede nestesesong. Har scoret 4 mål på 24 kamper.

3. Vegard Forren, 23 år, Molde
- Formkurven har vært dalende på spilleren som tok Norge med storm for snart 3sesonger siden, men har fortsatt vært veldig god på den nåværendeTippeliga-eneren. Besitter kvaliteter også fremover på banen og kan føre balllengre enn de fleste andre midtstoppere i Norge. Står med 24 kamper og 1 mål iår.

4. Fredrik Björck, 31 år, Tromsø (Fra Sverige)
- Relativt anonym for oss nordmenn før han kom til Tromsø fra Esbjerg ifjor,men kan vise seg å bli et kupp. Sammen med Miika Koppinen danner han Norskklubbfotballs beste midtstopper par. Björck skal også besitte et voldsomtskuddbein. Står med 25 kamper og 2 mål så langt i år.

5. Even Hovland, 22 år, Sogndal
- Vært Sogndals beste spiller i år og blitt kåret til banens best i hele 4kamper! Er nok klar for større ting etter årets sesong. Tidligere vært påprøvespill hos klubber som Man. Utd og jeg blir ikke overrasket hvis det er enstorklubb som snapper han opp. Kan også få landslagsdebuten sin imorgen dendag. Står med 18 kamper og 2 mål så langt i år.

6. Frode Kippe, 33 år, Lillestrøm
- Lillestrøm veteran Frode Kippe hører selvfølgelig hjemme på lista, men harvært noe mer usikker i år en tidligere. Det sier seg selv at det er vanskelig åholde samme nivå over en lang periode, da dette har vært det 11. året iLSK-trøya. Står med 22 kamper, 3 mål og 1 assist.


Kan skyte: Frode Kippe har også vist at han har en voldsom fot, men treffer sjelden like godt som dette.

7. Andrè Muri, 30 år, Vålerenga
- Sikker brikke bak i forsvaret til Enga og har vært det i en årekke. I tilleggtil å holde buret rent er han også en av Vålerengas mest offensive spillere,hvertfall hvis man ser på statistikken. Deler toppscorer tittelen i VIF sammenmed Fegor Ogude, som også står med 6 mål. Spilt 25 kamper og har i tillegg 2assists.


VIF's toppscorer: Andrè Muri er gull verdt for Vålerenga på cornere. Her setter han inn målet som plasserer han på måltoppen i Oslo-klubben.

8. Morten Fevang, 36 år, Odd Grenland
- Spilt det meste av karrieren sin på midten, men har i de senere år blitt omskolerttil midtstopper. Det med stor suksess. Fikk også prøve seg på landslaget etterat han ble midtstopper. Står med 23 kamper, 2 mål og 1 assist i årets liga.


For en tid tilbake: Morten Fevang regisserer en kontring mot Glimt og får avslutte det hele med en scoring.

9. Zsolt Korcsmar, 22 år, Brann (Fra Ungarn)
- Ungarsk midtstoppertalent som havnet i Brann ifjor og har bare blitt bedre ogbedre. Er god både i lufta og på bakken med sine 188 cm. Står med 24 kamper iårets Tippeliga og har også puttet 3 mål for SKB. Fikk også debuten sin på detUngarske landslaget i August.


10. Jørgen Horn, 24 år, Fredrikstad
- Ser ut til å endelig ha funnet seg en klubb han kan vokse i, noe han ikkegjorde i Viking. Blir en viktig brikke nå som Raio Piiroja har gått tilNederland. Er en moderne midtstopper som kan gå flere meter med ball ogavansere oppover midten. Har spilt 21 kamper i år, alle fra start og står med 1assist.


Listen er ikke en offisiell kåring på noen som helst måte, det er bare undertegnede sin personlige mening.

Nordmenn i utlandet Uke 40

Ingen kamper grunnet landslagspause..


Jeg har plassert min blogg i Rakkestadnorske bloggkart!

fredag 7. oktober 2011

Tilbake til gamle dager: Molde - Olympiakos (1999)


Molde er det eneste norske laget ved siden av Rosenborg somnoen gang har spilt i Champions League, men de fikk det meget tøft i deresførste gruppespill. En seier var alt de fikk med seg, men så var den seiern tilgjengjeld meget sterk.



Det var det berømte året 1999, faktisk dagen etter Rosenborgtok skalpen på Borussia Dortmund. Norge skrev Champions League histore dennerunden og Molde, som hadde havnet i gruppe med Real Madrid, Porto ogOlympiakos, viste at de kunne slå fra seg de også. Etter å ha blitt slått klartmed 3-1 i den forrige kampen mot Olympiakos, var dette så og si den enestekampen de kunne få med seg noe fra. Til pause så det ikke bra ut og Molde-lagetlå under 2-0 på ”Røkke løkka”, noe ufortjent imot spillets gang. Etter pausefikk Andreas Lund presentert seg for alvor og Olympiakos forsvaret greide rettog slett ikke og få has på den sterke spissen. Han headet Molde tilbake ikampen to ganger og plutselig stod det 2-2.

Molde kjørte kampen til de grader etter dette og var nærmereog nærmere en scoring, men mot alle odds så ryddet Olympiakos spillerne opp isituasjonene. Det så virkelig ut til at de mistrivdes i den norske kalde fjelllufta. Daniel Berg Hestad, som spiller i Molde den dag idag fikk æren av åsette inn vinnermålet drøye et kvarter før slutt og det så fortjent til degrader. Norge hadde nå to lag med seire i Champions League.  Molde vant også sjansestatistikken 18-5 tilslutt. Det sier litt om kampbildet. Det hører med til historien at Molde tapte alle deresterende kampene, men de var en liten miniputt i dette store bildet, helt ifrade kom inn i andre kvalifiseringsrunde.

Molde-laget mot Olympiakos i 99 (VG børs i parentes) : MortenBakke(5) - Freddy Dos Santos (5) Petter Christian Singsaas (6) Pål Lydersen (5)Knut Anders Fostervold (5) - Odd Inge Olsen (8) Karl Oskar Fjørtoft (7) DanielBerg Hestad (8) Jo Tessem (6) - Andreas Lund (8 BB) Magne Hoseth (6)

Målprotokollen:
Molde - Olympiakos 3-2
0-1 Mavrogedenis (35)
0-2 Zahovic (40)
1-2 Lund (55)
2-2 Lund(59)
3-2 Berg Hestad (73)


Snuoperasjon: Ingen hadde vel hørt om Molde i Europa før denne Champions League sesongen? Denne kampen sørget for at Olympiakos ihvertfall husket dem.


torsdag 6. oktober 2011

Ukens Klubb (Uke 40)


Fotballklubben Kvik Halden



Fotballklubben Kvik ble stiftet 19. Juni 1906, iFredrikshald, som Halden het før. Før dette så hadde allerede Haldenidreætsforening blitt stiftet, men den klubben så ut til å drive mest medfriidrett, så 26 fotballinteresserte startet likeså godt en klubb til og kalteden for Fotballklubben Kvik. Kvik Halden var kanskje en av de beste lagene iNorge i tidlig tid og det gjenspeiles også i klubbens eneste cupmesterskap i 1918.De var også i finalen i 1915 og i 1922, men begge gangene ble Odd Grenland forsterke.

I moderne tid har Kvik Halden stort sett befunnet seg i delavere divisjoner, men har noe på gang nå. Rykket ned fra andredivisjon i 2005,et år som egentlig skulle ende med opprykk til Adeccoligaen ifølge kilder innadi klubben. I 2009 vant de 3. Divisjon Avdeling Østfold, men tapte opprykkskampenmot Ørn-Horten, selv om de dominerte og kjørte over Ørn i bortekampen. Ifjorgikk det imidlertidig mye bedre og de vant suverent i 3. Divisjon. Opprykkskampenskulle gå mot nok et Vestfold-lag, denne gangen Eik-Tønsberg. I Tønsberg vantde 2-1 og hjemme på Halden stadion vant de suverent 3-0, altså 5-1 sammenlagt.I år har det gått opp og ned i en veldig jevn avdeling i andredivisjon og hele4 lag er med i kampen om å rykke opp, inkludert Kvik. (Stabæk 2 og RBK 2 kanikke rykke opp) Det er tre kamper igjen av årets 2. Divisjon.
I fjorårets 3. Divisjon var laget helt ekstremt og ga de fleste lagene de møtte juling, noe man kan lese av i denne tabellen.

Topp 6 2. Divisjon Avdeling 1

1. Ullensaker/Kisa 42
2. Lørenskog 42
3. Rosenborg 2 40
4. Byåsen 40
5. Kvik Halden 39
6. Stabæk 2 39

Årets Spillerstall

Keepere
16. Frode Larsen – Keeper med erfaring fra adeccoligaen og Moss, da han var pålån ifra Vålerenga. Født i Oslo.
22. Stian Andrè Brudalen

Forsvarspillere
2. Jonas Becken – Tidligere FFK junior og omtalt som et stort talent.
3. Dardan Mehmeti – Samme med han her. Kom fra Fredrikstad til Halden. Veldigspennende midstoppertype.
4. Christian Halvorsen – Nok en tidligere FFK junior. Også et stort potensial.
5. Jonas Heli Hansen
6. Lukasz Lubieniecki – Polsk midtstopper som har spilt i Adeccoligaen forSparta Sarpsborg før sammenslåingen til 08.
13. Josef Myhren Bouchleh

Midtbanespillere
7. Faton Hoti
9. Sabri Khattab – Vært på prøvespill i blant annet Ham-Kam uten å lykkes.Spennende spiller.
10. Raymond Kvisvik – Eks-Tippeligaspiller med erfaring fra landslaget. Holderfortsatt bra nivå og er viktig for Kvik med sin rutine.
11. Martin Andrè Mathisen – Eks Sparta Sarpsborg talent som har vist før at hanholder et bra nivå.
14. Petter Hermstad
19. Gustav Holmes – Eks Fredrikstad nok en gang, meget spennende spiller medstor fart og teknikk.
20. Fabian Andersen – Enda en eks. FFK, men har også spilt i Mjøndalen.Opprinnelig fra Drammen.
24. Rasmus Bjærum

Angrepspillere
8. Jørgen La Coure Strand – Sparta Sarpsborg talent som tidligere har spilt iAdecco.
17. Ole Morten Unum
18. Marius Næss Slydal
21. Emmanuel Amarh – Hurtigtog på vingen, også spilt i Sarpsborg 08 og harerfaring fra Adecco. Vært på prøvespill i Hannover 96.
23. Kristoffer Sundt
25. Benjamin Yacoub – Spilt i en rekke relativt store klubber i Sverige, blantannet Örgryte IS.
00. Jonas Faraasen Olsen – Haldens hjemvendte sønn. Ble proff i MVV Maastrichpå det nest høyeste nivået i Nederland. Vendte tilbake i sommer. Før han blesolgt til Nederland stod han med 97 mål på 80 kamper i Kvik-trøya.

For å oppsummere: Kanskje en av de sterkeste stallene i 2.Divisjon. Masse eks-Fredrikstad og Sarpsborg ungutter som får spilletid i dennedivisjonen. Det gjenstår å se om Kvik Halden greier å rykke opp allerede i år,men opprykksplanene er der så det bør ikke gå så mange årene før vi ser dennegjengen i Adeccoligaen.


3. Divisjon : Fra en kamp i fjor mot Ås. Kvik lekte med de andre lagene i denne divisjonen.


Nesten tosifret: Kvik var 9 hakk bedre enn Rakkestad i fjorårets liga.



Jevnere i år: Stabæk 2 slår Kvik 2-1




Kan være grei å ha: Jonas Faraasen Olsen scorer på slutten av kampen for MVV i Nederland.

Fakta
Stiftet : 19. Juni 1906
Hjemmebane: Halden Stadion
Kapasitet : 5000 (4000 sitteplasser)
Supporterklubb: Fortet Supporters
Liga 2011: 2. Divisjon Avdeling 1
Vinner av Norgesmesterskapet i fotball: 1918

Jeg har plassert min blogg i Rakkestadnorske bloggkart! Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

På topp og bunn – Utenlandsproffer (Uke 39)


Ny spalte som kommer til å handle om våre utenlandsprofferog hvem, hva og hvor de gjorde det eventuelt bra eller dårlig sist uke.

Topp 5

1. Mohammed Abdellaoue (2/4)
- Moa er i storform. Spilte bra i Europa liga kampen mot Vorskla og kronet dethele der med en scoring. Det var ingenting i forhold mot det han gjorde motWerder Bremen. Scoret hat-trick og det med bare en drøy time på banen, før hanaltså måtte ut med skaden som høyst sannsynlig setter han ut mot Kypros nå. Deter veldig synd hvis Kypros kampen blir avgjørende og om Norge kan berge enandreplass i gruppespillet til EM.


Vorskla - Hannover 96 1-2: Moa startet ballet med et typisk skudd


Hannover 96 - Werder Bremen 3-2: Moa holdt målshow hjemme mot Werder



2. Tom Høgli, Club Brugge (2/0)
- Var med på å slå selveste fjorårsfinalist Braga på bortebane i Europa ligaenpå torsdag da han spilte hele kampen. Det må sies at det var slett forsvarspillav Braga i denne kampen, men skal absolutt ikke si noe på seieren til ClubBrugge.



Sporting Braga - Club Brugge 1-2: Imponerende av Høglis lag, Brugge


3. John Carew, West Ham United (2/1)
- Endelig satt den for John Carew! Kom inn med drøye 20 minutter igjen på klokkaog utligner til 2-2. Carew, som ikke har fått fast plass i startoppstillingentil West Ham, kan kanskje begynne å lukte på det nå.

4. Alexander Tettey, Rennes (2/0)
- Spilte en bra match mot Atletico Madrid da Rennes greide 1-1. Rennes varuheldig som ikke ledet mer enn 1-0 utover i kampen. Da satte Atletico innsluttspurten og kronet det hele med en nydelig scoring.


Stade Rennes - Atletico Madrid 1-1: Tettey var med da Atletico ble holdt til 1-1


5. Pa Modout Kah, Al-Khor (1/0)
- Imponerer i pengelandet Qatar for tiden. Har vært en av de beste spillerne iklubben så langt i sesongen og rapporter melder om nok en god kamp da Al-Khorspilte 0-0 mot Al Rayyan. Kah hadde en glimrende sjanse mot slutten av kampen etterbra spill sammen med Dortmunds tidligere spiss Ebi Smolarek, men satt ballenhøyt over.

Bunn 5

1. Erik Huseklepp, Portsmouth (2/0)
- Var helt sist uke med scoring på overtid og er syndebukk denne uke medscoring på overtid, men dessverre for Huseklepp: Feil vei! Avgjør kampen motPeterborough som altså endte med et 3-2 tap.

2. Morten Gamst Pedersen (2/0)
- Vært ute med skade, men er tilbake uten å imponere.Fikk 4-0 i sekken av City sist. Karrieren har vært på hell lenge i Blackburn nåog det spørs om det ikke hadde vært lurt av Gamst å forlate det synkendeskipet. Laget ligger på 19. plass så langt og imponerer på ingen måte noen.

3. Daniel Braaten, Toulouse (1/0)
- Braaten har hatt noen kamper både over og under pari denne sesongen. Sist fikk han70 minutter da Sochaux vant 3-0. Meget svakt av Braaten og laget hans idetToulouse i øyeblikket ligger på fjerdeplass i Ligue 1.

4. Alexander Mathiesen, Lierse (1/0)
- Fikk spille andreomgang i 2-0 tapet mot Standard. Har fått startet overraskende mange kamper denne sesongen, men for Lierse serdet ikke ut til å lønne seg. Har ikke imponert på et Lierse lag som forøyeblikket ligger fjerdesist i Belgia.

5. Christian Grindheim, FCK (2/0)
- FCK gikk på et par smeller forrige uke. Tapte først hele 3-0 mot StandardLiege i Europa ligaen og greide så bare 1-1 hjemme mot AGF. Spilte hele kampen i det noe flaue tapet i Europa og andreomgang da FCK så bedre ut mot AGF.


Standard Liege - FC København 3-0 : Det ble ingen hyggelig kveld for danskene og da spesielt ikke på cornere.


(Kamper og mål sist uke i parentes)

- Vært vanskelig å begrunne både bra og dårlig bortsett fra Moa og Huseklepp, siden ingen av de andre nordmennene utpreget seg spesielt i de andre kampene. Per dags dato har vi ingen "viktige" utenlandsproffer, bortsett fra Moa.

onsdag 5. oktober 2011

Ukens landslagsspiller (Uke 40)


Denne ukenslandslagspiller har mange ting til felles med Frank Strandli, som tidligere harvært nevnt her. De er begge fra Kristiansand, de spilte begge i ChampionsLeague og begge to var tvunget til å legge karrieren på hylla alt for tidlig.



Andreas Lund startetkarrieren sin i Kristiansand-klubben Vigør før han endte opp i Start, som defleste gode fotballspillere fra det området på den tiden. Han gjorde en heltgrei jobb i Start og puttet 13 mål på 37 kamper, men det var ikke før hanhavnet i rosenes by Molde, at han for alvor skulle presentere seg for detnorske publikumet. Andreas Lund var en relativt stor og sterk spiss, somvirkelig visste hvor målet stod. Han hadde et knallhardt skudd og var kjent forå score brølere på frispark fra langt hold. Han dunket blant annet inn et motDanmark i en landskamp for Norge, som var meget minneverdig.

Lund var også denspilleren som sendte Molde til Champions League i 1999, da han avgjordebortekampen i tredje kvalifiseringsrunde mot Mallorca, med et straffespark påtampen av kampen. Den formen han viste i Molde var igrunn ganske fantastisk ogendte opp med 42 mål på 59 kamper for Romsdals-klubben. Det kunne virke som omLund var moden for større oppgaver og i år 2000, med norske Egil ”Drillo” Olsensittende som manager i Wimbledon, ble han hentet for å gå rett inn i startelleveren.

Hvor god Andreas Lund kunneblitt i Wimbledon er vanskelig å si, men han ble han tvunget til å legge opppå grunn av en alvorlig kneskade. Han fikk ikke mer enn så vidt presentert segi England og endte opp med smålige 2 mål på 11 kamper. Lund prøvde egentlig åfortsette karrieren, men etter nesten to år med opptrening så ga han opp og gabeskjed i 2002 om at han ga seg med fotball på heltid, allerede før hanstrettiårsdag.


CL-Kvalikk '99: De siste minuttene av Moldes kamp mot Mallorca i 1999. En kamp som sendte dem til Champions League for første gang. Andreas Lund ble toneangivende da han satte straffen Molde ble tildelt i mål. 


Fakta
Fullt navn: Torkjell Andreas Lund
Kallenavn: Andy
Hjemsted:
 Kristiansand
Alder:
 36år
Høyde:
 188cm
Posisjon:
 Spiss
Klubb:
 Lagt opp
Tidligere klubber:
Vigør(-1995), Start (1995-96), Molde (1996-2000), Wimbledon (2000-01)

 8A-landskamper, 4 mål.


mandag 3. oktober 2011

Topp 10 spisser i Tippeligaen 2011


Hvem er de bestespissene i årets TL? Det er mange ferdigheter som gjør en spiss til en godspiss og det er ikke nødvendigvis alle målene han scorer som gjør han til engod spiss. Men for folk flest er det det som virkelig betyr noe. Mange måleller ikke, her er listen over Tippeligaen's ti beste spisser. I listennedenfor er hele 7 av 10 spisser utenlandske og av de tre som er norske så har tofor lengst passert middagshøyden. Det er utlendingene som brillierer på topp inorsk liga!



1. Rade Prica, 31 år, Rosenborg (FraSverige)
- Hva hadde vel Rosenborg vært uten Prica? Jo, en middelhavsfarer iTippeligaen. Han har egenhendig reddet flere Rosenborg poeng i årets liga ogkampen mot Lillestrøm tidlig i sesongen (4 mål) er et eksempel på dette. Liteoriginalt og ha han øverst selvfølgelig, men Rade Prica er Tippeligaens bestespiss. Scorer mål på bestilling fra alle mulige vinkler. Har et kjapt og hardtskudd som ingen i TL per dags dato er i nærheten av og ha. RBK mister høystsannsynlig Prica til Helsingborg neste år, men det gjenstår å se. Står med 15mål og 4 assists så langt i år og er Tippeligaens toppscorer når 6 kampergjenstår for Rosenborg.


Prica: Flere lekre scoringer fra Rade Prica


2. Celso Borges, 23 år, Fredrikstad (Fra Costa Rica)
- Har ikke fått vist hvor god han egentlig er i år og burde ha meldt overgangtil en annen klubb da han hadde sjansen. Uansett, han ble i Fredrikstad for åspille i Adeccoligaen og det står det respekt av. At han setter laget foran segselv er en bra egenskap og ha for en fotballspiller. Teknisk, sterk, smart ogsom sagt meget lojal. Ser for meg at han skifter klubb etter sesongen. Står med7 mål og 2 assists på 20 kamper.




Sesongen 2010: Borges høydepunkter fra 2010 sesongen i Adeccoligaen


3. Kim Ojo, 22 år, Brann (Fra Nigeria)
- Det er flere år siden jeg så Kim Ojo for første gang I Nybergsund trøya. Allerededa kunne man se hvilket potensiale denne gutten hadde. Brann har virkeligskaffet seg en klassespiss. Et tungt skudd sammen med slepen teknikk og enormstyrke er Ojo’s viktigste egenskaper. Kan nå hvor langt han vil. Står med 12mål og 4 assists på 23 kamper i år.


Ojo herjer: Kim Ojo viste hva han var god for i starten av sesongen


4. Mostafa Abdellaoue, 23 år, Tromsø
- Lillebror Abdellaoue har virkelig fått gjennombruddet sitt i år og detsnakkes allerede i mediene om en overgang til Europa. Enten det eller så ståren retur tilbake til VIF for tur, som han er på utlån fra. Har de sammedrepende målscorer egenskapene som sin bror og kan score mål i blinde. Utroligspennende å se om Abdellaoue slekta er det som trengs for at landslaget skal nået sluttspill igjen. 12 mål og 2 assists på 24 kamper hittil i årets Tippeliga.


Mos-brasse mot Viking: En scoring fra øverste hylle signert Mos


5.Veigar Pall Gunnarsson, 31 år, Vålerenga (Fra Island)
- Egentlig usikker på om jeg skulle ha han på denne lista for ser han nestenmer som en offensiv midtbanetype. Når han først er med her så kommer han høytopp. Teknisk brilliant spiller som har hatt en nedgående formkurve etter at hankom til Vålerenga. Tatt seg kraftig opp i VIF drakten i det siste også. Hvishan kommer opp på samme nivå som i Stabæk er han minst inne på topp 3. Står med12 mål og 8 assists på 25 kamper i årets sesong.

Blir varm i VIF-drakta: Gunnarsson viser at han blir å regne med, også i Vålerenga

6. Nikola Djurdjic, 25 år, Haugesund (Fra Serbia)
- Målmaskin som har fått altfor lite oppmerksomhet her hjemme. Etter salget avSørum er det denne mannen som skal lage målene for Haugesund og det har hangjort i flere år allerede. Typisk goalgetter som befinner seg på riktig plasstil riktig tid og har i tillegg en teknisk finesse på lur, samt styrke ikroppen. 9 mål og 7 assists på 22 kamper så langt i år.

Gamle dager: En video av Djurdjic før han havnet i norsk fotball 

7. Ole Martin Årst, 37 år, Start
- En av få positive opplevelser i år for Start. Var avskrevet før sesongen, menviser så til de grader at han ikke er ferdig. En målscorer av rang og hardunket inn mål for Start i hele år. Hvis Start redder plassen i år så kan detakke Ole Martin Årst for det. Kan fortsatt bli toppscorer i år. Står med 14mål og 3 assists på 25 kamper.


Cupen 2010: Fra kvartfinalen i NM 2010. Ole Martin Årst puttet to

8. Sigurd Rushfeldt, 38 år, Tromsø
- En levende legende. Tidenes toppscorer i Tippeligaen med 169 mål sammenlagt. Har et veldig godt skudd og bra headinger , men ingensuper ferdigheter .Har en egen evne til å være der hvor ballen detter ned.En typisk goalgetter sådan. Er kanskje inne i sin siste sesong, men virker å haformen inne til å ta en sesong til. Står med 8 mål og 2 assists på 21 kamper sålangt i årets sesong.


Kongen: Rushfeldt blir målkongen i norsk fotball


9. Bjørn Bergmann Sigurdarson, 20 år, Lillestrøm (Fra Island)
- Har voldsomme ferdigheter 1 mot 1 og er I tillegg relativt rask og sterk. Formkurvenhar vært dalende i likhet med Lillstrøms form, men potensialet hans er jeg ikkei tvil om. Kommer til å bli Islands neste store fotballspiller om noen år. Erlike mye en tilrettelegger som en avslutter, men har vist at han kan scoremål også. Står med 5 mål og 8 assists på 20 kamper så langt i år.


Høydepunkter ved halvspilt sesong: Sigurdarson har gjort seg bemerket i år


10. Davy Claude Angan, 24 år, Molde (Fra Elfenbenskysten)
- Har evnene til å gjøre det helt store teknisk, men har ikke målfteft naturliginnebygd. Uansett så har Solskjær fått dette frem i han i år og han harutviklet seg noe utrolig. Potensialet til å bli en toppspiss ute i Europa hvis hanbegynner å sette sjansene sine. Står med 8 mål og 4 assist på 24 kamper hittili år.


Blitt en målscorer: Dette har du lært av Solskjær, Angan

Nordmenn i utlandet (Uke 39)


Rapport fra resten av verden om de nordmenn som var i aksjon sist uke.

Belgia

Geir Ludvig Fevang – Sporting Lokeren
Kom inn etter 62 minutter i bortekampen mot Mons, som endte 3-3.

Tom Høgli – Club Brugge
Spilte hele kampen i torsdagens Europa league, da Brugge sensjasjonelt slofjorårets finalist Braga med 2-1 borte i Portugal. Spilte også hele kampen dadet ble 1-1 borte mot Beerschot.

Alexander Mathiesen – Lierse
Ble byttet inn i pausen da Lierse tapte 2-0 borte mot Standard Liege.

Danmark

Rune Ertsås – Vejle
Ingen kamper sist uke.

Christian Grindheim – FC København
Spilte hele kampen da FCK fikk juling av Standard Liege, 3-0 tap i Belgia.
Ble byttet inn i pausen da det ble 1-1 hjemme mot AGF.

Atle Roar Håland – AGF Aarhus
Spilte hele kampen da AGF grede 1-1 i Parken mot FCK.

Espen Ruud og Tore Reginiussen – Odense
Begge nordmennene spilte hele kampen da OB tapte 2-0 hjemme mot Fulham i Europaligaen.
Var igjen på plass da OB slo Køge 2-1 i ligaen.


Jarl Andrè Storbæk og Ander Østli – SønderjyskE
Begge to spilte hele kampen mot Nærdsjælland, som endte med 1-0 tap. Østlipådro seg et gult kort etter 74 minutter.

Kjetil Wæhler – Aalborg
Spilte hele kampen da Aab tapte 2-1 for Lyngby mandag. Fikk gult kort etter 70minutter. Var på plass og spilte hele kampen mot Silkeborg. Det endte 1-1,Wæhler pådro seg gult kort også her, etter 28 minutter.

England

Brede Hangeland og John Arne Riise – Fulham
Brede Hangeland spilte hele kampen da Odense ble feid av banen med 2-0. JohnArne Riise satt på benken hele kampen. Både Riise og Hangeland spilte helekampen da Fulham lagde et fyrverkeri hjemme på Craven Cottage, 6-0 ble det overQPR. Hangeland pådro seg gult kort etter 69 minutter.

Morten Gamst Pedersen – Blackburn
Startet, men ble byttet ut etter 35 minutter da Blackburn tapte 1-0 for Evertonhjemme på tirsdag. Spilte hele kampen da Manchester City ble for sterke med 0-4på lørdag.

Petter Vaagan Moen – Queens Park Rangers
Ingen kamper sist uke.

Jonathan Parr og Steffen Iversen – Crystal Palace
Parr ble byttet inn etter 51 minutter da Palace slo Brighton 3-1 på tirsdag.
Han spilte også hele kampen da det ble 2-2 mot West Ham lørdag.


John Carew – West Ham
Kom inn etter 64 minutter da West Ham tapte 1-0 for Ipswich på tirsdag.
Kom inn etter 68 minutter mot Crystal Palace og utlignet til 2-2 etter 80minutter.


Erik Huseklepp og Bjørn Helge Riise – Portsmouth
Huseklepp spilte hele kampen for Portsmouth og avgjorde kampen feil vei med etselvmål på overtid da Portsomuth tapte 3-2 for Peterborough. Bjørn Helge Riisespilte 85 minutter. Huseklepp spilte hele og Riise startet, men ble byttet ut ipausen, da det ble 1-0 tap for Leeds på lørdag.

Torbjørn Agdestein – Bath City
Agdestein satt på benken hele kampen da det ble 3-0 tap for Ebbsfleet United.

Erik Tønne – Sheffield United
Ingen kamper sist uke.

Ranbir Marwa – Ebbsfleet United
Spilte hele kampen da det ble 3-0 seier over Bath City og var igjen på plass ogspilte 90 minutter da Wrecham ble for sterke og vant 1-0.

Estland

Geir Andrè Herrem og Erik Midtgarden – Flora Tallin
Begge to spilte for Floras andrelag da Tamme Auto ble slått 3-2. Midtgardenfikk 45 minutter, mens Herrem ble byttet ut etter 65 minutter. Han pådro segogså et gul kort.
Midtgarden ble byttet inn etter 78 minutter da Flora slo Kuressaare 2-1 lørdag.Geir Andrè Herrem satt på benken hele kampen.





Frankrike

Daniel Braaten – Toulouse
Braaten fikk 70 minutter før han ble byttet ut, da Sochaux ga Toulouse 3-0 isekken.



Alexander Tettey – Stade Rennes
Spilte hele kampen da Rennes greide 1-1 hjemme mot Atletico Madrid i Europaligaen. Fikk også en omgang mot Lille, der Rennes tapte 2-0. Han pådro seg gultkort etter 31 minutter.

Fredrik Strømstad – Le Mans UC 72
Spilte 72 minutter da det ble 1-1 mot Troyes. Satt på benken hele kampen da LeMans slo Istres 2-1 fredag.

Alexander Ødegaard – FC Metz
Ødegaard startet på benken, men kom inn etter 54 minutter da Metz tapte 1-0 motClermont fredag.

Thorstein Helstad – AS Monaco
Ingen kamper sist uke.





Færøyene

Stig Roar Søbstad – B68
Ingen kamper sist uke.









Island

Endre Ove Brenne og Ivar Skjerve– UMF Selfoss 1936
Ingen kamper sist uke.









Japan

Tor Hogne Aarøy – JEF United
Ingen kamper sist uke.









Nederland

Abdisalam Ibrahim – NEC
Ingen kamper sist uke.

Marcus Pedersen – Vitesse
Kom inn etter 75 minutter da Vitesse spilte 1-1 mot Heerenveen på lørdag.






Qatar

Pa-Modou Kah – Al-Khor SC
Spilte hele kampen da Al-Khor spilte 0-0 mot Al Rayyan på fredag.









Skottland

Thomas Kind Bendiksen – Rangers
Ingen kamper sist uke.

Thomas Rogne – Celtic
Satt på benken hele kampen da Celtic tapte 2-0 borte mot Hearts søndag.






Spania

Vadim Demidov – Real Sociedad
Spilte hele kampen i Sociedads 2-1 tap mot Athletic Club søndag.









Sverige

Christian Brink og Roger Risholt – GIF Sundsvall
Christian Brink spilte hele kampen da Sundsvall vant 6-0 over Angelholm og tokover tabell ledelsen i svensk førstedivisjon. Roger Risholt satt på benken helekampen.

Petter Furuseth – Hammarby
Ingen kamper sist uke.

Jørgen Skjelvik, Ardian Gashi, Thomas Sørum og ErlendHanstveit – Helsingborg
Erlend Hanstveit spilte hele kampen da Helsingborg spilte 1-1 hjemme motNorrköping søndag. Ardian Gashi spilte 73 minutter, mens  Jørgen Skjelvik satt på benken. Thomas Sørumspilte ikke for de nykronede svenske mesterne.

Steinar Strømnes – Åtvidaberg
Ingen kamper sist uke.


Øyvind Gram – Gefle
Ingen kamper sist uke.

Eirik Dybendal – Oddevold
Dybendal spilte hele kampen og scoret etter 60 minutter da Oddevold sloHusqvarna 4-0 i svensk 2. Divisjon.

Dinko Felic – Syrianska
Spilte 56 minutter mot Djurgården da det endte 0-0 søndag. Syrianska ligger iøyeblikket på kvalifiseringsplass i Allsvenskan, med to kamper igjen å spille.



Tsjekkia

Øivind Gill – Predni Kopanina
Ingen kamper sist uke.









Tyrkia

Azar Karadas – Kasimpasa
Ingen kamper sist uke.









Tyskland

Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger – Hannover 96
Moa spilte 76 minutter da Hannover møtte Vorskla i Europa ligaen og scoret etnydelig mål etter 32 minutter. Henning Hauger satt på benken hele kampen. Moaspilte også 61 minutter mot Werder Bremen søndag og scoret ett fantastiskhat-trick da Hannover slo Bremen 3-2. Henning Hauger satt på benken hele kampenogså her.

Per Ciljan Skjelbred – Hamburger SV
Satt på benken hele kampen da Hamburg tapte 2-1 for Schalke søndag.

Joshua King og Håvard Nordtveit– Borussia Mönchengladbach
Håvard Nordtveit kom inn etter 69 minutter da Gladbach tapte 1-0 for Freiburglørdag.

Flamur Kastrati – MSV Duisburg
Kastrati kom inn etter 81 minutter da Duisburg tapte 1-0 for Paderborn søndag.





Ungarn

Liban Abdi - Ferencvárosi TC
Spilte for andrelaget på lørdag og scoret hat-trick da Fehervar II ble slått5-3. Han ble byttet ut etter 70 minutter.






USA

Jan Gunnar Solli – New York Red Bulls
Spilte hele kampen da Red Bulls spilte 1-1 mot Toronto søndag.









Østerrike

Ragnvald Soma – SK Rapid Wien
Startet, men ble byttet ut i pausen da Admira slo Rapid Wien 4-3 på lørdag.

lørdag 1. oktober 2011

Keeperne i Tippeligaen

Hvilkeav Tippeligaens keepere er de beste ? 

Det er selvfølgelig vanskelig å sammenligne keeper for keeper, men denne listenjeg har kommet frem til ser ikke så altfor uriktig ut. På denne listen er 4 avde 5 beste keeperne utenlandske, men Molde, laget som leder Tippeligaen sittermed en norsk keeper. Det gjorde også Strømsgodset, men det virket ikke som omDrillo hadde særlig mye til overs for Adam Larsen. Da valgte han altså heller åspille for Ghana, noe jeg mener er en skandale, siden han var den besteav våre hjemlige keepere, en hårsbredd foran keepere som Jarstein og BuggePettersen. Forøvrig er 10 av 16 keepere i Tippeligaen norske.





1.            PiotrLeciejewski, Brann
- Ubeskrevet blad før denne sesongen, men har vist at hanvirkelig har noe å komme med. Fantastisk på strek og på straffer. Har velkanskje litt å jobbe med i feltet. Etter min mening Tippeligaens klart bestekeeper hittil i 2011.

Leciejewskis straffekonk: Branns keeper ble direkte avgjørende da Brann gikk til kvartfinalen i cupen.

2.            LarsHirschfeld, Vålerenga
- Vært god over flere år. Først i Rosenborg også en litensvipptur til Rumensk liga, så tilbake i Norge og Vålerenga. Har alt det enkeeper skal ha og er i tillegg kald og rolig.

3.            AdamLarsen Kwarasey, Strømsgodset
- Den norske keeperen som ble ghanesisk. God i feltet ogvoldsomt god på strek. Redder de ballene du så langt inne i nettmaskene. Menhan er ikke norsk lenger, Larsen...


         Stod nesten som en vegg mot Brasil: Adam Larsen viste resten av verden hva han var god for da Ghana tok imot Brasil


4.            DanielÖrlund, Rosenborg
- Var kanskje Tippeligaens beste keeper ifjor, men har vistfeil og mangler hittil i årets sesong. Fortsatt godt innenfor topp 5.

5.            EspenBugge Pettersen, Molde
- I øyeblikket Norges beste keeper. Reaksjonsterk, god ifeltet og på strek. Er også en ledertype noe som er viktig for en keeper.

6.            RuneAlmenning Jarstein, Viking
- Norges landslagskeeper i det siste. Er reaksjonsterk ogblitt jevnere uten at det ikke sniker seg inn en liten feil da og nå.Problemene med å holde hodet kaldt har også forbedret seg.


Varm i toppen: Kanskje den største svakheten til Rune Jarstein. Å holde hodet kaldt.

7.            AndrèHansen, Odd Grenland
- Norges neste landslagskeeper? Har kanskje vært den bestespilleren på et tamt Odd lag denne sesongen og har innimellom vartet opp medkjemperedninger.

8.            MarcusSahlman, Tromsø
- Ganske ukjent keeper her til lands før han havnet i TIL.Enorm rekkevidde med nesten 2 meter og gjør sjelden feil i sitt keeperspill.

9.            JanKjell Larsen, Stabæk
- Stod fantastisk i Molde for noen år siden og alle snakketom landslaget. Er nå på gang igjen og har tatt plassen fra vår siste fastelandslagskeeper, Jon Knudsen.

10.          PerMorten Kristiansen, Haugesund
- Bereist keeper som nå har stått fast for FKH en stund.Ganske over gjennomsnittet på det meste en keeper skal ha og gjør sjelden storefeil.

11.          JoacimLund Heier, Sarpsborg 08
- Keeper med erfaring fra blant andre U-19 EM for landslag.Hadde vært bedre i en hvilket som helst annen klubb, med tanke på alle sjanseneSarpsborg slipper til.

12.          StefanLogi Magnusson, Lillestrøm
- For et år siden hadde jeg sagt at Magnusson var topp 5i TL. Det er han ikke lenger. Står for landslaget til Island uten å imponere.Står ofte feilplassert.

13.          StenMichael Grytebust, Aalesund
- Nok en spiller som var kjent som et stortalent for noen årside. Blir snart 22 år og kan ikke gjøre slike feil som han for eks. gjorde motAZ Alkmaar i Europa ligaen.

14.          KennethUdjus, Sogndal
- Var lenge i Brann uten å slå ordentlig til, har nå havnetpå fast plass i Sogndal. God nok for Sogndal uten å være ”outstanding”

15.          KennethHøie, Start
- Alltid vært kjent som en helt grei keeper, men ikke mer.Gjør innimellom de helt store redningene, men også de helt store tabbene.

16.          LasseStaw, Fredrikstad
- Var lenge et stort talent, men utviklingen ser ut til å hastoppet opp og heller ha gått litt tilbake. Gjør ofte mange rare tabber isituasjoner han burde ha kontroll på.


Skal tas: Staw på bærtur i målet mot England